Nadměrný růst dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
6.10.21 20:13
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Chci se zeptat zdali někdo nějak neřešil nadměrný růst u dítěte. Naše dcera je od malička hodně velká. Máme to v rodině, všichni jsme velcí. Nikdo nema pod 190 cm ale jsme sami chapi. Moje sestra jako žena měří 189 cm a vím že ani nebyla v tanečních a v mládí to neměla lehké. V případě že by naše dcera měla mít taky kolem 190 cm nemáte někdo zkušenost jestli to nejde řešit přes doktory? Děkuju za váš čas a odpovědi nebo zkušenosti. S pozdravem David

Jen se dělá vyšetření na endokrindo, zda nemá problémy, jinak nic.. jako nemůžeš čekat, že pokud má matka 180 a otec víc jak 190 cm, že bude mít dcera třeba 160 cm..to prostě asi nebude. Já s klukem litala po Dr kolem 3.roku věku, ale všechny testy ok, předpoklad je 203 cm+-3 cm kolem :think:.. zarazit to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
6.10.21 20:15

Já píšu z pohledu té vysoké. Měřím 186cm moje mamka 187cm, babička byla expert na sražení sebevědomí takže mamka z výšky měla celkem komplex jako dítě. U mě si na to mamka dávala pozor a mě to nijak zvlášť netrápí. Partner má 2 metry naši synové asi taky nebudou nejmenší (chápu, že u dívky se to řeší víc) Ale já jsem teda radši vysoká, než v 10 letech řešit menstruaci a prsa. Léta jsem hrála basket a skákala do výšky. Na všem jde najít něco pozitivního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
6.10.21 20:20
@Bábrdl píše:
Kolik měří, jestli se můžu zeptat?

můžeš, má 169cm

predikce dr. je 185-195cm bo tatínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.21 20:26

Dcera měla růst na 97. percentilu. V důsledku toho časnou pubertu a menses v 10 letech. Růst ochlupení ve 3.třídě. Od 3.třídy jsem ji holila, psychicky to velmi špatně nesla. Rozhodně nebylo o co stát. Časným menses má nakonec jen 170cm.

• Citovat
  • Upravit
35801
6.10.21 20:30
@Anonymní píše:
Když nastupovala do školy teď v září tak jí bylo 6 let a jeden měsíc a měřila 134 cm

Naše má v 8 letech 145cm, ale kolik měla v 6 si asi nevzpomenu :think: v 5 měla 122 na prohlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.21 20:33

@bublinek tak to na tom asi budeme podobné. A můžu se zeptat jestli je s tím dcera v pohodě? Nemá problémy v kolektivu atd??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.21 21:17

V naší rodinně jsou všichni vysoký. Moje máma 190cm, táta přes 2m. Babča přes 180cm, děda prý přes 2m. Moje teta, (mamina sestra) přes 180cm, její manžel 212cm (to si pamatuji přesně, předělával všude futra). Já, v první třídě ZŠ 145cm, uvažovalo se o tom, že mně budou „léčit“. Strejda, ortopéd to zatrhl (začátek 90tek). Sestra o 6 let mladší, v první třídě kolem 135cm… Hráli jsme volejbal, basket. Měli jsme dřív pubertu než ostatní holky ve třídě, dřív MS, dřív prsa. ostatní holky nás moc nemuseli, protože kluci se točili jen kolem nás. Rodiči jsme byli vedené k sportu, takže kamarádky od sportu jsme vždy měli hodně, které naší výšku nebo dřívější pubertu neřešili.
Tetiny synové, starší má přes 2M a hraje basket v zahraničí, mladší má něco kolem 170cm a je iťák.
Mně táhne na 40, mám 160cm. Ségře je přes 30, má lehce nad 180cm, hrála volejbal do 28 a dělá pořád fotomodelku.
Co jsem tím chtěla říct. Není důležité jak je holka vysoká, ale jak své výšky využije. A to je na Vás rodičích, jak ji do života připravíte. A v dnešní době, kdy se lidstvo zvyšuje, může jít do světa, může dělat co chce, bych její výšku vůbec neřešila. Vysokých chlapů je hafo ;)

• Citovat
  • Upravit
9023
6.10.21 21:26
@Anonymní píše:
@bublinek tak to na tom asi budeme podobné. A můžu se zeptat jestli je s tím dcera v pohodě? Nemá problémy v kolektivu atd??
@Anonymní píše:
@bublinek tak to na tom asi budeme podobné. A můžu se zeptat jestli je s tím dcera v pohodě? Nemá problémy v kolektivu atd??

Trápí jí to, je vysoká, ale jelikož jí vedeme v tom, že je to hold v naší rodině normál, tak to bere. Ono ani nic jiného dělat nejde. Říkáme jí, že je lepší být vysoký než nějaký záprtek se 150cm.

V kolektivu? V čem by to jako mělo vadit. Ona ze své povahy je spíš submisivní, ale díky své výšce má u ostatních respekt a ostatní si drží distanc.
Holky jí berou a kluci se drží zpátky.

