Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky chodím do práce na směny s manželem se doplňujeme většinou mám noční dám ráno dítě do školky pak jdu spát odpoledne vstanu syna vyzvednu a přijde manžel který si kluka vezme a ja mohu do práce ale manžel jde teď na operaci s kolenem a ja nevím co podobu pobytu v nemocnici hlídání neseženu a o dovolenou přijít nechci jak manžela pustí vezmu si očr ale hlídání není je nějaká rada? Vůbec nevím co dělat.
OCR na manžela, nevím no, on na neschopence a ty taky se sníženým platem, to není moc ekonomické. To raději tu dovolenou. A OCR bych si vzala na dítě po dobu, kdy bude manžel v nemocnici. Naše doktorka teda aspoň neměla problém dát OCR i na zdravé dítě, pokud byl nějaký objektivní důvod, proč je potřeba se uvolnit na pár dní z práce…
@Gabulle píše:
OCR na manžela, nevím no, on na neschopence a ty taky se sníženým platem, to není moc ekonomické. To raději tu dovolenou. A OCR bych si vzala na dítě po dobu, kdy bude manžel v nemocnici. Naše doktorka teda aspoň neměla problém dát OCR i na zdravé dítě, pokud byl nějaký objektivní důvod, proč je potřeba se uvolnit na pár dní z práce…
Ekonomické to není to vím ale po operaci to sám nezvládne takže hold minimálně 14dni si musím vzít na manžela očr než se schopi a vydrží s detma přes noc chodím většinou krátký dlouhý týden vím že ten měsíc bude s výplatou na prd ale nic stim nenadelam
Kamarádka taký byla nemocná a manžel se o ní 14 dní staral. Já doufám že 14 bude stačit. Ekonomcky vím že je to v tuhle dobu těžké ale už jsem dva měsíce táhla když manžel marodil a jeden měsíc jsme byli nemocní oba a prostě to muselo jít ano bojím se toho ale nic stim nenadelam
My máme na tyhle případy životní pojištění, které dorovná neschopenku do výše platu, proplatí pobyt v nemocnici… Takže bych nemusela aspoň řešit finanční stránku věci… Jinak fakt neporadím, pokud nešlo o úraz, ale o plánovanou operaci, mělo se to řešit nějak předem. Není někdo z rodiny, kdo by mohl vypomoct, kamarádi, sousedi?
Nikoho nemám. Životní pojistku taky máme oba akorát nevím co obsahuje finančně to zvládneme jde jen o jeden měsíc pak už budu chodit do práce normálně tedy snad, jde mi o to co mám delat těch pár dní než manžela pustí
Příspěvek upraven 23.07.22 v 14:12
Po operaci kolene jsem byla hned samoobslužná, jen pití mi po ránu udělal muž k posteli. S berlema v pohodě.
@Havlova píše:
Po operaci kolene jsem byla hned samoobslužná, jen pití mi po ránu udělal muž k posteli. S berlema v pohodě.
Taky si myslím, že až takový lazar nebude. Leda by měl nějaké komplikace. ![]()
@Havlova píše:
Já nevím třeba to půjde hned mám dvě děti a jak říkám manžel se o ně prez noc stará když něco potřebuji tomu nejmladsimu jsou 4 roky já taky doufám že to bude co nejkratší doba ale myslím si že mimalne týden to bude záběr
@lucad77 píše:
Taky si myslím, že až takový lazar nebude. Leda by měl nějaké komplikace.
Když nebude budu jen ráda
@lucad77 píše:Když nebude budu jen ráda
Taky si myslím, že až takový lazar nebude. Leda by měl nějaké komplikace.
@Havlova píše:
Než muže pustí si budeš muset asi vzít, bohužel, dovolenou.
A to je většinou jak dlouho
@Havlova píše:
Než muže pustí si budeš muset asi vzít, bohužel, dovolenou.
A za jak dlouho jste směla řídit?
@Ianka129 píše:
A za jak dlouho jste směla řídit?
Nevím, jezdím vlakem.
@Ianka129 píše:
A to je většinou jak dlouho
Já tam byla 3 dny.