Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím najde se tu nějaký pejskař/pejskařka, který má nějakou zkušenost s tímto onemocněním?
Před 14 dny jsme nechali operovat našeho 10letého vlčáka, dle UTZ měl plné břicho krve asi od prasklé sleziny, veterinářka nám dala na výběr buď hned uspat, nebo zkusit operovat, my jsme ho nechali operovat, v tom šoku jsem si neuměla představit že odejdeme bez něj
měl velkou ztrátu krve a dva nádory na slezině, jeden prasklý, podle histologie hemangiosarkom (asi dvoukilový). Nebylo jisté že vůbec přežije operaci a pár dní po ní, ale on se rychle zotavil a teď vypadá jako by mu nikdy nic nebylo. Na internetu jsem ale četla o jaký nádor se jedná a doba přežití je velmi krátká se spoustou komplikací (všude rychle metastazuje). V podstatě může kdykoliv zemřít na jekékoliv komplikace.
najde se tu někdo kdo nechal pejska taky operovat a co se dělo dál? Děkuji za jakoukoliv info ![]()
Přímou zkušenost nemám, ale držím mu palce. Loni takto dostala rakovinu fenečka mé sestry, bylo jí také 10. Měla to v nožičce, nechali ji amputovat, ale stejně do několika týdnů zemřela. Měla jsem ji moc ráda, často jsem ji hlídala. Držte se.
Děkuji za podporu, je hrozné čekat jaká komplikace nastane, člověk ani neví jestli se netrápí, jestli ho něco neboli
teď to vypadá že snad ne
My jsme to resili před dvěma lety…našemu psovi bylo také 10.Nechali jsme ho také operovat, ale dle doktora by to byla otázka času a prý by se trápil. Tak jsme ho s velmi tezkym srdcem nechali spát. Nádor byl v cele břišní dutině a prý by mohl kdykoliv prasknout a byl by konec. Docela me překvapilo, že vás pejsek prezil. Držím moc palce, třeba se z toho vykrese. ![]()
Taky jsme to resili u nem. ovcaka. Prijeli jsme k vetovi, bricho plny krve, metastazy v jatrech, rekl nam v podstate to samy - muzu zkusit operovat s nejistym vysledkem, doba preziti cca 14 dni. No ukoncili jsme to rovnou. Tvymu pejskovi drzim palce, at se z toho vyhrabe a hlavne at se netrapi.
@ivculka to mě moc mrzí
my jsme měli víc štěstí najednou, 1. že je u nás pohotovost, tak ho operovali hned v sobotu, i když už byl nádor prasklý přijeli jsme včas 2. doktorka nám taky řekla, že pokud ho nechceme hned uspat, že teda zkusí operovat a kdyby to vevnitř vypadalo špatně, že nám zavolá jestli operovat dál, i když byl nádor velký tak ho vyndala, břicho mu vycistila od té krve a žádné jiné orgány postižené zatím nebyly
@Azeretereza ach jo, to je teda taky smutné
právě že i každý veterinář má jiný názor, mě právě veterinarka řekla, že může žít několik měsíců i let, tomu ale nevěřím, tak doufám že nás do toho nehnala jen kvůli penězům
Jsem ráda že je mu teď dobře, ale ta nejistota je hrozná
@JaneCase píše:
@Azeretereza ach jo, to je teda taky smutnéprávě že i každý veterinář má jiný názor, mě právě veterinarka řekla, že může žít několik měsíců i let, tomu ale nevěřím, tak doufám že nás do toho nehnala jen kvůli penězům
Jsem ráda že je mu teď dobře, ale ta nejistota je hrozná
Uvidis jak to bude snaset, pokud mu to nemetastazovalo, tak asi je nejaka sance. Neverim, ze vetove delaji takove veci kvuli penezum, oni tu praci delaji hlavne proto, ze miluji zvirata. Ten nas byl z toho spatnej, ze mu nemuze pomoct, bylo to na nem poznat, a sestra dokonce plakala, kdyz nam nesla obojek a voditko a resila s nami veci jako platbu a tak. Vzalo nas to vsechny, tim spis, ze kdyz jsme prijeli k nemu, vypadalo to docela dobre, psovi se ulevilo po injekcich, byli jsme tam asi ctyri hodiny a k nicemu to nebylo.
Verim, ze to dopadne dobre a vas pejsek tu jeste nejakou chvili bude
Nejdulezitejsi je, aby se zbytecne netrapil.
@Azeretereza taky mi přišlo že byli velmi empaticky a snažili se opravdu vše citlivě vysvětlit, i když špatné zprávy musí určitě sdělovat každý den
je to smutná práce
@JaneCase
Nemecki ovciaci trpia nadorom sleziny, zial vacsinou je to zhubny nador - hemangiosarkom. Dna 19.3.2017 som musela dat operovat svoju 13,5 rocnu Nikusku nakolko mala dva nadory na slezine s rupturou (prasknute nadory ktore krvacali do dutiny brusnej). Operacia dopadla dobre, Nikuska je uz opat pri plnej sile. Zial histologia nedopadla dobre - zhubny nador - hemangiosarkom bez dalsich patologickych nalezov na peceni, plucach…Veterinari nam vsak povedali, ze nemame zufat, ze mame sancu, ze psik bude s nami este dlho. Dokonca nas veterinar nam povedal, ze on svojho psika operoval s tou istou diagnozou a psik zil este dalsie 3 roky a operaciu mal ovela zlozitejsiu ako nasa Nikuska. Aj napriek tomu sme sa vsak rozhodli nasadit nasej Nikuske K9 IMMUNITY CRITICAL CARE a TRANSFER FACTOR z USA, nakolko tento liek vyliecil alebo aspon predlzil zivot vela psikom s rakovinou, ktorym uz ziadny doktor nedaval sancu. K tomuto je dobre brat aj Omega 3 mastne kyseliny, stravu s vysokym obsahom proteinov a minimalizovat cukry. Samozrejme sa bojim recidivy, ale verim, ze tieto lieky jej pomozu.
@Nikuska111 děkuji za zprávu, mého ovčáka operovali 4.3.2017 a měl to samé, prasklý hemangiosarkom
zatím se má čile k svetu
veterinarka mě také říkala že může žít i několik let, ale na internetu jsem četla o samých špatných koncích
tak jsme jen chtěla znát skutečné zkušenosti. A to jsou nějaké léky jak píšete, dají se koupit na internetu?
@JaneCase - tvuj pes muze mit jeste treba 3 roky kvalitniho zivota, delat ti radost. Dobrym indikatorem stavu psa je zajem o jidlo, pokud ma pored chut, je to fajn. Pokud dlouhodobe odmita jidlo, je to konecna. Drzim pesti.
@JaneCase Niet za co
Daju sa objednat na nete, ale treba pozriet ci to posielaju aj do CR. Ja som sice Slovenka, ale zijem v UK, tak som nemala problem so zaslanim. Treba pozriet na ten liek aj recenzie, mna zaujal na zaklade tych recenzii. Skus pozriet tieto stranky www.dogcancer.net
www.shop.alohamedicinals.com
www.dogcancerinfo.com
Samozrejme nepomohlo to vsetkym psikom, ale drvivej vacsine. Nasi psici mali stastie v tom, ze sa to dalo operovat. Samozrejme ze urcite v sebe maju nadorove bunky, ale ako mi bolo povedane, nemusia sa ujat. Je to tak 50 na 50, preto je pozrebne pomoct psikovi bojovat s touto zakernou chorobou podporou a nabudenim imunitneho systemu s tym K9 IMMUNITY CRITICAL FACTOR a TRANSFER FACTOR. Ved pozri si recenzie na nete.
@JaneCase Ja som si tie lieky objednala z anglickeho Amazonu od Alohy. Nie je to najlacnejsie, ale lacnejsie ako chemo, ta by mna stala tu 1000 libier mesacne a navyse mi bolo povedane, ze u tak stareho psika mi to ani neodporucaju, aj ked je v perfektnej kondicii. Neviem ci ste isli vy na chemo alebo nie.
@Nikuska111 nám ani chemo nenabidli, nevím jestli v CR se standardně dělá
byli jsme na velké klinice, tak snad kdyby ta možnost byla tak nám o ní řeknou. neporadili ani co dál, jen že drží palce ![]()