A vem si, že výška je jeden „problém“, velikost nohy je taky vořech.
Sport už bereme jen v pánských, protože výrobci se u dámských zasekli u trapné 41.
Obuv normální sháníme jen v nadstandardních velikostech, není zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
6.10.21 21:27

Od zakladatele mi přijde hnusné to řešit teď, to měl řešit, když holčičce vybíral maminku. Co asi čekat, když maminka má 180 a tatínek 190 cm? Hmm, já ti to prozdradím, mám stejně velké rodiče a měřím 188 cm :mrgreen: A nikdy jsem s tím neměla problém, jelikož doma nikdo neřešil, že by na tom mělo být něco divného. Což je asi tak to nejlepší, co pro svou dceru můžeš udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
6.10.21 21:30

@bublinek Ale jestli brzy přijde puberta, tak asi přestane růst a nakonec ani tak velká nebude :nevim: Mně přijde, že se to u holek špatně odhaduje, neb se neví, kdy ta puberta přijde. Já jsem třeba někdy kolem těch 10, 11 let rozhodně nebyla nejvyšší holka ve třídě, ale puberta u mě přišla později a prostě jsem je do 15 všechny přerostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.21 21:43

Prostě geny s tím nic neuděláš. Máme dceru 7 let a čtvrt roku. Výška 140cm. Má předpoklad něco mezi 180 a 190 cm. A jak to řešíme? Nijak. Říkáme jí, že je krásná a šikovná. Musíš jí naučit, aby se měla ráda a přijímat jí bez podmínek. A vedeme ji hodně ke sportu - atletika, plavání, volejbal. Absolutně nemá se svou výškou problém. Je to dáno i tím, že ve třídě je hodně holčiček stejně vysokých a v rodině jsou pouze vysocí lidé.

U nás je výška dána geneticky.

• Citovat
  • Upravit
9023
6.10.21 21:44

@Hibou to samo nemusí, nikdo nic neví přesně.
Dr. mě její menstruaci stačí už rok, občas se dcery zeptám jestli něco neboli, zatím nic. Uvidíme, až to přijde tak to přijde. Hroutit se nebudu, i když budeme v 11 řešit prsa a menses.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76854
6.10.21 21:48
@Hibou píše:
Od zakladatele mi přijde hnusné to řešit teď, to měl řešit, když holčičce vybíral maminku. Co asi čekat, když maminka má 180 a tatínek 190 cm? Hmm, já ti to prozdradím, mám stejně velké rodiče a měřím 188 cm :mrgreen: A nikdy jsem s tím neměla problém, jelikož doma nikdo neřešil, že by na tom mělo být něco divného. Což je asi tak to nejlepší, co pro svou dceru můžeš udělat.

aha :roll: takže proto všichni chlapi 190 cm randí s holkami 160 cm? aby neměli velké děti? to je teda sice pro ně fajn, ale s kým pak mají randit ty holky 180 cm?
není můj případ, jen k zamyšlení
jinak já mám 164 cm, otec dcery 192 cm, dcera je také velká, ale ne tak moc, jak ty příklady tady - a vypočítané má, že může mít 182 cm, nehodlám s tím nic dělat, ale nadšená z toho teda nejsem, před dcerou to teda nikdy ventilovat nebudu a její výšku jí přichválím

• a také dceru vedu ke sportu, naštěstí ji to baví

Příspěvek upraven 06.10.21 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.10.21 21:48
@bublinek píše:
Naše dcera je na 97percentilu a je hold veliká, vyšší než kluci ve třídě, přerostla i učitelku, na mě ještě chybí 1cm, je jí 10, nakoupily jsme podprsenky, vysvětlila jsem jí menstruaci a čekáme, co z toho bude. Dle odběrů krve puberta nastupuje.
Ale řešit s dr. jak to zastavit to by mě teda fakt nenapadlo.

Samozřejmě je hlídána na endokrinologii, má o 1,5roku starší kostní věk.

Genetiku neochčiješ. Přijmout to a podpořit i dítko, že je to v pohodě.

kolik dcera měří? Taky máme vysokou desetiletou dceru, taky už se klubou prsa, menses tedy naštěstí ještě ne. Ale taky by mě nikdy nenapadlo cpát do ní umělé hormony, které můžou rozhodit spoustu pochodů v těle. Já mám obecně z umělých hormonů respekt, včetně HA. Pokud to není nutné, nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.10.21 21:52
@Ztřeštěnka píše:
To už bude dobre konkrétně řešit cestou pediatr a nasledně dětský endokrinolog. Bezpečné to je, jsou to hormony, které by tělo vyprodukovalo samo ve 13, takhle to samé dostane třeba v těch 10… Na začátku se dělá rentgen ruky, podle toho se pozná, jak daleko v dospívání dcera je a jaký má potenciál růstu. Třeba by podle toho řekli, že ale ona sama od přírody bude mít pravděpodobně pubertu brzo a že tech 190cm určitě nedoroste. I to je možné. :mavam:

fascinuje mě suverenita, s jakou garantuješ bezpečnost cpaní umělých hormonů do desetileté holky :roll: A když ti někdo oponuje, vyštěkáváš.
Vždyt ani na bezpečnost HA nejsou v lékařských kruzích jednotné názory a leccos je ovlivněné komercí a lobby. Moje gynekoložka např. HA příliš nefandí a já s ní souzním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí