Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím, napište mi Vaše zkušenosti s Nutrilonem 2 Follow on. Honzík trpí na prdíky. V noci špatně spinká. Podle sona příška je nafouklej šíleně. Byla jsem s ním u doktorky, navrhla na týden vyhodit mléko z jídelníčku a všechnu nadýmavou zeleninu a ovoce. Zdá se mi, že ho nadýmá vše. Bojíme se alergie na kravské mléko. Máte zkušenosti s umělými mléky? Které nenadýmá???
Díky moc,
Pijule + Honzík 10 1/2 měs
Nemohu to tvrdit s jistotou, ale možná to s tim tak nesouvisí. Nemáš tam bublinky, když mu to dáváš pít? Já do flašky UM dávám pár kapek sab simplexu, rozpustí je a nic nás nezlobí. teď máme už batolecí a taky je to v poho, ale asi i záleží na konkrétním bříšku, každému může sedět něco jiného. Co zkusit nutrilon omneo?
Ahoj.
Radimek měl problémy s Nutrilonem asi od 2 měsíce - vyzkoušeli jsme Nutrilon Premium, Forte i Omneo (to Radimek odmítal velmi rázně). Myslím, že pokračovací Nutrilon 2 Follow on má podobné složení. Kvůli nadýmání jsme kapali Sab simplex do každé 2 dávky, tj 5× denně. Trochu to pomáhalo, ale pak dostal zácpu a ta byla strašná. Bez rektální trubičky nebo teploměru se prostě nevykakal. Na doporučení dětské doktorky jsme přešli na Bebu (odchovala na ní své děti) a bylo po problémech. (Do doby než se prokázala částečná alergie na bílkovinu kravského mléka - s Bebou nesouvisela - a po přechodné době 4 měsíců jsme se k ní vrátili.)
Beruška
Ahoj, taky pijem Nutrilon 2 Follow-on a nadymani nas vubec netrapi. Sany.
Ahojky,
my máme Nutrilon od narození, nejdřív hypoalergenní a teď normální 2. Nic nás netrápí. Petýsek měl taky období nadýmání a z naší zkušenosti můžu říct, že nám kapky Sab simplex vůbec nepomohly - bolení bříška strašně zhoršily. Pomohla nám mastička na bříško Flatulin od Altermedu, mazali jsme ji tak 3× denně po směru hodinových ručiček.
Ivina a Peťule 6,5měs.
Ak je 10 mesacny co pil doteraz ?Bol dojceny ?Ak sa nafukovanie dostavilo po zaradeni kravskeho mlieka do jedalnicka spajala by som to s moznostou alergie Nutrilon ako znacku mlieka nepovazujem za dovod nafukovania . Nafukovanie moze byt jednym z prejavou alergie na KM . Aku ma maly stolicu -zmenila sa nejak?Odber krvi na spec. IgE proti bielkovine kravskeho mlieka povie pomerne presne ci sa jedna o alergiu ,alebo nie.
Ahoj Pihule,
moje zkušenost s Nutrilonem je následující: po 16 měsících kojení jsem se rozhodla Lucinku odstavit a pomalu jsem ji zvykala na Nutrilon až jsem jí jednoho dne utla i noční kojo a dala flašku s Nutrilonem.
Každou noc se několikrát probudila díky prdíkům a taky ji trápila tužší stolice. Jednou mi Nutrilon došel, tak jsem jí dala Sunar a nastala velká změna. Nejenže zmizely prdíky (a bobečky se spravily:), ale konečně se mi Lucka v noci probudí jen jednou! Huraaa:)
Napodobne, bohuzel jsem musela prikrmovat od 6.tydne veku, ale porad jsme jeste stridali a myslim ze i po zasluze Aventu flasku a kozu ![]()
Uderem tretiho mesice jsem musela ze dne na den odstavit, protoze me cekala akutni laparoskopie zlucniku.
Takze jsme ze zacatku prikrmovali HA Nutrilonem a ten letel kvuli krecim a kvuli tomu, ze mala kadila 1× za tri az ctyri dny a ten pulden nez se vykadila bych nikomu neprala. Sab Simplex ani masaze briska nepomahaly a rekt.rourku mi pediatr nedoporucil kvuli moznym dedicnym problemum se strevy (nastesti se nepotvrdilo).
Takze Omneo, ktere ji pro zmenu vubec nejelo a nacpat do ni neco byl um. Nakonec jsme skoncili na hypoalergeni BeBA (manzel je alergik) a od te doby vice mene pohoda domova…
V pul roce jsme presli nejdrive na hypoalergeni Bebu Bifidus a pak mi pediatr doporucil Beba Bifidus. A od te doby byl klid - zadne prdiky, hezky a hlavne pravidelny bobiky
Zhruba od desateho mesice jsme stridali Nestle Junior mleko s Bifidobakterii se Sunarem od 10. mesice a pak se Sunarem s prichutema. ![]()
A nastesti se ani neprojevila pripadna dedicnost manzelove alergie. I tak mi pediatr doporucil rovnou alergie nealergie radsi hypoalergeni mleko tak i tak…
Holky,
děkuji moc za odpovědi. Píšu od jinud a nepamatuji si heslo
Honzíka jsem kojila do 8 měsíce s dokrmy Nutrilonem od šestinedělí. Měl koliky a zácpy a tak jsme dávali Omneo, vůbec nepomáhalo a smrdí. Od 4. měsíce se v noci děsně budí a kňourá. Konzultovala jsem možnou alergii, ale prý by nebyl takový obřík a měl by i jiné příznaky - průjmy, zvracel… Koupila jsem na zkoušku malé balení Sunaru od 1O měs. Včera mi spal celou noc - asi po půl roce! Uvidíme co dneska, snad to nafouklé bříško má z Nutrilonu a jiným mlíčkem se to upraví. Doufám. Tuhou stravu se snažíme hlídat, aby ho to nenafukovalo.
Pihule a Honzík
Ahoj,
držím pěsti, aby Honzíkovi (a tím pádem i Tobě:) pohodové spaní vydrželo! Já si úplně chrochtám:) U nás to taky vypadá, že Lucinka přechází na spaní celou noc (taky už je načase). Pa
Ahojky tiez mame podobny problem. Chcela som zacat malemu davat Um aspon noc, pripadne mliecne kase. Ale nic nechce, zje tak 30-40ml mliecnej kase. Tak ho dorazam jogurtom. Po aktivii (mal ju prvy krat v 11m) mal zelene hnacky. po holandii mi obcas blinkal a strasne prdel aj v noci sa budil kvoli brusku. Tiez som sa bala alergie, no skusila som Danone biely a odvtedy je klud. Sice mu tak nechuti, ale co uz.
Um som skusala Nutrilon pro bio, Sunar HA, a Hamilon hajaja s pridavkom ryzovej kasicky. Bebu som este neskusala, ale moc sa nenadejam, zeby mu zachutila, on ma na to UM radar a nechce ziadne. Uz sa mi tu kopia Um a asi to bude pojedat ja ![]()
Tak ak mate niekto radu na toto, tak budem rada. Na flasu bol maly zvyknuty, pil z nej ryzovu kasicku s MM a bananom, Jemu evidentne nechuti to Um ![]()