Problém s prodejem na Vinted

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
22.7.22 16:42
@KatarinaPetrova píše:
@Janli
Mohu se tedy zeptat, jak to tedy prodavate, protože když má někdo zájem o me zboží a použije tlačítko koupit, tak mi Vinted pošle e-mail s žádosti o vyplnění čísla karty, jinam se nedostanu.
Díky

Buď to koupí přes tlačítko „koupit“ a pak ti přijde oznámení o zakoupení a vygeneruješ si štítek k odeslání nebo tě kontaktuje přímo kupující přes zprávu a tomu pošleš číslo ÚČTU, ne karty a po obdržení platby na tvůj účet mu zboží odešleš.

• Citovat
  • Upravit
10461
22.7.22 17:01
@lejla105 píše:
ale urcite vinted neposila zadost o cislo uctu na email, ale je to primo v appce, kdyz si prevadis penize z penezenky. to by se z toho zvencnul, kdyby musel parovat dosle emaily s ucty… zakladatelce bylo beztak za tezko si precist, jak to na vinted funguje a ted bohuzel splace nad vydelkem..

Jako dovedu si představit, že ji přišel e-mail od Vinted, kde je odkaz do appky, kam to má vyplnit. Ne, že by jim na ten mail odpovídala. Vinted toho píše dost, přesně nevím, co píšou, nepotřebuju to číst, ale když něco prodám, vím, že mi pípne upozornění na mail od Vinted, že mi posílají pokyny k odeslání balíčku či co. Taky si dovedu představit, že si někdo plete číslo účtu a číslo karty. Proto by mě zajímalo, jak ten mail vypadá a co v něm vlastně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.7.22 17:05

@Hoa Mai : jestli tam bylo neco o overovacim kodu, tak to smrdi. Snad zakladatelka stihla tu kartu zablokovat, nez utrpela nejakou zasadni ujmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
22.7.22 17:14
@Ivan PPZ píše:
Obecně by samotné číslo karty moc škody nadělat nemuselo. Ale celý Vinted se odehrává v APP, tak proč není divné, když najednou přijde mail? Chtít ovšem po někom, ať se podívá do hlavičky mailu je už na Vyššší dívčí.

Celý vinted je app, ale chodí i upozornění na mail. Většinou však s odkazem na komunikaci na vinted, určitě ne s výzvou k zadání čehokoliv přes email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
22.7.22 17:25
@Hoa Mai píše:
Jako dovedu si představit, že ji přišel e-mail od Vinted, kde je odkaz do appky, kam to má vyplnit. Ne, že by jim na ten mail odpovídala. Vinted toho píše dost, přesně nevím, co píšou, nepotřebuju to číst, ale když něco prodám, vím, že mi pípne upozornění na mail od Vinted, že mi posílají pokyny k odeslání balíčku či co. Taky si dovedu představit, že si někdo plete číslo účtu a číslo karty. Proto by mě zajímalo, jak ten mail vypadá a co v něm vlastně je.

Ono to je tak, že ten podvodný kupující prodávajícího požádá, aby mu dal svůj email a na ten email mu zašle odkaz, přes který má vyplnit ty údaje o kartě, popř. se “jakoby” přihlásit do svého bankovnictví. Tím získá jeho přístupové údaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
22.7.22 21:05

Na Vinted prodavam i kupuji a jako prodávající jsem kartu nikdy nezadavala. Pokud od tebe někdo něco koupi přes tlačítko koupit, přijde ti výzva k vygenerování kódu pro Zasilkovnu, Toť vše. Pokud kupuje po staru, tak se ve zprávě domluvíte na předání účtu. Kartu bych zablokovala, účet nahlasila podpoře Vinted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.7.22 22:10
@Thomassss píše:
Ono to je tak, že ten podvodný kupující prodávajícího požádá, aby mu dal svůj email a na ten email mu zašle odkaz, přes který má vyplnit ty údaje o kartě, popř. se “jakoby” přihlásit do svého bankovnictví. Tím získá jeho přístupové údaje.

Já to chápu, akorát by bylo zajímavé vidět co jí přišlo, i třeba pro ostatní, co di nejsou jistí. Buď je to podvod, což je pravděpodobně, nebo to zakladatelka špatně pochopila a plete pojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lejla105
23.7.22 09:49
@Nika079 píše:
Celý vinted je app, ale chodí i upozornění na mail. Většinou však s odkazem na komunikaci na vinted, určitě ne s výzvou k zadání čehokoliv přes email.

to neni pravda, nesir tu bludy, prosim. vinted se da pouzivat i pres webove rozhrani. pro me je to treba pohodlnejsi, tukat do pc nez pres mobil. chodi mi na email i upozorneni, ze ma nekdo zajem o me zbozi nebo se mu libi. rovnez, jsem pri registraci svuj EMAIL! pomoci emailu overovala. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
lejla105
23.7.22 09:51

@KatarinaPetrova tak jak jsi dopadla? zmizelo ti neco z uctu? posles nam ten printscreen vc. hlavicky? fakt to muze pomoci nekomu dalsimu, aby takhle nenaletel. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1240
23.7.22 16:45

@lejla105 reagovala jsem na příspěvek, který jsem citovala. Pravda, vinted jede i přes web. Svým příspěvkem jsem chtěla říct, že není nesmysl, že chodí maily od Vinted, že je to normální. Jen v těch mailech je odkaz na komunikaci primo ve Vinted (ať už app nebo web), neodpovídá se na ně ani mail nikam dál neposílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.8.22 15:54

Ahoj bohužel jsem velice zklamaná na Vinted.. prodala jsem do Polska dvoje šaty nové s visačkou Marciano a Rinascimento.. bohužel u jedných mi skočila značka Marciano místo Rineascimento.. tak paní odmítla objednávku.. šaty nezaplatila ani jedny a nevrátila ani zpět.. dokonce po mě ještě chtěla poslat eura Mollymilions přezdívka.. takže nemám ani peníze ani zboží a podle vinted je to v pořádku.. jsem v šoku.. nejde údajně vrátit ani část setu.. tak lidi pozor na to! Je to velký podvod!!Na vinted uz se mi stalo víckrát ze jsem byla podvedená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
6.8.22 21:48

Něco inzeruji, „omylem“ pošlu něco jiného a divím se, že kupující na to špatně reaguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.24 12:00

Vinted

Dobrý den. Na vinted prodávám poprvé a paní si zboří koupila přes zprávu. A nepřišel mi žádný kód k odeslání. Tak potřebuju poradit jak ho získat nebo jak to odeslat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
15.9.24 12:25
@Anet100121 píše: Více
🤦‍♀️

To si musis vzít údaje od paní, a až ti pošle peníze, vytvoris si ho sama v aplikaci přepravce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová