Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
melsi:ja už su skoro37tt.myslim že mám něco přes 20kg.byly to skoky že sem nechápala…hlavně ze začátku…když jsem byla na 15 kg říkala sem si bezva to je normoš…ale teď ..jsem jak chodicí stan…
Bobes:ale to už je za chviličku,i kdyby jsi to nakonec dotáhla na 25 kg,tak je to v normě,ptala jsem se setřičky u nás na poradně,jaký je běžně váhový přírůstek v těhu a ona mi řekla,že právě 25 kg! Ale málokterá holka to přizná.....Říkala sice,že jsou i výjimky,např. 6-9 kg,ale opravdu málo…
Já teprve začínám 6 měsíc - 24 tt a 12 kilo navíc,takže to vidím tak ještě jednou tolik do porodu,což je pro mě fakt hrůza…U prvního syna jsem neustále hubla 7 kilo do 7 měsíce a pak najednou to šlo zpátky a do porodnice jsem jela + 6 kilo navíc oproti původní váze a malý vážil 4,15 kg a měřil 50 cm,takže je to pokaždé různé…Ale teď se mi tááááhne......
Přeju hezké a zdravé mimi a hlavně zdraví i tobě
Melsi
No to vždycky potěší když člověk vidí, že to neprožívá sám.je až neuvěřitelné(pro mě)jak někdo může přibrat třeba jen 8-12kilo.Kdesi sem četla jak se nějaká mamina rozohnila nad tím že přibral -neuvěřitelných 16 kilo- vždyť to je krása…no nic.Jsem moc zvědavá jak to půjde dolů..jestli půjde…
Bobes: a čekáš první,že? Jestli jo,tak to zhubneš rychle,po druhém už to tak nejde ![]()
Už víte.co to bude? A jaké jména máš?
My zvažujeme Lukáše,máme už Honzu,tak budou oba po pojmenováni po svatých…věřící sice nejsme,ale ať se to hodí k sobě ![]()
Líbí se mi Ondra a Viktor,ale to dala ségra… ![]()
no, ja cekam prvni, vychozi vaha 105, ve 14 tydnu 105.5, ze spousty veci je mi jeste ted zle, driv jsem rada meka a kfc, ale dneska nemuzu nic smazenyho a hlavne ne majonezu
takze to tim asi bude, uvidime jak to nakonec bude vypadat, tak nestresuj, hlavne ze bude mimisek. Cekala jsem dlouuuuuuho, a i kdybych mela na konci tehotenstvi pul tuny tak budu stastna.
SnoopyDog: a cítíš se dobře? Nebo je ti špatně? Mi je celkem dobře,až na tlak,který je vyšší…jaký máš tlak?Mi doktor říkal,že je to tím,že jsem už i tak vážila dost,ten tlak máme ale v rodině a já se na něj léčila už dříve před otěhotněním,proto mě zajímá,jak s tlakem zápasíš ty,anebo ne?
Melsi 24 tt
SnoopyDog : asi máme stejný názor. Já před otěhotněním měla 91 kg. Teď jsem skoro 10týdnů těho a mám 95. A je mi to jedno. I kdybych vážila jak říkáš půl tuny je mi to jedno. Taky jsem dlouho čekala a teď udělám vše co si moje tělo žádá.
Držím moc a moc palečky a zdravé a šťastné miminko.
Bobes : můžeš mi poradit,jak jsi udělala ten metr s miminkem,který ukazuje týden těhotenství?
Melsi 24 tt
melsi poslala sem ti to jako soukromou zprávu.doufám že to přišlo
Ahoj holky,
tak se hlásím do klubu! Jsem ve 32TT a mám asi 2O kilo navrch (nevím to přesně - radši se nevážím). A to mi přijde, že se ani zdaleka necpu tak, jak před otěhotněním. A navíc jsem vždycky byla hubeňour, který mohl dělat co chtěl a nepřibrala jsem. Asi je to tím, že jsem poměrně velký sportovec a protože mám rizikové těhu, tak jsem ze dne na den musela se vším přestat. ´Taky to možná je tím, že jsme doma, není stres z práce, hodně spíme a pod. Tím se tak nějak uklidňuju a říkám si, že až budu celý noci vzhůru tancovat kolem mrňouska, tak to půjde zase dolů.
Ale taky jsem zjistila něco, čemu bych nikdy neuvěřila. Už na začátku těhu mi vyrostli prsa (do tý doby číslo NULA) a přítel je z toho úplně nadšenej - tomu šílenci se dokonce líbí i ten hrůznej zadek co mám. Takže jsem zatím v klidu.
carsa
carsa: no koukám že jsme na tom podobně..akorát teda nevím jak je to stim liběním velkyho zadku..manžel se teda tváří jakože nic..ale doufá že to shodim..takovou by mě asi nechtěl…kolik teď vážíš,myslim že až tak moc ne když jsi byla hubeňour…
**Bobes: tak jsem to zkusila znovu a zkopírovala a vložila prostřední rámeček do kolonky podpis v nastavení,je to vidět?
melsi**
** //jóó,je to tady,konečně.....tak jsem zase nějak zabila ten čas,který se mi tak tááááhne
papa Melsi// **
melsi: mám radost že ti to jde…to jsou hračičky…máš před sebou teda ještě kus cesty…ale uteče to jak každymu.
Ahoj holky,
nedá mi to a musím vám napsat svou zkušenost. Při prvním těhotenství jsem nabrala 20kg, do šestého měsíce asi jen 5kg a pak ten zbytek. Byla jsem nešťastná. A půl roku na to jsem měla 35 kg dole, bez jakýchkoliv diet a byla jsem nšťastná opět. Časem se to urovnalo na celkem slušnou váhu 50kg, 178cm. Po pěti letech od porodu jsem začla brát HA a za 3 měsíce jsem měla 10kg nahoře=neštěstí. Pak jsem plánovaně otěhotněla, dalších 25kg nahoře. Po porodu jsem opět do půl roku shodila, ale ne vše, zůstalo mi těch dest kilo co jsem nabrala před otěhotněním. Manželovi se to ale líbí, vždy chtěl abych přibrala, tak jsem spokojená.
Na druhou stranu mám kamarádku která má dvojčátka, v těhotenství shodila dvanáct kilo (byla baculka), tak si pochvalovala a do roka má zpět to co shodila a jednou tolik navrch.
Jana