Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
mám k Vám zase velký dotaz.
Dnes jsem po dlouhé době skočila na váhu a zjistila jsem, že jsem přibrala 4 kg. A to jsem teprve 9 týdnů těhotná. Já vím 4 kg to nic není. Ale váha mi ukázala neuvěřitelných 96 kg. Vždycky jsem s váhou měla problémy, ale měla jsem tak 80 - 85. To co mám teď se mi zdá docela dost. A bude to pokračovat. Od zítra jsem rozhodnutá trochu poupravit jídelníček, aby to ¨těhotenství nebylo takové zátěž pro mé tělo.
Máte s tím některá zkušenost ?? S takovou váhou?? A jak jste to snašely ?? Mám pocit, že když přiberu ještě kilo tak bouchnu a nedovedu si představit co budu dělat, až budu na konci těhotenství.
Můžete mi poradit, jak už tolik nepřibírat ?? Co jíst ?? Jak se hýbat ??
Díky moc všem za povzbuzující zprávy.
MIKINA
Ahojky,
já konkrétně ti neporadím, ale moje švagrová, když čekala 4. dítě, tak šla do porodnice se 116kg. Během těhotenství přibrala jen 11 kilo, ale je fakt, že se hlídala. Co vím, tak jedla každý den zeleninový salát a hodně pila. Taky je dobré hlídat, aby si neměla zácpu - pokud vím, tak si koupila psyllium (doufám, že to dobře píšu). Bříško měla strašně malé, vůbec mi nepřipadala jako těhotná a koukala jsem, jak je i v 9. měsíci mrštná, jak si v pohodě zavazovala boty. To já jsem funěla jak lokomotiva. Určitě je každé těhotenství jiné, bříška i přibraná kila se různí. Ale myslím, pokud si stravu trošku ohlídáš, dáš přednost vitamínům před sladkým a pokud nebudeš muset v těhotenství ležet, tak bys neměla hodně přibrat. Ještě jsem si vzpomněla, že se jí zvýšil tlak a musela pak brát léky, ale nakonec vše dobře dopadlo, porodila krásnou holčičku, ikdyž císařem. Martina
Jsem na tom stejne tak si pockam co nam kdo poradi, ja 11+6tt a 5 kg nahore, cely zivot bojuju s vahou a dietama, prvni mesic jsem musela jen lezet tak sem kynula
Ahoj..jsem 8+1, váha v den testu 87,5. Od te doby poctivě každý den ve stejnou dobu zapisuji. K dnešku mám nahoře 2,4kg. První kilo šlo nahoru po dni, kdy jsem měla pořád žízeň a vypila ksem asi 4L vody. Takže voda (děloja, krev, prsa, hormony), další skok 0,6kg taky po žíznivém dnu (vylezlo mi spodní břicho). Zbytek je zácpa a půl kila jsem možná doopravdy přibrala. Aby jsi přibrala 5 kg, musela by jsi denně jíst doslova za dva. Dvojitá snídaně, přídavek na oběd, půl bábovky naposezení atd. Taky mám strop max 100kg, takže se hlídám. Vodu a vše co se týká těhu, v porodnici necháš popř. Ztratíš v šestinedělce. Nějaké to kilo tuku si veme mléko. Já bych třeba ráda tuk nabrala minimálně, protože už mám z čeho ubírat ![]()
@Suelinda píše:
@Maya1990 dotaz je z roku 2005…
Třeba zakladatelka už šestnáct let přenáší. A jestli přenáší takovou dobu, tak tu její aktuální váhu nechci vidět. ![]()
@Psssssst @Suelinda Netušila jsem, že se to nesmí…na Google jsem vyhledávala nějaké informace a vyskočila mi tahle diskuze. Chtěla jsem si přečíst nějaké zkušenosti, bez ohledu na to jak je to staré. Nemám totiž dojem, že by zkušenosti na toto téma byly limitovány vznikem dotazu. Logicky to asi není odpověď přímo autorce dotazu, ale k tomu tématu. A jestli si myslíte, že ano, svědčí to spíš něco o vás. Dle mého je to i téma roku 2021. Nenašla jsem v komentářích žádnou zkušenost k tématu, tak jsem napsala tu svou i pro ostatní ženy, které toto téma zajímá a google jim tuto diskuzi nabídne stejně jako mě. Ale asi jsem udělala chybu, tak aby se to neopakovalo, příště se vás milé dámy nejdříve zeptám, jestli mohu okomentovat něco co není hodinu staré a počkám až mi to schválíte. Snad pak budete spokojené a já se nedopustím chyby, která je v rozporu s chodem emimino. Přeju hezký večer