Živá myš jako strava pro kočku

177
18.3.17 00:43

Živá myš jako strava pro kočku

Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo zkoušel dát vaší kočce, chované čistě doma, živou myš. Četla jsme na toto téma již pár diskuzí jinde a docela mě zajímá, jak se k tomu vyjádří lidi tady. Co mě vůbec k této myšlence vede…četla jsem jeden zajímavý článek, jakéhosi přírodovědce. Zmiňuje se tam o tom, že myš je pro kočku výborná strava, obsahující veškeré vitamíny a jiné potřebné látky. Jde prý o to, že nejí jenom to maso, ale také obsah jejího žaludku…takže semínka, zeleninu, ovoce atd…váš názor na to? Ovšem bych tím neřešila 100% stravy, ale snažila bych se mu tím obohatit jeho jídelníček. Normální maso mi totiž jíst nechce, ať je jakkoliv upravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2220
18.3.17 01:07

Neslysela jsem o nikom, kdo chova mysi jako potravu pro kocky, ale v zasade na tom nazoru neco bude. Nase kocky ji mysi, ale ja bych jim to naopak rada zakazala, ale co nadelam :)
Jenom bych chtela upozornit, ze nejde kocce jen tak hodit zivou mys, s nejvetsi pravdepodobnosti mys zdrhne do nejake skulinky u vas doma, o ktere fakt netusite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.3.17 01:11

Zákon toto zakazuje.

Stačí krmit barfem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
18.3.17 01:20

Ano, souhlasila bych s tim, ze mys je pro kocku idealni kompletni krmivo.
Na druhou stranu, prijde mi jednodussi krmit masem + pridavat zeleninu apod. (ackoliv jsem tusim cetla, ze kocka krmena barfem na rozdil od psa nepotrebuje přidávat ovoce a zeleninu), nez shanet a prechovavat zive mysi navic s rizikem toho, ze ne vzdy se podari ji kocce chytit. Neni to had v terariu.
Jo nekdo snad jeste kupuje jednodenni kuratka (ne ziva). Tak pokud vam nevadi mit treba mrtva kuratka v mrazaku, je to v podstate totez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.17 01:32

@chiquittas ano, když jsem doma chovala krajty a měla dost myši občas jsem je vypustila a většinou do par minut si s nimi kočky poradily a byla happy jak tři grepy :mrgreen: takže za mě doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
18.3.17 02:19

@marg jj :lol: to bude jisté riziko :lol:
@Fjodorka že to zákon zakazuje jsem v nějaké diskuzi taky četla, ale tak upřímně :mrgreen: kdo se to dozví ;) a vůbec mi nějak nejde do hlavy, proč se zákon zabývá takovou zbytečností. Smysl tohoto zákona je nekrmit živými zvířaty jiný druh zvířat, pokud je jiná možnost (ano, kočka může být krmena třeba jenom granulemi). Ale upřímně…jaký je v tom rozdíl, jestli tu danou myš dám hadovi, nebo kočce? Výsledek je stejný=smrt a následné popření. V našem zákonu je tolik mezer a tolik jiných věcí, nad kterými by bylo třeba se zamyslet a zrovna tohle mi přijde jako banalita :-D hlavně že myslivci mohou trénovat své lovecké psy na živých kočkách
@Luca82 s masem je u nás právě problém…ani syrové, ani vařené…ani s rýží a zeleninou…nic…ale jako tuňák z konzervy by byl fajn. To je ale lidské jídlo a dávat mu to nechci.
@Šťastná.máma.4 konečně první člověk, co se vyjádřil kladně :palec: ;)
@Aenne já to takhle nevidím…podle mě trpí každé zvíře. Bez rozdílu, jestli je to kočka, myš, nebo kůň a strach bude pociťovat jistě každé z nich. Dívám se na to z pohledu přírody. Kdyby člověk neměl potřebu ochočovat si zvířata a dělat si z nich společníky, tak by moje kočka ve své přirozenosti tu myš stejně tamhle venku někde lovila ;) ani trochu mi to nepřijde kruté. To spíš my lidé jsme díky moderní společnosti strašně vyměkli a prohlížíme na tyto „zákony džungle“ se slzami v očích :lol: jak říkám :) přijde mi to stejné…jestli mám myš chovat pro hada, nebo pro kočku.

Jde mi spíš o problémy, které by mohly nastat…třeba přenos parazitů? Jestli to je vůbec možné…když by člověk krmil kočku výhradně laboratorními myškami, chovanými v teráriu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.3.17 04:19

Docela zajímavé téma.
Jsem velký milovník zvířat, ale teda abych řešila, jestli myš bude trpět, než ji čičina sní, tak to vůbec :) bože bože vždyť je to příroda. Když kočka, která žije venku taky loví, třeba i ptáky a určitě ne vždycky to je rychlé. Hraje si se svou kořistí.
No mě by spíš vadilo to, to ty myši než je kočce dám, musím někde mít a nejvíc to, že ta kočka ji fakt málo kdy chytí hned, takže to ti bude myš lítat po bytě? No fuj, to mi přijde úplně nejhorší.
Nebo jak sis to představovala?
No a když už teda, jasně, pro kočku normální obyčejnou to asi nejlepší potrava bude, ale co když má někdo nějakou lepší číču? Už vidím jak bude nějaká ragdolka či jiná kočka lovit a žrát myš. Navíc jako kdo má doma kočku, mazlí se s ní, spí s ním v posteli tak asi úplně nechce kočku která zrovna zabila myš. Fuj. pro mě prostě tohle vůbec. Jen ať si dá ty granule. No a ještě, o kolik si myslíš, že té kočce ten její život prodloužíš, když jí budeš dávat myši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
18.3.17 06:17

Moje kočky jsou hrozní ňoumové. Když na chatě objevily myš, tak jen koukaly a myš musel vynést můj muž :D omlouvá je to, že jsou to britští šlechticové a jejich rasa žije už generace v bytech.
V zásadě je to ale pravda. Myš je pro kočky ideální strava, ovšem nedokážu si představit to krmení. Měla bych obavu, že ta myš uteče a někam zaleze. Navíc jsem útlocitná a nerada vidím umírat zvířata, i když je to tak vlastně přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
18.3.17 06:21

Naše kočka myš nebo ptáka uloví, ale má je pouze jako hračku. Radši si dá kousek nakrájeného hovězího masa, když vařím pro nás a dám jí stranou. Potvora. Svoje úlovky nám nosí na rohožku před barákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.3.17 06:33

Určitě doporučuji barf, ale pořádně si to nastudovat ;-) Myš bych určitě nedala, kočka pokud je jen doma nebude ji podle mě umět pořádně a rychle zabít. Takže myš se bude trápit a někde vám v bytě zdrhne. Namísto toho bych zkusila kuřátka jednodenní. Najdete je třeba na http://www.krmimmasem.cz/index.php?… Tam objednávam já maso pro psy a naprostá spokojenost, Hanka, které to patří určitě ráda poradí. :mavam:

edit: ty kuřátka jsou samozřejmě už mrtvé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
18.3.17 06:49

@chiquittas naši mají v baráku venkovní kočky a pokaždé, když ji uloví ji část sežerou a a pak stejně většinu vyblijou. Nevidím v tom pro ně nic pozitivního. A domácímu mazlíčku bych to nedávala. Kup mu šantu kočičí ať má zelené a kapsičky se zeleninou a ona si dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
18.3.17 07:14

Koukat na trpící myš není nic moc. Nadto krmená kočka si s tím ráda pohraje, ale často nesežere - oproti konzervě je to asi prostě moc práce :D Proč se trápit s kožichem, když za hodinu bude plná miska.
Popravdě bych se tím netrápila. Kupovala bych přiměřeně kvalitní žrádlo a pokud mermomocí chcete dostat do kočky maso, myš bych z něj udělala uvázáním na provázek. Když to ani po hře nesežere, tak nic. Popřípadě mu začít pár malých kousků vmíchavat do normální stravy, jestli se chytí.

• Citovat
  • Upravit
4284
18.3.17 07:47

@elibro Přesně tak. Domácí kočka, která živou potravu nezná od matky a nenaučila se ji lovit, zabít a rozporcovat, takovou myš maximálně prožene po bytě a těžce vystresuje. A co pak s myší? Vypustit na trávník, aby do pár dní pošla…? :think: Zbytečně kruté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
18.3.17 07:57

@chiquittas
A co tedy ted vlastne ta kocka zere, kdyz nechce maso?
Konzervy, kapsicky nebo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.3.17 08:01

My jsme kocoura tedy takto nekrmili, ale jednou muž chytil v dálně myš a donesl domů, že pro kocoura. No, dopadlo to tak, že kocour se jí fakt hodně bál :mrgreen: :lol: Takže myšička putovala na pole.

Edit - dodávám, že kocour měl 9,5-10kg, žádný drobeček :D A jak zdrhal :D

Příspěvek upraven 18.03.17 v 08:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný