Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den
Chtěla jsem se zeptat máme doma psa (yorkšíra) a u manžela se objevila alergie na psa.Dětská doktorka mi řekla že máme dát psa pryč kvůli malé
Tak jsem nevěděla jak to myslím-mám ho jít utopit nebo vypustit někde v lese když ho považujeme za druhé dítě.Tak to zatím neřeším a asi budu až by se malé něco projevilo.Není to pozdě??máte s tím někdo zkušenosti
ahoj, nějak jsem to nepochopila
Když má alergii manžel, proč bys psa měla dávat pryč kvůli dceři?
Yorkshire terier je vhodny aj pre alergikov , nema klasicku srst ani neplzne, takze myslim ze manzel nema alergiu na toho Vasho psa, ale na inych psov. ![]()
alegrie nemusí být jen na srst, ale i na kožní šupinky a sliny zvířete
Anette píše:
alegrie nemusí být jen na srst, ale i na kožní šupinky a sliny zvířete
No to musi povedat alergolog, naco je vlastne manzel alergicky, vacsinou to byva na srst. Moze to byt ale aj na sliny, tak si zistite, naco vlastne alergiu ma. A nechapem preco davat psa prec, ked mala zatial nie je alergicka ![]()
doktorka mi řekla že pokud má alergii manžel tak to může mít i dcera a alergolog manželovi řekl že je alergický né na srst ale na pokožku co má a na ty šupinky co se odlupují ale malá žádné příznaky nemá.Tak nevím někdo tvrdí že právě když je malá se psem v kontaktu tak by ta alergie nemusela propuknout tak nevím.Nevíte někdo jak staré dítě může jít na alergologii??
Kvůli malé je to podle mě předčasný když alergická není, když už tak kvůli manželovi. A pod pojmem dát pryč bych si představila dát ho někomu jinému…
Ahoj,
zse jsem nekde slysela, ze dite nemusi byt alergicke na „psa“, kdyz s nim odmala(od narozeni nebo utleho veku) vyrusta. Ze organismus si zvykne a nechova se na „psa“ alergicky. Pry je to same s kockama.
Ale neni to z zadneho odborneho casopisu, ale rikal to znamy doktor..... beru to ze je to jeho nazor.
Kac
Je to asi u deti individualne, moze a nemusi mat alergiu, nasla som takyto nazor:
Väčšina alergológov tvrdí, že znížením expozície alergénmi v ranom detstve môžeme predísť vzniku alergie v neskoršom veku. Tzv. hygienická teória hovorí o pravom opaku. Keďže sa alergické ochorenia u detí farmárov, ktoré sú vystavené vo zvýšenej miere zvieracím alergénom, vyskytujú oveľa menej, je podľa tejto teórie pravdepodobnejšie, že práve pôsobenie alergénov zvierat v ranom detstve môže imunitu posilniť, a tým pomôcť pri prevencii vzniku alergií v neskoršom období.
Ahoj nattalio
Na alergoligii může jít vpodstatě kdykoliv.Ale před třetím rokem se většina alergií testem neprokáže,i když ji má. ![]()
Pa pa J.
No kvůli malé ho dávat pryč nemusíš. Alergii nemá, řešila bych to, až to přijde. Je mi jasné, že mluvíš o vašem rodinném miláčkovi. Ale? Jak moc má manžel alergii? Kvůli němu bys pejska pryč nedávala? Jen mě zajímá, jestli jemu nevadí, že s pejskem žije?
Můj syn byl alergický na kočky a už není. Vyrostl z toho. Ale to nemusí být pravda vždy.
Ahoj, jsem alergik a manžel má sennou rýmu. Chodím na alergologii, tam mi bylo řečeno, že pokud je jeden z manželů alergik, je 50% šance, že dítě bude taky. Pokud jsou oba tak ta šance je 100%. Je jedno v jakém věku alergie vypukne. Můj otec ji nikdy neměl, pochází z vesnice, takže měli zvířata, kočky, psy apod. A teď v 55 letech se u něj alergie objevila. Na psa. Takže já bych to asi řešila hned, pokud nechceš aby tvé dítě alergii mělo. Věř mi, že vím o čem mluvím, je to nepříjemné a obtěžující. Pravda, není to smrtelné. Až na některé vyjímky.
Pokud se u tvého dítěte alergie objeví, ponese se jí celý život a není to jednoduchá a hlavně levná záležitost. Byla bych prostě opatrná.
Alergie může později přejít i do astmatu. Viz můj případ. Nechci strašit, jen vím o čem mluvím.
Ahoj,
jsem alergik ( v dětství i astma), v dětství mi trvrdili, že mám alergii na všechna zvířata.
Jsem velký milovník zvířat, tak jsem si nakonec ve 14ti letech pro:,–(ila psa (knírače - nelíná, stříhá se) a alergie na něj byla nulová.
Nakonec se zjistilo, že mám alergii v podsatě na všechno KROMĚ psa ![]()
Dle mých informací, když má jeden z a partnerů alergii, je pravděpodobnost, že ji bude mít dítko, 30%, pokud jí mají oba, je to 60%.
My osobně pejska budem pořizovat hned, jakmile budeme bydlet v domečku a budeme mít plot. A nevím, proč bych měla našemu synovi upírat radosti se zvířaty, když k tomu prozatím není důvod…
Já mám totiž taky alergii na pyly a prach, takže kdybych jej měla preventivně chránit před všemi potenciálními alergeny, byl by zavřený do osmnácti doma s čističkou vzduchu…
Toť můj názor!
Petula_
P.S. … pokud bych byla v situaci, že bych měla pejska a alergie by se projevila, učinila bych běžná opatření, která se činí… Pejsek by měl svůj sektor v domě (bytě), bohužel by jinam nesměl, po procházce by se všichni museli umýt a převléct (vím, že to funguje, mám rodiče „koňáky“ a na koně mám bohužel alergii dost agresivní).
manželova alergie se projevuje plným nosem a kýcháním a stačí aby se se psem jenom maličko pomazlil.To že by jsme ho dali pryč manžel nechce ani slyšet říká že to se radši ukýchá k smrti
Je fakt že do ted s náma spávala v posteli ale už 14 dnů vždycky řeknu at jde do pelíšku a ona se zbalí sice je trošku napučená ale jde. já nemám alergii vůbec na nic a moji rodiče taky né a ve vzdáleném příbuzenstvu taky nic takže jsem asi v dnešním světě velcí exoti
malá má ted 10 měsíců a zatím naštěstí nic.Tak doufám že to bude v pohodě
Taky mám alergii na psa, psa bych se kvůli tomu nikdy nevzdala. Jde jen o to dodržovat určitá pravidla, jako nenosit si psa do postele, nenechat se od něj olizovat a často ho koupat (alergeny jsou obsaženy v jeho srsti). Pak je to v pořádku. Ale nevím, možná někteří jedinci mají reakce daleko silnější než já sama.