Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A tedy za me jsou proste konzervy a kapsicky nejvetsi hnus.
I ty s vetsim procentem masa maji urcitou cast obilovin nebo ryze. Kocka je masozravec. Ne jako pes, kteremu toto nevadi.
Kdyz jsem jimi zkraje krmila objem exkrementu a hlavne smrad byl neskutecny.
V podstate jsem jen mohla vybirat h… ze zachodku a kdyz kocka prosla a prdla si, tak padlo siroke daleke okoli.
Co krmim uz roky masem, objem odpadu je vyrazne mensi, kocka to totiz stravi.
A o granulich si myslim svoje. Kdyz jsem si precetla postuo vyroby. Ne diky.
Mimochodem kdo by chtel zrat cely zivot granule.
Mame dve britky, kocour zere jen granule a kapsicky, na chate mys ulovi, ale stejne ji nesezere, jen mi ji prinese jako darek, z cehoz mam fakt velkou radost
Naopak nase druha kocka, tak ta v zivote nesezrala jedinou granulku, ani kapsicku, ta je jen na syrovem mase. Kdyz jsme na chate, tak ani pomalu nejde ven a lovi maximalne pavouky. Taky jsem uvazovala, ze jim pro zpestreni prinesu mysku, protoze krome chaty jsou to bytove kocky, ale mys by se stejne nekam schovala, byla by ve strasnem stresu a kocour by ji nakonec ani nesezral. A taky by mi ji bylo lito, no… Jeste jsem cetla, ze hovezi maso se slozenim priblizuje tomu mysimu, ale nevim ![]()
Obe kocky budou mit letos 10 let, jsou porad zdrave a v cajku, takze si myslim, ze jim ty mysi nechybi… ![]()
@Luca82 píše:
I ty s vetsim procentem masa maji urcitou cast obilovin nebo ryze. Kocka je masozravec. Ne jako pes, kteremu toto nevadi.
V podstate jsem jen mohla vybirat h… ze zachodku a kdyz kocka prosla a prdla si, tak padlo siroke daleke okoli.
To mate pravdu, nas kocour je jen na granulich a kapsickach, ma teda velke bobky a hodne, kocka je jen na syrovem mase a ta ma teda uplne takove tenke bobky, no uplne jine, mene take pachnou, omlouvam se za naturalni popis…
Je to zákonem zakázané!
Stejně blbé nápady jako vypustit psovi na zahradě králíka nebo kočku ať si „prohraje“.
Stačí krmit přirozenou stravou barfem. Nebo kočku pouštět ven.
@chiquittas ze kocce das mys, neznamena ze ji sezere. Nasi dva kocouri vubec nezerou syrove maso, zkousela jsem je to odmala naucit, ale nechteli, nezerou ani varene. Jeden si da tak dva kousky syroveho, druhy vubec. Ale mys nebo ptaka venku ulovi snadno, ale nezerou to, vubec. Takze mys doma by je sice potesila, ale 100% by ji nesezrali.
@Luca82 souhlasím s tebou. Jak ráda bych kočky krmila masem. Ty naše potvory ale maso nejí. Jedině kapsičky a granule. Kapsičky vybíráme bez obilovin, v podstatě je to čistý tuňák nebo jiná ryba a granule vybírám bez obilovin.
@chiquittas píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo zkoušel dát vaší kočce, chované čistě doma, živou myš. Četla jsme na toto téma již pár diskuzí jinde a docela mě zajímá, jak se k tomu vyjádří lidi tady. Co mě vůbec k této myšlence vede…četla jsem jeden zajímavý článek, jakéhosi přírodovědce. Zmiňuje se tam o tom, že myš je pro kočku výborná strava, obsahující veškeré vitamíny a jiné potřebné látky. Jde prý o to, že nejí jenom to maso, ale také obsah jejího žaludku…takže semínka, zeleninu, ovoce atd…váš názor na to? Ovšem bych tím neřešila 100% stravy, ale snažila bych se mu tím obohatit jeho jídelníček. Normální maso mi totiž jíst nechce, ať je jakkoliv upravené.
Procento semínek, ovoce a zeleniny v žaludku pozřeté myši je naprosto zanedbatelné a kočce ten obsah žaludku nic moc nedá. Takže jen kvůli tomu bych s krmením živými myškami neblbla. Pokud ti nežere maso (naše kočky žerou jen kachní žaludky, hovězí srdce a kuřecí prsa, všeho ostatního se ani nedotknou), radši se zaměř na čistě masové konzervy.
@Luca82 píše:
Ne všechny
Jen nejdou koupit v supermarketu, zpravidla ani v chovatelských potřebách a musí se prostě hledat na netu. Kupujeme konzervy, co fakt nejsou nic jiného, než nahrubo namleté a zakonzervované maso, případně svalovina, že si můžeš prsty oddělit vlákna. Někdy vezmeme s objednávkou z eshopu Schesir kapsičky, které teda v některých druzích mají pár zrnek rýže - ale jsou to fakt tak čtyři zrnka na kapsičku, ani nechápu, proč to tam dávají (pro stravitelnost? Těžko říct). Více obilovin se do našich koček dostane, když čmajznou pečivo, což je u nás oblíbená dobrodružná hra
Kadí jednou denně, stolice tmavá, o malém objemu, zvýšený zápach a větry pouze, kdy dostanou rybu. Krom konzerv a masa, co sežerou, mají i volně k dispozici granule. Na barfu by ty naše chcíply.
Myš je pro kočku na jídlo vhodna asi jako miska mlíka
možna má pár semínek v žaludku, ale taky je v ní spousta parazitů, který pak kočičce zůstanou jako suvenýr. Aby byla kočka zdravá tak je lepší, když ti tu myš přinese jako trofej.
Jsem VL, tento postup zakazuje zákon. Krmit živými obratlovci je dle zákona možné pouze druhy, které by jinou formu potravy nepřijaly - týka se především plazů, tedy hady takto krmit můžete, protože by většina z nich jinak pošla hlady, kočku takto cíleně krmit nesmíte.
@chiquittas pokud ti nejí normální maso, tak pochybuju, že pozře myš. A když jo, tak je ještě docela pravděpodobné, když na to není zvyklá, že ti ji pak doma někde hezky vyvrhne
Naše venkovní kočky často chytaly myši nebo ptáky, ale pak je taky často nesezraly, a nebo ano a pak je vyvrhly a šly si dát obídek z misky. Taky si častokrát s myší jen pohrály a ta nakonec utekla.
Neco jineho snad je, kdyz si mys kocka ulovi sama v prirode nez kdyz ji date mys doma. To neni zadny zakon prirody. Proc nepredhodis svoji kocku pitbullovi?
@Lenca27 píše:
Neco jineho snad je, kdyz si mys kocka ulovi sama v prirode nez kdyz ji date mys doma. To neni zadny zakon prirody. Proc nepredhodis svoji kocku pitbullovi?
Presne ![]()
@SlečnaDahlia muzu poprosit nazev tech masovych konzerv, diky
@Fjodorka píše:
Zákon toto zakazuje.Stačí krmit barfem.
Zakazuje krmit kočky živou myší?
Skrz nehumánnost pro tu myš? Nebo jak…? To slyším prvně, naše kočky uloví aj potkana, to abych se bála že budou popotahovaný u soudu..? ![]()