Změny na čípku

922
25.7.05 10:59

změny na čípku

Ahoj všem,
ráda bych se zeptala, jestli máte některá zkušenost s buň. změnami na čípku. Jsem v 18tt a Dr. mi při posledním vyšetření čípku v těhu poradně řekl, že nález na čípku není nic moc, mám na něm buň. změny, které by se v případě neléčení mohly zhoupnout (teoreticky) až v rakovinu. Posílal vzorky do laboratoře a prý počkáme až na to, jak vyjdou. Ptala jsem se, jak se to léčí a on mi řekl, že chirurgicky, tedy, že se to vyřízne. U mě prý je to ale malé a neuvažuje o tom. Mám z toho teď docela strach a tak by mě zajímalo, zda to někdo také měl a jak probíhala léčba.
Zdraví Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
25.7.05 11:48

Ahoj Berčo,

nevim přesně, co tím tvůj dr. myslel, protože v těhotenství prý ke zněnám na čípku dochází . Prý to většinou neznamená vůbec nic, je to dáno i hormonálními změnami a po porodu se to většinou samo spraví. Měla jsem taky špatný výsledek z citoligie , bylo to ve 3. trimestru a výsledky my vyšli na 3. Pro těhotenství to neznamenalo vůbec nic. Jinak já mám teda po plastice čípku a to spíše z důvodu, že se čípek po porodu nezhojil tak jak měl. Plastika (v mém případě provedená el. kličkou) byla naprosto v pohodě, a následné další těhotenství a porod taktéž.
Ničeho se neboj na miminko to žádný vliv nemá. Přeji ti krásný zbytek těhotenství a zdravé miminečko! :lol: :lol: :lol:

Iriss + 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
25.7.05 12:03

Iris díky moc za uklidnění :) , jsi hodná.
Tak to snad nebude nic vážného, uvidím, jak dopadnou ty výsledky stěrů.
Taky nevím, co tím Dr. přesně myslel, moc mi to nevysvětlil a řekl, že co bude dál se rozhodne právě podle těch výsledků.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.7.05 12:40

Berčo,
chápu jak ti asi je, ale miminko bude určitě v pořádku. Ještě mě napadá, že i skrytý zánět může změny vyvolat, to se potom řeší nějakými antibiotiky, ale nebudu předbíhat… Myslím, že máš dobrýho dr., je dobře že po tom jde. Dej kdyžtkak vědět jak jsi dopadla, držím pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.7.05 12:58

Ahoj,

ja jsem byla tehotna v Nemecku a tady se stery na cytologii behem tehotenstvi vubec nedelaji! Ptala jsem se na to a ma skvela doktorka mi rekla, ze za a) vysledky v te dobe nejsou smerodatne, protoze k nejakym zmenam na cipku v tehotenstvi dochazi, b) kdyz cytologie pred otehotnenim byla v poradku, tak si nemusim delat starosti, ze by se mi behem tehotenstvi rozjelo neco tak, ze by me to ohrozilo.
Jinak jsem uz jednou spatne vysledky mela, jeste v Cechach, a delali mi kryoterapii, coz je setrnejsi nez konisaz (odriznuti casti cipku). Cipek se pri ni zamrazi a z povrchu se odloupnou „spatne“ bunky. Je to ambulantni. Pak se delaji kontrolni stery, jestli to stacilo. U me stacilo. Dnes je tendence pro jistotu hned rezat, ale rozumni doktori u zen, ktere jeste nemaji deti, obvykle zkusi nejdriv neco jineho, protoze po konisazi mohou byt problemy s otehotnenim nebo s donosenim.

Myslim, ze ted si starosti delat nemusis, obzvlast byla-li cyto pred tehotenstvim v poradku.

Ahoj Lemi

• Citovat
  • Upravit
922
25.7.05 13:30

Holčinky díky moc,
cítím se teď o hodně líp a nebudu dělat ukvapené závěry. Budu doufat, že by v případě horších výsledků stačilo to vypálení tekut. dusíkem.
Díky :D Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.7.05 22:22

Ahoj,
ja jsem tehotenstvi prozila v Norsku a tady se zadne stery v tehotenstvi take nedelaji. Az po sestinedeli, prave kvuli tomu, ze to muze byt „zkreslene“.
Chapu, ze slyset neco takoveho neni vubec prijemne, ale verim, ze vse je v nejlepsim poradku.
Pohodovy zbytek tehotenstvi a hodneho mimiska :)
Mika, Christian a Sara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
26.7.05 09:50

Miko,
díky moc :) .
zdraví Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.7.05 17:54

Re: změny na čípku

[Ahojky,
všechno už tu bylo téměř řečeno. Mě dělali stěry před těhotenstvím, a když mi řekli, že cytologie nic moc, tak už jsem byla těhotná. Nejdřív jsem se bála, jestli to nějak neohrozí miminko a teď mám za sebou už 22tt. Doktorka mě poslala na podrobnější vyšetření a půjdu tam ještě jednou ve 28tt. Bylo to dost nepříjemné, ale řekli mi, že v těhotenství s tím stejně nic dělat nebudou a že počkáme, až porodím. Prý se to kolikrát porodem i zlepší. Takže neměj strach :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.7.05 22:09

Ahoj,

já byla těhotná v ČR a během těhu mi taky stěry nedělali :idea: Až ke konci těhu jsem měla nějaký výtok, tak mi brali kultivace… Jinak mě čekí cytologie teď po šestinedělí…

Mirka

Ps: Berčo, jistě to bude OK, krásný těhu bez stresu a zdravé miminko :)

• Citovat
  • Upravit
30
10.11.12 10:33

adel.

Ahoj já mám ten samí problém mám změny na děl. čípku ale až na to že sem na to byla léčená něco přes rok a ted mi dr oznámil že to není katastrofáolní ale je možnost že bych šla na konizai, to mi řekl o prázdninách a řekl mi že si sem mlada a nechce mě zatěžovat s leky tělo porait samo. a ted sem zjistila že sem těhotná a dr mě mov nepochválil řekla mi že nejdřív viléčit a pk mimčo, ale že podle vísletku se rozhodne co dál, výsledky nic moc a řekla mi že budu muset jít na tu konizaci čípku. Řekla mi že se to dělá i během těhu. mám strach o miminko. :think: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí