Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, potrebovala bych poradit… Od gyndarky jsem dostala porodopis, ten vyplnila a nese se až s sebou porodnice? Vcera mi znama rekla, ze s tim porodopisem musim do nemocnice, kde cjci rodit… Tak nevim
poradite? Dekuji moc ![]()
@cmudlik asi se budu ptat blbe, ale co je porodopis?? v kolikatem tt jsi?? ![]()
Je to dotaznik k sepsani porodopisu.Na zacatku prosince mam rodit ![]()
Hm, já od doktorky nic nedostala. V 36tt mě odeslala do péče porodnice - já tam zavolala, přišla, oni mi založili kartu, sepsali si, co potřebovali. Prohlídka, monitor, termín další kontroly. Případně přijet dřív, kdybych rodila, že ![]()
@Pipet píše:
Hm, já od doktorky nic nedostala. V 36tt mě odeslala do péče porodnice - já tam zavolala, přišla, oni mi založili kartu, sepsali si, co potřebovali. Prohlídka, monitor, termín další kontroly. Případně přijet dřív, kdybych rodila, že
Taky tak. Kediny papir co mi doktor daval bylo shrnuti vsech UTZ.
Každá porodnice to má jinak. Někdo to chce hned, někdo až při příjmu. U nás se to nosí k příjmu a když ho nemáš u sebe, tak ho tam vyplňuješ, což v bolestech musí být kolikrát síla. ![]()
Já chodím ke svému gynekologovi vždycky až do porodu, žádné papíry mi nikdy nedal.
U prvního těhotenství před 12 lety se snad na porodopis a všechny ty souhlasy snad ani nehrálo, nebo si už nepamatuju, co všechno se mnou vyplňovali. U druhého před třemi lety jsem koukala jak puk, co všechno po mně u příjmu při porodu chtěli, včetně toho porodopisu, takže tentokrát jsem si už byla porodopis sepsat v porodnici předem, a až přijdu k porodu, doplním jen datum a podpisy.
Tak ja prechazela od sveho dr. do porodnice v 36.tydnu do prukazky mi sebou dal vsechny vysledky krve a utz za cele tehotenstvi. V porodnici se mnou pak sepsali papiry hned pri prvni ko u nich. Zavolej si do porodnice a oni zi poradi.
Pristi ctvrtek jdu na posledni vysetreni k doktorce a pak uz do nemocnice, tak se ji optam. Prave ze se synem pred lety jsem se nenahlasovala a nic doma do porodnice nesepisovala, ale je to uz 7 let.Moc dekuji ![]()
Obnovuji diskuzi. Čekám dvojčata a moje gyn. mi řekla, že se mám do porodnice nahlásit zhruba měsíc před porodem - tedy v cca 36tt. To mi ale u vícečetného těhotenství a navíc vzhledem k mému rychle se zhoršujícímu stavu přijde pozdě. Když tam půjdu dřív, předpokládám, že mě nevyhodí, že? ![]()
Zajímalo by mě ale, jak to vlastně funguje. Má se tam napřed volat a objednat se, nebo tam mám rovnou jít a řešit vše až na místě? Konkrétně by se jednalo o FN Bohunice. Poradíte prosím?
@lorelai947 zavolala bych do dané porodnice a zeptala se. Koukala jsi na webovky? Některé nemocnice mají tyhle informace na stránkách.
Taky bych se podívala na stránky a pak zavolala, v mé porodnici se např. dopředu nenahlašuje.
Zavolej a domluv se. Řeknou ti, od kdy tam můžeš chodit a vůbec.
Na webu k tomu nic nemají a obávám se, že když si tam zavolám tak mi taky řeknou ať přijdu až v pozdějším tt ![]()
Tak jsem doufala, že se tu najde někdo, kdo nedávno v Bohunicích rodil a poradí mi…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.