Chodský pes v bytě

31944
17.3.17 10:09

Kamarádka je v bytě má a v pohodě, ale fakt mu musíš věnovat hodně času venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
17.3.17 10:09

@zudina Já měla v bytě 2+1 rhodéského ridgebacka, byl obrovský. Co se týče velikosti a aktivity psa, dá se to zvládnout mít ho v bytě. Ale nevím, jestli mu to nebude vadit kvůli srsti. Přeci jen ridgeback je na zimu choulostivý a proto se moc na zahrady nehodí, ale chodský pes má hustou srst… A to mě přivádí k tomu, že já bych ty jeho chlupy doma asi nesnesla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.17 10:11

Psa línajícího bych si do bytu nevzala. Kdysi jsme měli psy dva a nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
17.3.17 10:16

@zudina No, zkus se zeptat spíš na nějakém webu pejskařů, ti budou vědět více. Nebo napiš do nějaké chovatelské stanice, jak to ti psi snáší, tam to budou vědět nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31944
17.3.17 10:17
@zudina píše:
Diky, a neni jim v byte moc horko? Toho se prave obavam nejvic. Ja driv mela v byte take velke plemeno ale nebylo tak chlupate. Samozrejme s nim kazdy den budu chodit na dlouhe prochazky a hrat si s nim

Choďák není Malamut ;) hustá srst znamená dobré izolační vlastnosti, to by ten pes nesměl ani na dovolenou k moři, kdyby mu vadila pokojová teplota. Pokud nebudete přetápět, případně bude mít možnost odejít na chladnější chodbu, tak v tom nevidím problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
17.3.17 10:28

@zudina Nevidím v tom problém. Choďák je společenský rodinný pes, potřebuje být se svými lidmi, takže v bytě strádat nebude. Směle do toho, pokud mu dáte dostatek fyzického vyžití :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.3.17 10:33

@zudina Také plánuju choďáka do bytu. Zahradu sice máme, ale vím moc dobře, jak je pak přes zimu pes od lidí více odříznutý. Takže zatím máme dvě varianty…jednoho domů, nebo dva na zahradu. Spíše ale jednoho domů. Líbí se mi, co se povahy a temperamentu týče (myslím, že mezi nás hezky zapadne), plemeno není zatíženo častými nemocemi (jako např. u něm. ovčáků, basetů, šarpeiů apod.) a jediné jsou ty chlupy. Jak sama píšeš, raději chlupáče, než krátkosrstého. Máme dvě velké kočky (nedá se to srovnat, pes těch chlupů má o dost víc), ale už teď vidím rozdíl mezi polodlouhosrstou kočkou u nás a krátkosrstou u našich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
17.3.17 10:38

@Kakika Dva současně, když by navíc byli míň s člověkem? To je celkem riskantní co se socializace týče. Dva psi rovná se dvakrát více výchovy, výcviku, časové náročnosti na venčení… já bych dva naráz rozhodně nepořizovala, a už vůbec ne proto, aby „si spolu vyhráli“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.3.17 10:49

@Icestar Vždycky jsme měli dva psy, většinou tedy německé ovčáky. Časová náročnost při venčení? Nechápu, beru oba, ne? Vychovávám oba najednou, výcvik je složitější..to jediné uznávám. Já bych zase rozhodně nechtěla nikdy samotného psa na zahradě. Přijdu z práce, udělám úkoly s dětmi a pak teprve ven. Do té doby by mě pes neviděl a byl by úplně sám. Takto by měl společnost. Ne, aby si spolu vyhráli, ale aby nebyli sami. Většinou si psi stejně hrají až když přijde pán. Jinak buď hlídají nebo se někde povalují.

Ale pravdou je, že dva stejně staré psy bych asi taky nepořizovala. Nejdřív jednoho, toho +- vychovat a pak pořídit dalšího. Půlka práce ušetřena (mladší se učí od staršího). Ale venčení rozhodně společné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
17.3.17 12:24

@Kakika Taky mám dva psy (resp. feny) a společné venčení bylo zpočátku spíš sporadické. Štěně si musí navyknout nejprve na člověka, soustředit se jen na něj, když se venku cvičí. Zafixovat si štěně na staršího psa není výhra, když pak člověk potřebuje chodit separátně třeba na závody nebo jen k veterináři.
Další „mínus“ dvou psů je právě ten psychologický pocit, že když jsou dva, tak si jich člověk nemusí tak moc všímat. Totéž platí pro zahradu. „Je na vzduchu, může se vyčůrat, kdy chce, a běhat, kdy chce, tak co bychom chodili na procházku,“ zní často od majitelů psů na zahraě u boudy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.3.17 12:50

@Icestar Však my měli psy na zahradě, proto se teď přikláním spíše jednoho do bytu. Všechno to, co jsi psala, si uvědomuji. Až tedy na to venčení…to jsem opravdu nikdy neviděla problém vzít je a trénovat oba najednou :lol: Když jsem byla těhotná, už jsem brala vždy jen jednoho a nebyl problém. Většinou jsem je i na veterinu brala po dvou…s výjimkou tedy návštěv, kdy darovali krev nebo šlo o šlo o něco víc, než jen očkování. Závody a výstavy neřeším, takové ambice jsem nikdy neměla :mrgreen:

Tak chovu zdar (tedy my bez ambicí nechovu :lol: ) a nepořizovat si psy jako nábytek, hračku nebo jako náhradu za dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
17.3.17 14:13

Dekuju moc holky za reakce. Jsem rozhodnuta si Chodaka poridit tedy i do bytu, budu s nim hodne venku tak snad stradat nebude. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
29.11.17 20:27
@zudina píše:
Dekuju moc holky za reakce. Jsem rozhodnuta si Chodaka poridit tedy i do bytu, budu s nim hodne venku tak snad stradat nebude. :kytka:

Uz mate pesana doma? Take bydlime v byte a zamilovala jsem si chodaka. Takze do budoucna bych si ho tela poridit. Mame chatu kde jsme 3/4 roku. Ale pres zimu v byte. Takze jsem take zvažovala a obepisovala a vsudr mi bxlo receno, ze pes je rad se svou rodinou a je jedno jestli v byte nebo v dome. Jen jsem se chtela zeptat, jestli uz pejska mate, tak na vase dojmy a zkusenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
29.11.17 21:44
@Arome Nikki píše:
Uz mate pesana doma? Take bydlime v byte a zamilovala jsem si chodaka. Takze do budoucna bych si ho tela poridit. Mame chatu kde jsme 3/4 roku. Ale pres zimu v byte. Takze jsem take zvažovala a obepisovala a vsudr mi bxlo receno, ze pes je rad se svou rodinou a je jedno jestli v byte nebo v dome. Jen jsem se chtela zeptat, jestli uz pejska mate, tak na vase dojmy a zkusenosti :)

Ahoj my jsme si nakonec jeste pejska neporidili protoze jsem neplanovane otehotnela tak mam jiny starosti a nevim jak bych to se stenetem zvladala ;) ale ty si urcite chodaka porid, zvlast pokud jste vetsinou na chate.. ja s porizenim pockam az bude mimi vetsi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.11.17 08:07

Tak to gratuluji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie