Naevus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
15.11.07 22:29

Naevus

Ahoj maminy,

mám dotaz, budu ráda, když se najde některá z vás, která mi bude moct odpovědět.
Můj syn se narodil s naevus flammeus na tváři. Máte s tím některá zkušenosti? V porodnici nám řekli, že by to mělo zmizet. Předem díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
574
16.11.07 07:50

Ahoj,

takhle pod odborným názvem mi to nic neříká, ale jestli je to lidově růž, tak tu při narození měla moje neteř a do roka jí to zmizelo.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
16.11.07 08:13

plamínek

ahojky, synek se narodil s plamínkem u ouška…dneska mu jsou skoro 3 roky a zmizelo.to. Takže vydrž a hlavně, vše chce fakt svůj čas :-)
I když je mi jasné,že u ouška a na obličeji je to rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.07 12:28

Děkuju

Jo, asi to je ta růž, říká se tomu i oheň, to bude nejspíš ono.

Někdy to má světlý, že to ani není vidět, ale když se namáhá nebo je zima, tak mu to zčervená.

Budu čekat a doufat, že mu to zmizí, jak píšete, že to bylo u vás…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.11.07 16:23

Ahoj,
naše holčička to má taky, přímo na čele, mezi očima, a v záhlaví. Říkali, ale, že jsou to nějaké otlaky a že to zmizí do roka - dvou.
Je nám rok a půl a jak říkáš. Někdy to není vůbec vidět a někdy ( když se vzteká nebo brečí ) tak je to vidět hodně.
Tak čekáme, ale klidně ať to má pořád, hlavně, že je zdravá 8)
 Bára

• Citovat
  • Upravit
1
6.12.07 23:18

naevus flammeus

Ahoj, mám také synka s naevusem..teď mu bude rok a trochu..ale opravdu jen trochu mu to vybledlo a kousek zmizel, ale je to tim, ze mu roste hlavicka, tudiz flicek se zmensuje..v porodnici Podolí nám také řekli, že je to od porodu..i když v propouštěcí zprávě bylo napsáno naevus flammeus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.5.08 09:11

Zdravím, náš syn (6m.) má také naevus flameus, tedy ohýnek na tváři. V devíti týdnech jsme byli u kožní lékařky, což nám doporučili v porodnici a ta tuto diagnozu potvrdila.Řekla tenkrát, že má pro nás dvě zprávy - ta špatná je,že mu to nezmizí a ta dobrá je , že to má na tvářičce. Kdyby to měl např. přes očíčko, tak by se museli dělat testy na hematologii a neurologii. Mohlo by to totiž ovlivnit jeho vývoj.

Musím také dodat, že nás jeho flíček nijak netíží, i když je dost výrazný. Náš Matějíček už má za sebou operaci pupíčku, opařený nártíček a momentálně řešíme jeho ekzém. Takže flíček je opravdu jen kosmetická záležitost. Mimochodem se prý dá i odstranit laserem, jen je to celkem bolestivé (a nákladné). Bylo nám proto doporučeno nechat toto rozhodnutí až na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.3.09 08:04

Tak teď z toho opravdu moc chytrá nejsem… Jedni říkají, že to zmizí, jiní,že to nezmizí… Našemu synovi to zatím nezmizelo, jen v létě je to světlý a v zimě je to horší. Naše dětská Dr. nás na žádná vyšetření neposlala, i když to má přes očičko. Spíš by mě zajímaly i názory dospěláků, kteří to mají (měli) od narození. Znáte někoho, kdo si to nechal odstranit laserem?

• Citovat
  • Upravit
148
8.3.09 10:42

To je hrozny, i stimhle mam zkusenost… :roll: ja sama ten ohynek mam take a to je mi 26 - ze strany nosu. Take jsem s tim byla kdyyyyysiii u kozni a ta me prave poslala na ten laser a oznamila mi, ze to je tzv. „ohen“. Ale byla jsem tam jen jednou, urcite by to bylo jeste lepsi, kdybych tam byla vickrat, ale stalo to vic jak 1000 a to mi bylo asi 17? A bylo to 5 „tupnuti“ laserem. Aspon mi teda pri teto prilezitosti tupla i do takove pihy, kterou jsem mela u korene nosu (dost nevzhledne, vypadalo to jak mega bedar), a to mi zmizelo :lol: No a po tomhle zakroku jsem zjistila, ze mi to vlastne az tolik nevadi a od te doby s tim ziji, jako bych to nemela :)
Mam to malickaty, tak mi to neva, ale v puberte jsem si to patlala make upem, to mi to docela vadilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonjakal
20.2.10 22:03

Naevus flammeus

Projíždím net a pořád hledám nějaké informace o Ohni :-( Narazila jsem na Váš příspěvek, sice je už starší, ale třeba mi pomůžete… Narodil se mi v srpnu loňského roku syn, má Oheň na levé části obličeje… Chtěla bych se zeptat, jestli jste s tím něco dělali, zda se se mnou můžete podělit o vaše zkušennosti…
Díky moc
 S.

• Citovat
  • Upravit
598
20.2.10 22:13

ahoj dcerka ho má n genitáliích je jí 15 měsíců a moc nemizí tak budeme doufat, že zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.3.10 01:09

Tak ze zkušeností z mého okolí a hlavně z mé rodiny vám doporučuji být v klidu. Moje teď 4letá neteř se narodila s ohněm na čele a na nose a na tváři, postupně to bledlo a teď to vystoupí, jen pokud opravdu hodně pláče nebo tak. Většinou se doporučuje nechat to být, je možná léčba laserem, ale do toho bych šla, jen pokud by to opravdu nevybledlo a zdálo se vám to neúnosné.
Já si říkám pořád, co bych za to dala, kdyby ho měl také můj syn. Ten má také naevus, ale ne flammeus. Je to prostě obrovské mateřské znamínko, tmavě hnědé až černé, ochlupené, má ho na hlavičce ve vláskách a zasahuje to do tváře. Při narození mělo 10×10cm, jak se mu zvětšuje hlava, zvětšuje se i znamínko. Tím sice místy bledne, ale to mi na klidu nepřidává.
Teď je mu 2,5 a asi před měsícem to prvně zkoumal u zrcadla. Samozřejmě jsme byli na několika plastikách, odstranitelné to je, ale čeká ho série celkem náročných operací. Ještě nevíme, jestli mu to necháme odstranit celé nebo jenom kousek a pak, až by byl větší, rozhodl by se sám. No ještě to bude náročné. Pro něj i pro nás.
Vy se nebojte, určitě to vybledne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zackovav
21.5.10 12:24

Zrovna letos jsme s dcerou/12 let / začali jezdit na laserové ošetření,naevus má na 1/3 obličeje. S cenou jsem /zatím/ docela příjemně překvapená.Po druhém ošetření je znát reakce vyblednutí kůže.Protože naevus zasahuje i kolem oka chodíme pravidelně na oční kontroly,měření nitroočního tlaku,bylo i ct hlavy,po vyloučení glaukomu a rozšíření cév v mozku nás lékaři nasměrovali ke kosmetickému ošetření,jezdíme do Prahy,Centrum plastické a estetické dermatologie,Kateřinská ul..

• Citovat
  • Upravit
fliacik0103
2.6.11 21:35

Naevus flammeus - ohen

Ahoj, chcela by som ozivit temu naevus flammeus, budem rada, ak napisete, ako sa dari vasim detickam a ci ste podstupili laser na odstranenie naevusu. Moja trojmesacna dcerka ho ma na pravej strane tvaricke aj cez ocko, vysetrenia boli ok, tak chceme riesit lasr, preto budem rada, ak napisete skusenosti…

• Citovat
  • Upravit
2.6.11 21:40

mozte nakuknut a pridat sa aj do tejto temy: http://www.modrykonik.sk/…ammeus-ohen/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek