Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem zatím snažilka, takže nemůžu přispět s troškou do mlýna (ale jelikož mám současnou váhu 80 kg, nedělám si žádné iluze
) takže jen tak pro pobavení : kámoška otěhotněla při váze 50 kg a končila na 90 kg. Byla malá a vypadala jak sněhuláček (hlava - žádný krk - rovnou tělo…
). Všechno se ale do dvou let spravilo, dneska je zase „šlang“, ale fotky z těhotenství raději moc neukazuje… ![]()
Hlavně klid a pohodové těhu!
Noggie
Jsem v půlce 8měsíce, přibrala jsem za celou dobu 5kg. Opravdu to chce-nejíst za dva, ovoce jen během dopoledne, necpat se omáčkama a knedlíkama, červeným masem a nepít sladký džusy. Denně se snažim chodit aspon 5-7km rychlejší chuzí a když mám chutě…napiju se, nebo cucám hrozinku. Jasně že někdy ulítnu…zmrzlina atd…tím dýl pak chodim. Hlavně žádný coca-colu, kafíčka, dortíčky…a když-tak jen ráno. A jíst hodně vše z malin a pít kozí mlíko. Jde to…
@Mikina
Ahoj, ja jsem na tom uplne stejne. Vubec nevim tedy pocatecni vahu (mam s ni problem odjakziva a minule leto jsem hodne zhubla a vzapeti v zime to zas nabrala), ale pocitove jsem hodne pribrala v 1. trimestru, kdy me nakonci poprve zvazili a bylo tam 97kg 🤦🏿♀️ No malem me trefilo, protoze za 1. trimestr jsem mela urcite minimalne 5 kg nahore.
Dnes jsem byla na kontrole (16tt) a 99kg. A to jsem upravil jidelnicek, hodne chodim (i 20 km denne), jim mene a zdraveji a stejne nejspis tloustnu ze vzduchu 🤷🏾♀️
Porodnik mi rikal, ze vyssi vaha neni problem, pokud je vse v poradku a ze ji trpi kazda druha zena. Doktor mi dnes zas rekl, ze si mam na ni dat pozor a ze 2 kg od minule kontroly je hodne a ze celou pulku tehotenstvi nemusim pribrat nic, nebo dokonce muzu i zhubnout 😄 No se svym doktorem nejsem spoko, takze spis verim spicce (muj porodnik) a nijak se tim nechci stresovat. Jako vadi mi, ze se nevlezu do svych oblibenych satu, ale zaroven vim, ze delam vse pro to, abych nabrala minimum. Nijak se ale neomezuju, posloucham sve telo. Tak uvidime, jak to pujde. Rada bych byla ve finale max na 10 kg nahore, ale vzhledem k rychlosti, jako mi to jde nahoru tomu moc neverim 😄
Tak napis, jak to pokracuje
hlavni je, aby ty ses citila dobre a miminko dostalo vse, co zada. Jo a jinak chodim cvicit uz od konce 1. trimestru, takze urco cekat nemusis.
S.
@Lionheart jak to pokračuje?
to miminko má už 15 let ![]()
doporučuji příště se podívat na datum diskuse ![]()
@Mikina Já jsem měla první 2 kg nahoře týden po tehotenskem testu. 5 kg v 10tt. Teď jsem 29tt a je to celkově 8, takže doufám, že se vejde do 12-15, což je prý ok. S tím tempem.na začátku jsem čekala popravdě tak 30. První čtyři měsíce jsem zvracela 15krat denně a stejně to letělo nahoru. Pak se to zastavilo, i když žádnou dietu nedržím a nic jsem nezměnila. Také mám velkou nadváhu. Tehu jsem začínala 88kg/170 cm, teď cca 96 kg
Ahoj já jsem před těhotenstvím zhubla 10 kilo. Začínala jsem tedy na 70 a plán byl ze budu jist zdravě a moc nepřiberu. No.
prvních pět měsíců mi bylo tak strašně špatně a jediné co mi pomáhalo bylo pořad něco jíst, jinak jsem zvracela. Z ovoce a zeleniny se mi navalovalo. Dělalo mi dobře pečivo, sušenky a tak. Takže jsem už přibrala dost na začátku a teda pak ke konci to šlo strašně rychle, snad co týden to kilo nahoru ale byla jsem i hodně nateklá. Šla jsem rodit s 98 kily, z porodnice odchazela s 92 a teď trictvrte roku po porodu mám 85 kilo - něco jsem zhubla ale ten stres kolem mimca jsem občas zajídala sladkým. Teď už jsem zase najela na hubnutí jako před tehotenstvim, protože bychom chtěli druhé mimco a rozhodne si nedokazu predstavit začínat s touto váhou. Toť moje zkušenost. Moc gratuluju a držím palce ❤️