Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je mi to líto.. Upřímnou soustrast. Buď ráda, že tvá babička to měla rychlé a netrápila se potom ještě delší dobu. Moje už přes dva týdny leží ve vážném stavu v nemocnici. Teď poslední dva tři dny je stav kritický, už jí selhávají orgány a je jen otázkou, kdy se to stane. Je to nepříjemné vědět, že je v takovém stavu a jen čekat kdy. Nemohla jsi nic jiného dělat, mohlo by se to stát kdykoliv. Vzpomínej na ni v dobrém, jaká byla předtím.
To mě moc mrzí.. Přeju hodně sil vaší celé rodině ![]()
Vím, že naše babi ten odchod měla ještě hezky. Ale já si jen nemůžu odpustit, že jsem pro ni neudělala víc.. I když doktor říkal, že bychom to stejně oddalili jen o pár minut nebo hodin..
Mně před pár lety takto nečekaně zemřela maminka. Pomůže jen čas. Vaší babičky je mi líto. ![]()
@atominnka děkuji. Ještě včera v podvecer umřela..
aspoň se netrapila potom dlouho..
@Anonymní píše:
@atominnka děkuji. Ještě včera v podvecer umřela..aspoň se netrapila potom dlouho..
Upřímnou soustrast, moc mě to mrzí
Upřímnou soustrast…
Řeším teď něco podobného
je to týden co jsem se vyléčila z covidu. V den, kdy jsem už pokašlávala jsem se viděla s babičkou od manžela (82 let) a jeho tetu. Myslela jsem si, že je to obyčejné nachlazení z klimatizace, co mám dvakrát do roka… Bohužel nebylo. Babička i teta to chytily. V zápětí to bohužel chytil i manželův děda (90 let). Babi se z toho dostala, je to nezmar, ale s dědou to jde z kopce. Odvezli ho do nemocnice s horečkami, to jsem se regulerně sesypala pod výčitkami svědomí
každopádně v nemocnici mu horečky srazili a pustili ho domů. Cítila jsem se neskutečně šťastná, jenže… Doma to s ním nevypadá dobře. Většinu dne prospí, musí ho krmit a na záchod nestíhá. Cítím, že je to všechno moje vina a nedokážu se s tím vyrovnat. Strašně mě bolí, kolik bolesti jsem způsobila všem blízkým a mám hrozný strach, že to dopadne špatně ![]()
omlouvám se za anonym, citlivé údaje
@Anonymní píše:
Upřímnou soustrast…Řeším teď něco podobného
je to týden co jsem se vyléčila z covidu. V den, kdy jsem už pokašlávala jsem se viděla s babičkou od manžela (82 let) a jeho tetu. Myslela jsem si, že je to obyčejné nachlazení z klimatizace, co mám dvakrát do roka… Bohužel nebylo. Babička i teta to chytily. V zápětí to bohužel chytil i manželův děda (90 let). Babi se z toho dostala, je to nezmar, ale s dědou to jde z kopce. Odvezli ho do nemocnice s horečkami, to jsem se regulerně sesypala pod výčitkami svědomí
každopádně v nemocnici mu horečky srazili a pustili ho domů. Cítila jsem se neskutečně šťastná, jenže… Doma to s ním nevypadá dobře. Většinu dne prospí, musí ho krmit a na záchod nestíhá. Cítím, že je to všechno moje vina a nedokážu se s tím vyrovnat. Strašně mě bolí, kolik bolesti jsem způsobila všem blízkým a mám hrozný strach, že to dopadne špatně
Je mi toito, ale dědeček je starý a má už nejspíš svůj čas tak jako tak. ![]()
@Takco děkuju. Já vím že je to krásný věk, ale přes výčitky svědomí nemůžu… Hrozně si to vyčítám a jestli se stane to nejhorší, tak to nezvládnu
i když to s tím zdravím už nebylo a není nejlepší, klidně mohl být bez takových problémů další rok, dva… Bojím se, že mě bude manželova rodina nenávidět ![]()
@Anonymní píše:
Upřímnou soustrast…Řeším teď něco podobného
každopádně v nemocnici mu horečky srazili a pustili ho domů. Cítila jsem se neskutečně šťastná, jenže… Doma to s ním nevypadá dobře. Většinu dne prospí, musí ho krmit a na záchod nestíhá. Cítím, že je to všechno moje vina a nedokážu se s tím vyrovnat. Strašně mě bolí, kolik bolesti jsem způsobila všem blízkým a mám hrozný strach, že to dopadne špatně
Není to tvoje vina.. Nebo jako je, ale tys to prece nevěděla, nenakazila jsi nikoho schválně. Mohli to chytit klidně o pár dnů později a od někoho jiného. Tak by mě nenapadlo se testovat, zvlášť pokud má člověk příznaky, které zna. A ví k čemu by Mohly patřit.
Sestra měla covid hned ve druhé vlne.. Byla těhotná, 1.trimestr. Po půlce těhotenství se přišlo na to, že malé má nádor na srdci, ale do konce ji tvrdili že to půjde operovat. Bohužel malá se narodila s nádory po celém těle a za 3 hodiny zemřela. Podle doktoru to bylo covidem, dělala se pitva, genetika a na nic nepřišli. Taky si to vycitala, jenže tohle jsou bohužel věci, ktere se nedají ovlivnit.
Snad se dědeček z toho dostane..
@atominnka píše:
Není to tvoje vina.. Nebo jako je, ale tys to prece nevěděla, nenakazila jsi nikoho schválně. Mohli to chytit klidně o pár dnů později a od někoho jiného. Tak by mě nenapadlo se testovat, zvlášť pokud má člověk příznaky, které zna. A ví k čemu by Mohly patřit.
Sestra měla covid hned ve druhé vlne.. Byla těhotná, 1.trimestr. Po půlce těhotenství se přišlo na to, že malé má nádor na srdci, ale do konce ji tvrdili že to půjde operovat. Bohužel malá se narodila s nádory po celém těle a za 3 hodiny zemřela. Podle doktoru to bylo covidem, dělala se pitva, genetika a na nic nepřišli. Taky si to vycitala, jenže tohle jsou bohužel věci, ktere se nedají ovlivnit.
Snad se dědeček z toho dostane..
Tak to je mi taky líto.
Podle me to covidem být nemuselo. Ale i kdyby, kdo to mohl ovlivnit?
Nikdy nevíš kdy to může přijít, smrt si nevybírá a patří k nasi ceste. Nema cenu si vyčítat coby kdyby. Ne všecko na světě jsme schopni ovlivnit. Když popisuješ tolik a tolik zdravotních problémů, nema se teď už lépe? Určitě má.
U nás v rodině taky zemřela babicka velmi nečekaně. Byla zdrava na její věk a zemřela v den oslavy jejích narozenin doma. Našel jsem ji s příbuznou ležet mrtvou.
Výčitky mají vždycky ti, kteří se starali naprosto nadstandardně, to už tak bývá. Přejde to časem.
Mrzí mě, žes přišla o babičku, ale aspoň poznala tvoje děti a dožila se krásného věku, třeba ti to může být útěchou.
Moje babička byla poslední člověk z mojí rodiny, ke kterému jsem kdy měla blízko, umřela loni na rakovinu když jsem byla ještě těhotná. Byli jí teprve 74 let. Moc mě mrzí, že nepotkala svoje pravnouče. Ona nebyla moc rodinný typ, bylo to s ní složité, ale svým způsobem mě ráda měla a občas mi chybí. Byl to takový poslední „můj“ člověk kromě manžela.
@Liberalissima to mě mrzí.. Babi z tátovo strany u těla taky když jsem byla těhotná s prvním dítětem. Ale ona byla hodně let lezak a hodně let pořádně ani nevnímala, kolikrát nevěděla, kdo jsme. Taky mě mrzelo, že děti nepozná, ale tam ta smrt pro ni byla fakt vysvobození.
Ale zase umřela doma, táta se o ní staral do poslední chvíle a on a máma s ní byli, když umřela.