Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti ohledně cysty na vaječníku. Již 3 týdny mě trápí nafouklé břicho, občas mě pobolívá v zádech a v podbřišku. S tím nafouklým břichem vypadám jako těhotná, minimálně ve 4. měsíci
Předešlá menstruace mi přišla přesně na den, ale byla o něco bolestivější. Udělala jsem si i test a je negativní, tudíž těhotenství bych vyloučila. Měla jste některá z vás při cystě taky nafouklé břicho, nebo jiné bolesti? Už mě to fakt celkem otravuje
Na gynekologii se samozřejmě co nejdříve objednám.
@Ou Dobrá, taky si tam zajdu, já jen, že už jsem kdysi malou cystu 2×2 cm měla, ale takové potíže nezpůsobovala. Díky za radu, určitě tam taky zaskočím
@Erika975 Já mám cystu 5cm a už mi způsobuje problémy, jak popisuješ.
Podle mě cysta bude až tak v druhé desítce nejčastějších důvodů pro nafouklé břicho. ![]()
@MrsNorris Já právě nevím no
Objednám se nejdříve ke své gynekoložce, když to nebude nic gynekologického, půjdu za praktikem ![]()
Ahoj, urcite pokud mas moznost, skoc si na gyndu. Jak holky rikaji nafoukle bricho muze byt i z jinych duvodu, ale treba z moji zkusenosti to byl nador na vajecniku. Mela jsem normalne MS a vice mene zadne priznaky, jen to bricho, co se zacalo zvetsovat. Vypadala jsem jako bych byla tehotna. Myslela jsem, ze to mam ze stresu. Tyhle nadory jsou hodne vzacne, ale zase jsou velmi nebezpecne. Da se na to prijit jen ultrazvukem, popripade odberem krve (coz neni 100% spolehlive, pouziva se to spis jako doplnujici diagnoza). Budu ti drzet palce, at to neni nic vazneho ![]()
@Pepi 1 Ouu, tak to by bylo nepříjemné, určitě zajdu na gynekologii co nejdříve. Mohla bych se zeptat, jaká byla v tvém případě léčba? Jinak doufám, že to máš za sebou a teď je u tebe vše v pořádku. Děkuji ![]()
@Erika975
Urcite te nechci desit, nafoukle bricho ma hromadu duvodu a i kdyby to bylo neco se spodkem pravdepodobnejsi je nejaka cysta nez rovnou nador.
Ja mela borderline nador, onemocni tim 4 zeny ze 100.000 za rok.
Jelikoz to nebyla rakovina, tak operace, staging a tedka dozivotni CTcka, krev, hlidat aby se to nevratilo. Neni to uplne nezhoubny nador, neco mezi.
@Pepi 1 Joo, po prohlídce budeme chytřejší ![]()
Tak to jsi moc statečná, že jsi to zvládla ![]()
@Erika975 jo dekuju, nakonec to dobre dopadlo. Vypada to, ze az se zahoji jizva po operaci muzeme zkusit mimi
mela jsem stesti v nestesti ![]()
@Pepi 1 píše:
@Erika975 jo dekuju, nakonec to dobre dopadlo. Vypada to, ze az se zahoji jizva po operaci muzeme zkusit mimimela jsem stesti v nestesti
@Pepi 1 Tak to jsem ráda
budu držet palce, ať se mimi podaří ![]()
Zdravím.
Už pár měsíců vnímám nějaké boule jakoby na vaječnícich, občas i nafouklé v podbřišku, ale to jsem mívala normálně občas. Ale jak si sáhnu a přitlačim na vaječník (levý spíše), tak tam je nějaká hrudka.. Někdy se mi zdá, že to pokračuje podél boku nahoru a je to tenčí a to si myslím že je nějaká jiná část těla nebo vnitřnost nebo nevím ![]()
Těhotná nejsem a na gynde jsem ještě nebyla,
mám strašný strach, co mi řekne a že to bude něco vážného. Opravdu se mi tam nechce, ale asi budu muset někdy.
![]()