Nadváha a IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
9.5.21 14:07

Nadváha a IVF

Ahoj holky, snažíme se skoro dva roky o miminko a zatím nic. Manžel měl onemocnění hypofýzy a doteď bere Letrox a hormony. Mě zatím gynekolozka rekla, ze ve mě problém nevidí, ovulaci mám pravidelně. Ale co je můj problém je velká nadvaha. A bojím se, ze až pujdeme na kliniku ( vybrali jsme si Pronatal ), ze první co mi řeknou, ze nemůžu otěhotnět z důvodu obezity. A to mi bude hamba i před manželem.
Jakou mate holky zkušenost s kily navíc s IFV? Úspěšnou, neúspěšnou? A jak reagují lékaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15134
9.5.21 14:11

Co to jsou kila navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
9.5.21 14:15

Tak dava to smysl, neni lepsi zhubnout, kdyz planujes dite? Hlavne pro nej, aby melo zdravou a vitalni mamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
9.5.21 14:20

Promin, ze to reknu nahlas, ale… proc jsi teda za ty dva roky nezhubla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
9.5.21 14:30

@Terejiko Vaha podle není takovy problém s otehotnenim, ale až pak otehitnis a kila budou vyšší a vyšší, tak to je ten problém. Na nic nečekej a res to hned. S vyšší váhou pujdou první kila hned dolů, uz jenom upravenim jidelnicku a denními svižnějšími procházkámi budou 5 let kila dola hned a správně tě to namotivuje ;) Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
9.5.21 14:47

@Terejiko proc si za ty dva roky s tou vahou neco neudělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.5.21 15:12

@Terejiko určitě otěhotnět můžeš, tedy pokud nemáš morbidní obezitu. Ale jak už tu píšou, nebylo by lepší aspoň trochu zhubnout? Pri péči o dítě se fyzička hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
9.5.21 16:31

Ano, statisticky obezita snižuje úspěšnost otěhotnění. Než se tu do mě pustí někdo „mám 120 kilo a klaplo to napoprvý“ - statisticky snižuje znamená, že zatímco se stejnou diagnózou a věkem na jeden pokus otěhotní dejme tomu 40 % ženských s normální váhou, obézních třeba jenom 20 % (čísla střílím od boku). Stejně blbá je výrazná podváha. Nemluvím o nějakých 10 kilo nahoře (který by asi v CARu neřešili), ale fakt obezitě. Takže ano, počítej s tím, že zhubnutí doporučí - jen a jen ve tvém zájmu. Neznamená to ale, že IVF neprovedou nebo že to nemůže klapnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13138
9.5.21 16:40

Nadváha se celkem často dává do souvislosti se sníženou plodností. A jaký je důvod? Onemocnění štítné žlázy nebo nízká sebekázeň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
9.5.21 16:44

Ty se asi nemáš moc ráda viď 🤔. Těhotenství, porod i péče o dítě jsou neskutečně náročné věci. Fyzicky i psychicky. To není jen o tom „pořídím si miminko“ a všechno bude super. Běhám za tříleťákem, postavu mám tak akorát a můžu ti říct, že je potřeba mít opravdu hodně energie a být fit. Takže si to shrneme, mučíš své tělo nadváhou, pravděpodobně i nevhodnou stravou (ze salátu to asi nemáš) a teď do sebe dobrovolně budeš píchat hormony. No jednou ti tvoje tělo určitě poděkuje. Tvoje tělo dost možná ví co dělá, když miminko nepřichází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
9.5.21 17:03

@Terejiko koukám, že ti tu všichni dávají nevyžádané rady a zatím nikdo neodpověděl na tvůj dotaz :zed: :lol: ja mam taky velkou nadváhu, 3 roky snažení o miminko, 2× ivf, pokaždé na jiné klinice, 2× et, 1× ket, několik inseminaci a nic… nakonec jsme se vykaslali na doktory a začali řešit psychiku, začala jsem chodit na homeopatii, akupunktura, reflexní masáže, začala jsem užívat bylinky a po 4 měsících jsem otěhotněla přirozeně ;) nyní jsem 39tt a těhotenství bez problémů, miminko je zdravé, roste jak má. Ano i váha může hrát při neúspěchu a ano, ti nademnou mají pravdu, že je dobře s váhou něco udělat, ale za mě je nejdůležitější psychika :palec: jo a jinak jsem v tehu nabrala 5kg, takže není pravda, že musíš být zákonitě jak kombajn :palec:

Ale určitě je dobře, ze jdete na kliniku, třeba je fakt zakopaný pes v tom problému co má tvůj partner.

Hodně štěstí :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.21 02:31

Já nadváhu nemám, ale obě moje švagrové ano. Obě váží určitě přes 120 kg, obě byly na IVF a obě mají po jednom dítěti. Jedna švagrová porodila ve 31 letech, druhá ve 40 po x letech snažení.
Co jim na nadváhu řekli v caru, netuším, určitě jim asi zhubnout bylo doporučeno.

Zdejší komentáře typu “zhubni” moc nechápu, zakladatelka si je své nadváhy vědoma a asi to není tak jednoduché zhubnout. Může mít špatnou štítnou žlázu nebo podobně. Nebo prostě jen špatné stravovací návyky.

Já jsem před x lety zhubla cca 20 kg, měla jsem 75 kg při 167 cm a dodnes si to držím těch 55 kg, a to i po porodu. Je to ale o nastavení v hlavě a o trvalé změně životosprávy. Ale ne každý to dokáže a za to ho není dobré odsuzovat.
Ta moje švagrová, co porodila ve 40, před x lety dost zhubla právě kvůli snaze o mimi, ale nedařilo se a zřejmě díky psychice pak zase přibrala.

Zakladatelko, držím palce a věřím, že v Pronatalu budou empatičtí. Mám z Pronatalu dceru a nyní díky nim čekáme druhé mimi :)

• Citovat
  • Upravit
4
10.5.21 07:30

@Margit. Tomanova děkuji za normální odpověď :). Psychiku si chci teď taky vyřešit. Vůbec nebyl čas se starat sama o sebe. Ten čas není ani teď, ale už to takhle dělat nechci. Letos mi bude 33 let a v těhu není na co čekat. Na akupunkturu jsem už objednána. A chci se objednat na vyšetření štítné žlázy.

Jinak pro ostatní, věřte mi, ze kdyby to bylo tolik jednoduché, tak už jsme dnes Twiggy :)

S vahou bojuji od mala. Moje mamka mi vždycky rikala, ať nezeru, takže moje jedění 2× denně mě dostalo na nejvyšší váhu v životě. Tu uz dávno nemám a byla jsem i na plastice břicha. Jenže co na mě působilo v 25 letech nepůsobí teď. A jinak jsem svoje kila vždycky nosila s hrdosti. A když jsem mám něco málo přes metrak, tak každý mě tipuje na min kilo.

Jen se proste bojím, ze v klinice budou reagovat stejně. Přitom je možná chyba v partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.5.21 07:34
@Anonymní píše:
Já nadváhu nemám, ale obě moje švagrové ano. Obě váží určitě přes 120 kg, obě byly na IVF a obě mají po jednom dítěti. Jedna švagrová porodila ve 31 letech, druhá ve 40 po x letech snažení.
Co jim na nadváhu řekli v caru, netuším, určitě jim asi zhubnout bylo doporučeno.

Zdejší komentáře typu “zhubni” moc nechápu, zakladatelka si je své nadváhy vědoma a asi to není tak jednoduché zhubnout. Může mít špatnou štítnou žlázu nebo podobně. Nebo prostě jen špatné stravovací návyky.

Já jsem před x lety zhubla cca 20 kg, měla jsem 75 kg při 167 cm a dodnes si to držím těch 55 kg, a to i po porodu. Je to ale o nastavení v hlavě a o trvalé změně životosprávy. Ale ne každý to dokáže a za to ho není dobré odsuzovat.
Ta moje švagrová, co porodila ve 40, před x lety dost zhubla právě kvůli snaze o mimi, ale nedařilo se a zřejmě díky psychice pak zase přibrala.

Zakladatelko, držím palce a věřím, že v Pronatalu budou empatičtí. Mám z Pronatalu dceru a nyní díky nim čekáme druhé mimi :)

Děkuji za odpověď.
A v Pronatalu jsi byla na Praze 4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.21 07:41
@Terejiko píše:
Děkuji za odpověď.
A v Pronatalu jsi byla na Praze 4?

Ano, na Praze 4. Doporučuji primáře Vobořila :kytka:

• Citovat