Nadržená fenka (hárání)

21848
9.4.13 10:53

Nadržená fenka (hárání)

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s tím, že by fena ojížděla??? Mně a příteli ruku, jinak svýho plyšáka, furt se nastavuje kačenou dozadu, dává ji „nahoru“, dokonce už i obskočila jorkšířici… Začala se hárat na konci března, „aktivně“ souloží asi 5 dní. Už jsem z toho fakt vyšťavená, člověk si ji nemůže pomalu ani pohladit :zed: Minulý hárání to nedělala, v únoru jí byl rok. A souloží opravdu jak pes, prostě naskočí a „jede“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7876
9.4.13 10:59

My máme 6letou fenku jorka a ojíždí pelech
(jako pes) každé hárání :-D Ted zrovna začala, čekáme na správný den a konečně jí dopřejeme ;) Snad se štěňátka povedou a pak bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 11:01
@orionk píše:
My máme 6letou fenku jorka a ojíždí pelech
(jako pes) každé hárání :-D Ted zrovna začala, čekáme na správný den a konečně jí dopřejeme ;) Snad se štěňátka povedou a pak bude klid.

No nám právě hlavně ruku, to se člověk nemůže ani dívat na TV a mít podepřenou hlavu. A ono se to nezdá, ale docela fest to bolí… A právě minule nic takovýho nedělala (první hárání měla v 6 měsících), tak jsem z toho taková zaskočená… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
9.4.13 11:08
@Seizdra píše:
No nám právě hlavně ruku, to se člověk nemůže ani dívat na TV a mít podepřenou hlavu. A ono se to nezdá, ale docela fest to bolí… A právě minule nic takovýho nedělala (první hárání měla v 6 měsících), tak jsem z toho taková zaskočená… :cert:

Tak naše pouze pelech a plyšáky, když jí to popadne, tak peřiny :cert: :cert: :cert: Potom měla většinou falešnou březost, takže následovalo neustálé tahání plyšáku, zahrabávání pod peřiny a škrábala koberec, jak dělala štěňatům pelech :roll: Doufám, že ted po těch štěnatech jí to přejde a bude klid!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30372
9.4.13 11:08

@Seizdra naše fenule tohle naštěstí nedělá (má 20kg tak bysme jí na ruce jen tak neudrželi), ale našich kokřice to dost hárání dělala. Přešlo ji to až věkem, kdy už hárání moc neprožívala. Pořízení štěňat nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
9.4.13 11:11
@Aspera píše:
@Seizdra naše fenule tohle naštěstí nedělá (má 20kg tak bysme jí na ruce jen tak neudrželi), ale našich kokřice to dost hárání dělala. Přešlo ji to až věkem, kdy už hárání moc neprožívala. Pořízení štěňat nepomohlo.

Pořízení štěnat nepomohlo??? 8o 8o A sakra :-) A v kolika jí to přešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 11:13
@orionk píše:
Tak naše pouze pelech a plyšáky, když jí to popadne, tak peřiny :cert: :cert: :cert: Potom měla většinou falešnou březost, takže následovalo neustálé tahání plyšáku, zahrabávání pod peřiny a škrábala koberec, jak dělala štěňatům pelech :roll: Doufám, že ted po těch štěnatech jí to přejde a bude klid!

No my si s ní užili falešku už minule. Prd jsem věděla, kdy mám co hlídat, takže žádný opatření jako sebrání plyšáků, omezení polštářků v pelechu, zvýšení četnosti procházek atd., jsme nedělali :zed: Pak když se jí nalily cecky už mi to bylo divný, měla je horký, tak k vetovi, tam že falešná březost, už měla mlíko, naštěstí „jen“ v těch úplně zadních ceckách a trochu v předposledních.. No trvalo to snad 2 nebo 3 týdny, cpali do ní jakýsi sajrajty, nic moc nepomáhala, až pak jakýsi uplný svinstvo, po tom nám i blula chudák… Letos jí vyjdou týdny po hárání cca na příchod děcka, takže z toho mám hrůzu už teď :zed: :zed:

@Aspera No já právě nevím, jestli ji s tou rukou uhýbat, jestli to přejde samo, nebo když ji necháme si „za**kat“, tak jestli se tím „vybije“… Chjo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
9.4.13 11:18
@Seizdra píše:
No my si s ní užili falešku už minule. Prd jsem věděla, kdy mám co hlídat, takže žádný opatření jako sebrání plyšáků, omezení polštářků v pelechu, zvýšení četnosti procházek atd., jsme nedělali :zed: Pak když se jí nalily cecky už mi to bylo divný, měla je horký, tak k vetovi, tam že falešná březost, už měla mlíko, naštěstí „jen“ v těch úplně zadních ceckách a trochu v předposledních.. No trvalo to snad 2 nebo 3 týdny, cpali do ní jakýsi sajrajty, nic moc nepomáhala, až pak jakýsi uplný svinstvo, po tom nám i blula chudák… Letos jí vyjdou týdny po hárání cca na příchod děcka, takže z toho mám hrůzu už teď :zed: :zed:@Aspera No já právě nevím, jestli ji s tou rukou uhýbat, jestli to přejde samo, nebo když ji necháme si „za**kat“, tak jestli se tím „vybije“… Chjo :pocitac:

My jí necháváme, at si plyšáky zahrabává jak chce, vždycky jí to přejde samo a pak se jede na novo :-D Když jí seberu plyšáky a pelech, tak jde hrabat do postele a roztrhá prostěradla :cert: Já jí vždycky vyhazuju, když mi š..ká peřiny a ona si to pak jde dodělat na pelech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.13 11:20

Já mám 5ti letou fenku bígla. Začala tohle dělat asi od 2 let. Dělá to hlavně v zimě, když nemá dostatek pohybu. Večer si sednu k televizi a to co moje nohy musí vydržet pod stolem je utrpení. Naskočí na nohu a jede, jede, jede. Chvíli odmlka a za chvíli zase. Tohle dokáže dělat celý večer, nevim, co jí na tom tak baví. Na plyšákách ani ničem podbném to nedělá. Ale když přijde návštěva, tak ojede i návštěvu. Četla jsem na netu, že si s tím psice dokazují místo ve smečce, vyžadují pozornost atd. Ale nevím, věnuju se jí hodně, nemyslím, že by měla mít pocit, že jí zanedbávám. Každopádně někdy je to sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.4.13 11:20

Pořízení štěňat je k ničemu - bude je chtít příště o to víc.. Jediné rozumné je počkat až dohárá a vykastrovat jí.. Pokud trpí na falešky tak bude mít i větší šanci výskytu rakoviny mléčné žlázy - ten díky kastraci odpadne a fenka bude spokojená a vy nebudete řešit hárání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 11:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 11:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30372

@orionk přesně nevím, ale myslím, že někdy kolem 8-9 let. Pak si teda ve 12 letech málem pořídila štěňata s jedním vořechem. Na to že už pár hárání vůbec neprožívala tak najednou zdrhla a užila si. Na falešnou březost naštěstí netrpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.4.13 11:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat