Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, na Praze 4. Doporučuji primáře Vobořila
Já ho velmi nedoporučuji. Arogantní přístup, neměl potřebu se mi na první schůzce ani představit, natož, že by mě informoval třeba o tom, co přede mnou vidí na ultrazvuku. Moje přímé dotazy shazoval, velmi ráda jsem přešla k jiné doktorce.
@SlečnaDahlia píše:
Já ho velmi nedoporučuji. Arogantní přístup, neměl potřebu se mi na první schůzce ani představit, natož, že by mě informoval třeba o tom, co přede mnou vidí na ultrazvuku. Moje přímé dotazy shazoval, velmi ráda jsem přešla k jiné doktorce.
Mně zařídil 2 děti, takže já ho doporučuji na 100 % ![]()
@Terejiko Jestli neplodnost může být ovlivněna nadváhou, tak by ti ji měli pomoct začít léčit a nikdo by tě za ni neměl odsuzovat… Nemáš se za co stydět. Ano, může to být tím, že moc a špatně jíš, ale příčinou mohou být i zdravotní problémy včetně psychických, protože nějaký důvod nadváha vždy má. Myslím, že bys k nadváze měla určitě přistoupit jako k jedné z příčin. Řešit IVF a léčit se na těle i na duši mimo IVF. Já jsem také byla líná cvičit Mojžíšovou, protože je to běh na dlouhou trať a běhala jsem místo toho několik let na IVF. Nakonec jsem se hecla a po pár měsících cvičení přirozeně otěhotněla…
Já jsem se dva roky před ivf hecla a řekla jsem si že zhubnu
Zvládla jsem 25 kilo během půl roku shodit. Byla jsem pod dohledem poradkyně takže hlídané a kontrolované. Z obezity 1.stzpne jsem se rázem dostala na ideální váhu a tu jsem si rok držela. Ovšem jakmile jsme začali chodit do centra, začala jsem s hormonální léčbou a celé to "psychicky " náročné kolečko, bohužel jsem začala opět nabírat. Musím ale říct, že než jsme se dostali k samotnému oplodnění, měla jsem vlivem stresu a těch hormonů zpět 20 kilo a to jsem ve zdravé stravě nepolevila, prostě hlava pracuje. Díky bohu vyšlo hned první ivf a teď už budu pomalu končit první trimestr. Za ten první trimestr jsem ještě 5 kilo zhubla, takže váhu je dobré řešit, ale daleko důležitější je zane ta pohoda a psychika. Zkuste jógu a uklidnit se a uvidíte, že to vyjde. V caru vám možná zhubnout doporučí, nicméně nutit vás nikdo nebude a odsuzovat také ne. Hodně štěstí a brzy vytoužené miminko