Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulinky,
máte někdo zkušenost s framikoinovou mastičkou v těhotenství?
Můj zubař mi neštastnou náhodou poškodil vrtačkou dásna a použil na to nějakou desinfekci + zatřel framikoinovou mastičkou na rychlejší zahojení. Nevíte jsetli to je najak nebezpečné?.Předpokládám, že nikoliv, když to byla jen taková malá jednorázovka, kterou jsem beztak během chvilky vyplavila tím jak pořád piju. Ale pro jistou mě napadlo se zeptat. Na netu totiž nejsou k framikoinu vůbec žádné odkazy . Našla jsem jen že jde o antibiotikum.
Dík
http://www.lekarna.cz/…1x10gm-mast/
Možná jsi nic nenašla, protože je tam „y“ ![]()
Myslím, že úplně v pohodě, framykoinem se třeba mažou ouška po náušničkách malinkejm holčičkám, proč by to tedy mělo vadit, že? ![]()
Peta
Ahoj Lenko,
fakt se nemusíš bát. Je to opravdu antibiotická mast, v těhotenství se doporučuje opatrnost, ale to je u Tebe splněno - určitě bych se nebála při aplikaci na malou plochu a ještě k tomu jednorázově. K významnějšímu vstřebávání by mohlo dojít až tehdy, pokud by se mastička nanášela na větší plochy po delší dobu.
Přeji Ti pohodové těhotenství!
Viťka
Děkuju, jsem klidnější. Ipřesto jsem na toho zubaře trošku naštvaná. Několikrát jsem mu říkala o svém těhotenství a dodnes si to nikam nezaznačil a dokonce mi chtěl dělat rentgen! začínam uvažovat o změně zubaře.
Jsem já to ale ťula, s tím „y“ mě to vůbec nenapadlo.
Ahojky a přeju pohodové těhulkovství.
Potřebovala bych nějakou mastičku na odřeninky, drobné ranky a tak…
Prostě když se zatrhne třeba kůžička u nehtů, nebo na bebino na noze od bot a tak…
Moje mamka vždycky mazala Framykoinem, ale ten je na předpis.
Existuje nějaká alternativa bez předpisu?
![]()
No, a čím si ostatní namažou nějakou tu ranku? Pleťovým krémem?
Napadla mě měsíčková mast nebo takový ten růžový kelímek od Oriflame,
ale není ještě něco lepšího?
@Fíková píše:
Betadine dobre a rychle hoji. Je to jodova mast.
Děkuji, to vypadá dobře ![]()
@zvědavá borůvka Hemagel. Je to bezvadná věc. Framykoin je s antibiotiky, nemá hojivý účinek. Ještě mě napadá kalciová mast na kožní eroze. Hemagel ale bude víceúčelový.
@zvědavá borůvka pozor, jodovka je desinfekce, to je OK, ale nesmí se v těhu. Nevím jak s kojením to si nejsem jistá. Samozřejmě se tě toto týkat nemusí. Nicméně betadine desinfikuje, nehojí.
Ahojky, já jsem šla před půlrokem do lékárny a lékárnice mi řekla, že bohužel framikoin je na předpis a hned mi dala něco jiného, co je prý podobné, ale nevím, jak se to jmenovalo. Měla by ti poradit v lékárně ![]()
Děkuji, ten Hemagel nebo kalciová mast budou to co to hledám. ![]()
Jen sháním něco, co bych mohla mít doma v lékárničce, pro případ až si budu potřebovat namazat nějaké „bebino“.
@cunklik píše:
Ahojky, já jsem šla před půlrokem do lékárny a lékárnice mi řekla, že bohužel framikoin je na předpis a hned mi dala něco jiného, co je prý podobné, ale nevím, jak se to jmenovalo. Měla by ti poradit v lékárně
Mě kdysi lékárnice poradila tohle http://www.lekarna.cz/…r-pece-40ml/ ale zaskočilo mě, že je to jakoby spíše od kosmetiky a nechtělo se mi věřit, že by to mohla být léčivá mastička
![]()