Alergie na psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59397
1.7.17 11:47

@Magdulkaa a ona chce jít na místo kde jí bude zle? To má reakci dost silnou jestli má hned rýmu a teče z očí :? Ideálně se alergenu vyhnout, ono to fakt neni nic příjemného :? Asi léky na alergii bere ne? syn je alergik na kde co a fakt ho alergenům zbytečně nevystavujeme :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.4.19 15:39

Alergie na psa - nezijiciho s nami (u otce)

Ahoj, Řešíme ted u ročního prcka docela silnou alergii na psa, s partnerem jsme spolu od narození nežili, ale už asi půl roku se snažíme.
Ja mam psa a i on.
Jenze na jeho osa jsem mela silné alergie i před porodem, je to kříženec kokršpanela s jezevčíkem asi, můj je trpasličí německy špic.

Kdyz je v kontaktu s jeho psal, tak se malé hodne zhoršuje exem, kycha, ma rýmu, je osypana a po delším kontaktu funi a chrči.

A ma nařízeno opatření u psa a k tomu leky které bere, náš pes co s nami žije jí, ale nevadí, nekycha, neodpe se a i exem ma pěkný kdyz nebyla v kontaktu s otcovým psem.

Toho psa mam rada i když je to nevychovaná potvora, ale hrozné jinoelichaji chlupy (kudy projde tam je “vrstva” chlupů.

Partner bez psa odmítá k nám jít (byl tu s ni včera - mala s nim byla v kontaktu několik dni po sobě, a vidim že neni uplne ok), že bez ni nepůjde. A poukazuje na našeho psa - ale nevim proč na nej nema takovou reakci a ani ja na ni nemam žádnou reakci.

Štve mě ta jeho nezodpovednost (on alergii nema), ani za mak si nedokáže predstavit co to je.

Nevím už jak mu vysvětlit, proč nema žádnou reakci na psa co s nami žije. Fakt mě tim přístupem štve. To je jako přednější pes - než ditě!

Mate nejaky pádný argument, jak mu to vysvětlit “a nepohadat se”. Vzdyť s ní muže přijít zas jiny den - jen nevím proč by se mala mela udrbat, a téměř udusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.19 15:47

@Betty2108
A co po něm jako chceš, aby se ho zbavil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
5.4.19 15:56

@Betty2108 a kam toho psa má dát jsi mu řekla taky? Ani spolu nežijete takže se zbaví psa, vztah neklapne a co potom?Taky bych se nezbavila psa pokud v té domácnosti jiný zůstat může :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.4.19 16:04

@cernycajscitronem Ne, ale nemusí byt vystavena tomu co ji dráždí každý den v kuse, snad jeden den kdy si odpočinek a trochu se zregeneruje nikoho snad nezabije. Aby se jí kůže uzdravila a trochu si i telo odpočinulo, pak můžou byt v kontaktu zas, ale nevidím důvod v tom zbytečné vystavovat dráždění každý den. Časem si zvykne, když by jsme třeba žili spolu, nic jiné by ani nezbývalo, jen omezit pak to, aby prs nebyl tam kde tráví mala čas (kde si hraje-pokojíček a obývák).

A mimochodem jsem nikde nepsala zme se ma zbavit psa!!! Čili si ty vaše útoky a výpady nechte laskavě!!!
Psala jsem jen to, že by ten jeden pitomy den mohl přijít bez ni a nechat jí ten jeden den nechat doma! Nebo i s tim mate problem?

Nebo Vy mate ditě s alergii na psa - když to vse tak víte? Dekuji za vaše vyjádření, které je uplne mimo.

Jo s mimochodem nejde ani o cely den, ale o to že byl v praci na ranní a teď by měl jít k nám a večer jít domu.

Příspěvek upraven 05.04.19 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
5.4.19 16:08

@Betty2108 jenže to nic nevyřeší, pokud vadí ten pes vadí i partnerovo oblečení :? Pokud je tam prudká alergie dítě si fakt nezvykne, bohužel. Jenže je moc malé na testy, i když při silné alergii by se to prokázat mohlo a pak je nutné se vyhnout všem psům. U nás vadil dlouhosrstý a asi i koberec. Po letech testy ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
5.4.19 16:15

Ja mam strasne rada zvirata,opravdu moc. Mam doma i kocoura. Ale zároveň,kdybych videla,ze me dite kvuli tomu takhle trpi,je osypany,ma ekzem,kycha,spatneto dycha apod,zvíře by muselo z domu. Pres to by nejel vlak. Naštěstí a diky bohu,me holcicce zvirata nevadi. Ale vim,ze bych poslala na zahradu pred barak i naseho posteloveho kocoura,cizího psa bych si domu nepustila ani omylem,pokud by alergie byla. Prostě dite je mi mnohem přednější nez zvire. A to,ze se ze zvirat dnes delaji skoro členové rodiny ,to se nedá nic delat. Dítě je dítě,pes je pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
5.4.19 16:22

Já bych udělala kompromis, když nemůže být jeho pes , nebude ani váš. Evidentně malé vadí i on, když má exém i v době, kdy se s otcem nestýká. Jen ta reakce není tak očividná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.4.19 16:38

Ona už ma testy za sebou pravě, ma alergii na psa, báječný bílek a jahody. Když bych věděla že ťe reaguje na našeho psa co s nami žije, necham ji u rodičů - což by jim nevadilo ale jelikož jsou staří a sestra tam před lety svého psa odkopal, tak to nechci udělat ani tomu svému, ale kdyz by vadil tak by tam byl bez kompromisu. Teď je mala za rok, se jí alergie může uplne zlepšit a nebo i úplně vymyzet. I ja s alergii dlouho nemela problémy až v tehotenstvi a po nem.

A jistě vadilo by ji třeba i oblečeni, ale snad přímí alergen a člověk který jej nese na sobě, neni až tak agresivní - to si myslim jen ja, také se nedrbj když přijde partner k nám a a jinak se jdu udusit když se jí dotýkam, ohlasům ji nebo tak.

Ale ročnímu dítěti nevysvětlil aby toho osa nenahaněla, když jo odmítá zavřít aspon hloupé dveře, aby jí datace nenahaněla.

A že na psa s kterým žije nama žádnou reakci, tak co mam dělat, kdyz nechci aby ji naházeli a zavřu dveře místnosti - jsou mimo obě.

Jen by si dle měl, připustit že to tak bohužel je, svého osa ma rad i ja ji mam rada, a stve me že na ni mala tak reaguje, doufám jen v to, že se casem alergie vymizí, a nebude mít takové detstvi s alergiemi jako ja. (Pyl, prach, psi srst, kočky, peří, mléko, roztoči)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.4.19 16:41

Taky mam prokázanou alergii na psy, ale zatim jsem mela reakci jen na dva konkretni. Jednou prisla navsteva k nam a pak moji spoluzacka ma psa, se kterym se nesnesu v mistnosti. Respektive u nich doma nemuzu byt ani kdyby v tu chvili doma nebyl. Schazime se uz jen venku.
No a kdyby melo moje dite takovou reakci, tak proste bych ho tomu nevystavovala. A dost nechapu proc to otec dela. Kdyz vidi jak se mu dite trapi. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek