Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja teda na Vinted nenakupuju, ani neprodavam, ale myslim si, ze udaje o sve bankovni karte do,,nejakeho” emailu by jste vyplnovat nemela. Zkuste tady pohledat neco o podvodech na Vinted..
Zadavala jste i CVC? Na zadni strane karty….to by jste vubec nemela….
Jinak zavolat do banky a zablokovat kartu, nebo vam ji nekdo hned vysaje….
To bude nějaký z těch podvodů, kdy vyplníš údaje o kartě v domnění, že ti má na ni kupující poslat peníze za zboží, nebo v domnění, že platíš fiktivního kurýra, ne?
https://www.vinted.cz/…rav-a-spoofu
Příspěvek upraven 22.07.22 v 14:48
Na vinted prodávám, ale údaje o kartě jsem nikdy nezadávala. Okamžitě tu kartu zablokuj.
Podvod a kartu bych zablokovala. Všechno, co se týče nákupu jsem vyplňovala přímo na stránkách Vinted, nikdy v mejlu. S prodejem tam zatím zkušenost nemám.
No tak to jsi někomu naletěla holka
když přece něco prodávám tak nikam nepíšu číslo karty
@KatarinaPetrova píše:
Dobrý den,
potřebuji poradit. Založila jsem si účet na Vinted. Když se miozval kupující, vyplnila jsem údaje o své bankovní kartě jak bylo zasláno v e-mailu. Ale ověřovací kód který mi měl přijít nedorazil. Stalo se mi to už dvakrát a pořad se stejným problémem. Máte s tím někdo zkušenosti a mohli byste mi poradit v čem by mohl být problem?
Díky
Podvod
On ten „ověřovací kód“ klidně mohl přijít na telefon pachateli, a ten si transakce sám potvrdil, nebo si k sobě nainstaloval aplikaci na potvrzování plateb, záleží, kam všude ho zakladatelka pustila…
@KatarinaPetrova píše:
Dobrý den,
potřebuji poradit. Založila jsem si účet na Vinted. Když se mi ozval kupující, vyplnila jsem údaje o své bankovní kartě jak bylo zasláno v e-mailu. Ale ověřovací kód který mi měl přijít nedorazil. Stalo se mi to už dvakrát a pořad se stejným problémem. Máte s tím někdo zkušenosti a mohli byste mi poradit v čem by mohl být problem?
Díky
No to snad neeee, fakt jsi to udělala?? Proč by někdo potřeboval tvoje údaje z karty, když od tebe něco kupuje? Dívala ses na účet? Dost možná už tam nic nemáš.
JJ, to je zcela běžné, že já něco prodávám a potřebuji k tomu předat číslo karty, ideálně vč. data platnosti a CVV. A pro jistotu to pošlu e-mailem.
@KatarinaPetrova když prodávas tak svoji kartu nikam nikdy nedáváš. Podvod.
@KatarinaPetrova píše:
Dobrý den,
potřebuji poradit. Založila jsem si účet na Vinted. Když se mi ozval kupující, vyplnila jsem údaje o své bankovní kartě jak bylo zasláno v e-mailu. Ale ověřovací kód který mi měl přijít nedorazil. Stalo se mi to už dvakrát a pořad se stejným problémem. Máte s tím někdo zkušenosti a mohli byste mi poradit v čem by mohl být problem?
Díky
mohu se zeptat? proc si myslis, ze kupujici potrebuje tve cislo karty?
pouzij mozek a zjistis snad sama, ze poslat nekomu udaje k platebni karte muze jen totalni vymastenec
@Janli
Mohu se tedy zeptat, jak to tedy prodavate, protože když má někdo zájem o me zboží a použije tlačítko koupit, tak mi Vinted pošle e-mail s žádosti o vyplnění čísla karty, jinam se nedostanu.
Díky
@KatarinaPetrova ne. Koupí to a vám přijde na vinted.cz štítek zasilkovny přes který odešlete. Asi je to podvod nemá vám přijít žádný email o zadání karty. Pouze max info o tom že to někdo od vás koupil.
@KatarinaPetrova píše:
@Janli
Mohu se tedy zeptat, jak to tedy prodavate, protože když má někdo zájem o me zboží a použije tlačítko koupit, tak mi Vinted pošle e-mail s žádosti o vyplnění čísla karty, jinam se nedostanu.
Díky
tak znova, zkus se zamyslet, proc by kupujici mel znat tve udaje z karty? podivej se do hlavicky emailu, jaka je tam zpetna adresa ![]()
Dobrý den,
Díky