Nadváha u tříleté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2895
7.10.15 16:57

@elot Urcite, pohyb je zaklad.Ale u deti co maji nabeh na obezitu, je fakt ta strava hrozne dulezita a i brumik na vic, je obtiz. Polevky super, nejlepe zeleninove huste, :palec: U nas teda jeste ujizdime na polystyrenech, vecer kdyz nas chytne „zravka“ namazem tvarohovou pomazankou a kupu zeleniny a krupame :lol: Jo a taky zalezi na velikosti porci, pro zakladatelku..Min priloh, vic masa apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
7.10.15 17:00

@vodouska S tim souhlasim, dlouho jsem bojovala s omezovanim.Az jsem si uvedomila, ze drasticke diety nenene. Takze vyvazena strava, klidne i brumik, ale hodina na kole. ;) Jak psala zakl. kdyz jde ke kamaradkam a ty se divi, ze decku nic neda..Tak klidne mu kousek neceho dovolit a zbytek si nosit v krabicce, ty svoje „kokina“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.10.15 17:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda má některá z vás doma taky dítko buculatější? Naše dcera měří 101cm a važí 18kg, když jsem s ní byla u doktorky, tak mi vynadala, že je tlustá a že s ní mám začít něco dělat. Mě tlustá nepříjde, je trošku oplácanější, ale tlustá? Nevím co s ní mám dělat, nepříjde mi, že by hodně jedla : Snídaně : půl chleba nebo rohlíku + šunka/sýr, čaj bez cukru, svačina jogurt, oběd : brambory/rýže/těstoviny + maso ( nikdy nedojí, musím jí přemlouvat ), svačina: jablko/banán/nebo jiné ovoce, večeře : půl rohlíku nebo chleba + šunka sýr + rajčátko nebo okurka. Občas brumík, nebo nějaký bombón, ale ne děnně. Můžete mi poradit, co dělám špatně, trápí mě to. Pohybu má dost, máme doma mimčo, tak když to jde, tak chodíme každý den na 2hoďky na procházku a doma taky rozhodně neposedí. Najde se tu nějaká mamina, která má s dítkem stejný problém jako já. Díky za rady
Omluvte anonym, ale mám k tomu svoje důvody.

dcera má 105 a váží 19kg a dr je s tím v pohodě, že je akorát :nevim: přidala bych pohyb a víc neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
7.10.15 17:02

Ja nevím, moje dcera ma 105 cm, 3 roky a 18,5 kg a primo jsem se dr ptala, jestli je tlusta, protoze my to v genech mame a nechci aby byla kdykoliv tlusta a dr rikala, ze tlusta neni, ze ma robustni stavbui tela, ale pohledove neni tlusta. Ani znami mi mou obavu nepotvrdili. syn má 2 roky a 97 cm, 16,5 kg a není na něm kousek speku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
7.10.15 17:08
@Anonymní píše:
Já vím, že ty brumíky, a bombóny nejsou nejlepší, ale má je fakt málo, spíš výjmečně. Je to dítě a nevím jak jí mám vysvětlit, že ostatní děti to můžou a ona né. Připadám si jako semetrika, když jí to pořád zakazuju, kamrákdy na mě koukají jako na blázna, když jim řeknu, ať to té naší nedávají. Pečivo vypustit můžu, stejně o něj zrovna moc nestojí. Mám ho teda nahradit zeleninou? To by jí teda k snídaní nebo k večeři měla stačit šunka se zeleninou nebo ovocem? :nevim:
Na odrážedle jezdí, pěšky semnou jí to moc nebaví.

Ne, chce to být krapet inventivní. K snídani může třeba neslazené cornflakes s mlíkem/jogurtem, ovesné nebo pohankové vločky (zalít horkou vodou) s jogurtem a třeba nastrouhaným jablkem nebo troškou sušeného ovoce, nepříliš slazený pudink s ovocem. K večeři polévky, salát (my dneska máma třeba zeleninový salát s jáhly a troškou kuřecího masa). Kluk má rád k večeři batátovou kaši. kaše k večeři s edá taky udělat i z jiných, zdravějších obilovin, než jen z krupice.
Je hafo možností, než jen pečivo s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
7.10.15 17:10

Taky mam 3letou(srpen) a ma 97cm a 13kilo. Sladky ma teda denně, ale zase všechno vybeha, je hrozne aktivní, neposedi.. 18 se mi zda víc, ale nevim jak vypadá, dej treba fotku postavy, bez hlavy, pro představu. Taky to muze byt geneticke..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.10.15 17:11

Nevím oba synové kolem třech let 15 kg a v norme, dcera je opačne moc drobná..ale vím že vetšina prvnáčku má neco málo přes 20 kg takže pokud mudr varuje před možnou obezitou byla bych v pozoru. Tlustá být časem nemusí ale muže. Mimochodem děti mám tři…
Pokud víš že skutečně strava i pohyb je ok neřeš to pokud si nejsi jistá zkus si každé jídlo zapsat třeba je nekde chyba. Obezita je dedičná jen z malé části na postavu rodiču bych až tak nesváděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.10.15 17:13
@benetka píše:
No mozna je to opravdu vice nez je zdravo ta vaha..starsi dcerka nyni 9leta ve trech letech 99cm a 15 kilo a uz byla zarazovana mezi obeznejsi. V 7 letech byla v nemocnici a vazila 35kilo a merila 135cm a do zpravy vylozene napsali obezni dite. Urcite dle meho neni tlusta, ale od mala oplacana. Musi dost sportovat aby se udrzovala v normalu. takze dle meho jidlo v pohode, nedavat zadne Brumiky a sladkosti, radeji jablicko, hrozno a podobne a urcite vice pohybu/vy jdete pesky s kocarkem, ona at jede na kole nebo odrazedle, pomala chuze nic neresi…nebo jezdit plavat…Dcera vzdy zhubne pres zimu, neb rada lyzuje a jezdi na snowbordu a take je hodne krouzku ve skolnim roce kam chodi, ale pres leto, ac lita po venku tak paradoxne nabira…proste kazdy to ma jinak, nmekdo musi se vylozene hodne hybat aby nenabiral…

obéznšjší s 99/15? 8o 8o 8o syn měl na 3 leté, první, 100cm a 14,9, a byla je hubenej jako nudle, teď má 5,5 roku, asi 120cm, a 19kg, a hubenej jak lunt je pořád, zadek má menší než 3?5 letej brácha, ten měl na 3 letý 103, a 16,5 kila, je silnější než brácha, ale tlustej ne, je akorát.

zakladatelko, přijde mi v pohodě, nehrotila bych to. bratránkův syn měl na 3letý 18 kilo taky, teď má 5,5 roku, a asi 117cm, a 26 kilo, a fakt tlustej není, nevěřila jsem tomu, protože ta váha je hodně, ale fakt není, je robustní, ale ne tlustej. a jejich dr taky nic neříká. a znám ejště holčičku, co měla 18kg v ani ne 2 letech, ve 3 letech už 22kilo, tý je teď 6, ale jak je na tom teď, to už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.10.15 17:13

Jeste si mužes dát spočítat bmi pro deti tady na netu tam se dává i váha a výška rodiču atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.10.15 17:15

@slavuska1 100cm a 15 kg je rozdíl než 18 kg u dítete podle me tři kila jdou znát na dospelém i u dítete, navíc kluci mají jiné tabulky než holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
7.10.15 17:21
@slavuska1 píše:
obéznšjší s 99/15? 8o 8o 8o syn měl na 3 leté, první, 100cm a 14,9, a byla je hubenej jako nudle, teď má 5,5 roku, asi 120cm, a 19kg, a hubenej jak lunt je pořád, zadek má menší než 3?5 letej brácha, ten měl na 3 letý 103, a 16,5 kila, je silnější než brácha, ale tlustej ne, je akorát.zakladatelko, přijde mi v pohodě, nehrotila bych to. bratránkův syn měl na 3letý 18 kilo taky, teď má 5,5 roku, a asi 117cm, a 26 kilo, a fakt tlustej není, nevěřila jsem tomu, protože ta váha je hodně, ale fakt není, je robustní, ale ne tlustej. a jejich dr taky nic neříká. a znám ejště holčičku, co měla 18kg v ani ne 2 letech, ve 3 letech už 22kilo, tý je teď 6, ale jak je na tom teď, to už nevím.

No je to tak bohuzel, ale dle meho spise obezneji pusobi, protoze ma kulatou hlavu a do toho kudrnate vlasy a tak mozna pusobila od mala tluste.Telo o. k, ale diky obliceji a kudrnam kazdy nabyl dojmu ze je obezni. Doted ma papule, ale telo v norme. Oproti spoluzakum vypada prostorove vyrazneji a mohutneji. Nyni meri 142cm a vazi 40kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
7.10.15 17:24

Ono také záleží kolik mela třeba v roce a 18 m
starší syn v roce 11 ve třech 15
mladší syn v roce 9 ve třech 14
dcera v roce 8 ve dvouch a pul 9,8
sama píšeš že je oplácanější a ono oplácanější lehko přejde v tlustá bohužel je to tak…a když koukám na školní fotky svých detí tak mě až děsí kolik detí je opravdu obezních

Příspěvek upraven 07.10.15 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.10.15 17:28

Mladší prcek měl ve třech letech 103 cm a 18 kilo, doktorka nic neřešila… Já taky neřeším, teď ve čtyřech letech má skoro 110 cm a cca těch 19 kilo… :nevim: Všechny tepláky z něj padají… :zed: :nevim:

Starší byl na tom tak nějak podobně a teď je teda hubenej jak lunt a všichni mi říkají, jak je „drobnej“… :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.15 17:29

Já když se někoho zeptám, jetsli mu příjde naše dcera tlustá, tak každej odpovídá, že není. Nevím, jetsli mi lžou a nebo říkájí pravdu. Doufám, že mluví pravdu. Jinak to BMI jsem jí počítala má 17,6 a v percentilových tobulkách je přesně na 90. Vím, že to není žádný lunt, ale tlustá mi fakt nepříjde. Těch 18kg už si drží víc jak půl roku, tak doufám, že teď už bude jen růst :)

• Citovat
  • Upravit
7022
7.10.15 17:30

@kate02 to je krásne videt že hodne vyrostl za rok ale už temeř nepřibral..to tak náké deti mají a pak jsou hubené jiné tloustnou dál a to je problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí