Nadváha - neplodnost

22
30.3.09 20:52

Nadváha - neplodnost

Ahoj holky. Pomohlo některé z vás zhození nadbytečných kil k otěhotnění? Já sem po seknutí s kouřením přibrala 20 kg a mám od té doby velmi nepravidelny menzes ( jen špinění cca 2 dny). Prý má pomoct zhubnout…
Léky na spravení cyklu mi nechce doktorka dát. Chceme mimčo co nejdřív…
Dík za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4242
30.3.09 21:00

Kacerku , jen jsem zbezne zahledla tvuj dotaz, ja ti moc neporadim, ale koupila jsem si vcera Betynku, jeste jsem ji necetla, ale videla jsem tam clanek presne o nadvaze a otehotneni, tak treba by tam byly nejake zajimave rady :?:
Pockej, mrknu na to…no, spis mi prijde, ze tam jde o tehotenstvi a porod a mozne problemy spojene s nadvahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
30.3.09 21:12

Moje kamarádka po zhubnutí asi 20 kg nechtěně otěhotněla. Do té doby si myslela, že je neplodná, protože provozovali nechráněný styk asi 3 roky. Zhubla, protože spadla z kola a hodně si rozbila pusu a tak nemohla moc jíst. Já jsem taky otěhotněla po zhubnutí. Teď bych měla taky shodit nějaká ta kila, ale moc se mi do toho nechce.. Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.3.09 21:12

Takřka okamžitě jsem si vzpoměla na již proběhlou diskuzi

https://www.emimino.cz/modules.php?…

jen tedy zopakuji. Nadváha, v mém případě hrubá obezita mám navíc bez mála 30kg, sama o sobě plodnost neovlivňuje. Za sebe můžu říct že ne, protože čekám třetí dítě!!!! Nechápu že tvoje doktorka nechce hledat příčinu i někde jinde a problém bagatelizuje. Co změnit lékaře???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
30.3.09 21:18

a bacha na případné rychlé a razantní shazování (ale i přibírání!!!!) kilogramů (v řádu desítek).
Kamarádka si takhle rozhodila menzes uplně totálně, a to už v 19 letech - nejdřív hrozně zhubla- to bylo dobrý, ale pak zase nabrala snad 30 kilo během jednoho roku, a menzes se jí paradoxně začal ztrácet (myslela jsem, že je to problém jen anorektiček - tak ne - i obráceně to „funguje“)

• potýkala se s tím problémem několik let, doktorka jí tedy dávala hormonální prášky na srovnání - bez těch prášků neměla MS klidně dva i tři měsíce!
    (pak jí to vyvolávali těma injekcema do zadku)
    Ale musím říct, že jakmile teď chtěla otěhotnět, povedlo se brzo a bez problémů.
    Změň doktorku. Pokud jen špiníš a pořádně nemenstruuješ, něco je blbě.

A na závěr: otěhotněla i bez hubnutí, prostě těch 30 kilo jí zůstalo. Ten menzes bych ale určitě řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
31.3.09 07:07

Ani u nás nadváha(obezita) nebyla hlavní příčinou neúspěchu. Samozřejmě trochu shodit (opatrně a hlavně polehoučku) neuškodí v případě nadváhy, ale nepřehánět to, cyklus se může rozhodit ještě víc ;-)

Taky bych zkoušela hledat příčinu ještě někde jinde - pozorovat jestli ovuluješ, partner spermio atd ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
31.3.09 08:18

Ahoj, tak manželova sestřenice si myslela, že děti mít nemůže, pak shodou okolností zhubla cca 15 kg a dnes má krásnou holčičku :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.3.09 09:02

Souhlasim s tim, že shozeni nadbytecnych kil dost casto pomuze, pokud tam nejsou jine problemy !!!
Moje sestra i jeji kamaradka dlouho nic , obe byli dost pri tele, a pak zacli drzet nejakou dietu a obe dve otehotneli asik mesic po sobe ! NEPLANOVANE !!!

Tak urcite neco na tom bude !!! Rozhodne to stoji za pokus, ale rozumne !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
31.3.09 09:20

Tak já mám kamarádku, která má cca 130 kg a už čekají 4 dítko!!!
Ona se snad otře o trencle a je těhu :P :P :P

Někomu prostě pomůže pár kilo zhubnout a někomu ne!

Jen nechápu tvoji dr., proč tvoji MS neřeší!
Ono je totiž nejjednodušší na všechny problémy říct: „Jste tlustá, zhubněte a ono se to nějak upraví“, ale většinou jen hubnutí problém neřeší!!!

• Citovat
  • Upravit
16743
31.3.09 09:43

Ahoj,tak doktorka ke které jsem chodila dřív to taky doporučovala ale doktor ke kterému chodím teď to netvrdí. Mám asi 3 kamarádky které sjou fakt dost silný, myslím že mají kolem metráku a všechyn mají 2 děti. A nezhubli a přesto otěhotněli. myslím, že to tím tak úpně nebude. Jde to i přes to že jsi silnější, ale každopádně pokud to nejde tak by to pomoct mohlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
31.3.09 10:01

Taky bych tam primární spojitost nehledala, chce to hormonální profil a řešit MS a ovulaci. Pokud tohle bude OK, vyšetřit nebo společně s tím vyšetřit i chlapa. Ale jinak to není problém. Spíš upozorňují na riziko rychlýho hubnutí, který může vše pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
31.3.09 10:15

Já také souhlasím ,že zhubnutí může pomoct, ale nereší to vše - já jsem otěhotněla při veliké nadváze (asi 30 kg) a vše proběhlo v pořádku a moje kamarádka má 130 kg a už má 2 děti , obě se zadařily na poprvé.
Teď plánujem druhé a snažím se zhubnout, ale spíš kvůli sobě, abych to lépe zvládala.
Určitě zkus i jinou doktorku a držím palce ať se brzo zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.09 13:13

Počkat, hlavně u syndromu PCO je snížení nadváhy mnohdy vůbec podmínkou k úspěšné léčbě! PCO sám o sobě tak trochu způsobuje nadváhu, která se pak spolu s ním podílí na neplodnosti.

• Citovat
  • Upravit
23505
31.3.09 13:16
Anonymni píše:
Počkat, hlavně u syndromu PCO je snížení nadváhy mnohdy vůbec podmínkou k úspěšné léčbě! PCO sám o sobě tak trochu způsobuje nadváhu, která se pak spolu s ním podílí na neplodnosti.

Proto jsem doporučovala hormonální profil a vyřešit ovulaci. Tím se příjde i na případné PCO a může se řešit, léčit, třebas i hubnout. Jinak znám i hubený PCO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí