Nahota před většími dětmi

90
3.10.19 09:45

Nahota před většími dětmi

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak vnímáte nahotu před většími dětmi. U nás doma to bylo vždycky tabu, ale pro manžela je to úplně normální a nepřijde mu divné být nahý i před většími dětmi (4 a 6). Když byly menší, tak mi to přišlo ještě OK, ale teď už mi to moc příjemné není. Jak to máte s nahotou u vás? Co vám ještě přijde normální? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
3.10.19 09:46

Doma chodím nahá já i manžel. Je to přirozené, přece se nebudeme před dětma zahalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.10.19 09:46

Do tech 6 let v pohode, potom jsem se zacala zahalovat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
3.10.19 09:49

Epsice-jak mas stare deti?
Neumim si predstavit, ze by pred pubertaky chodili rodice opacneho pohlavi nazi.Fakt uchylny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 09:50

Muj otec chodi nahaty do dnes je mu 50let.. muj muz taky chodi nahaty pred vsema.. dokonce ani na wc se nezavira :roll: ja i ma mama jsme oblecene, dokonce ja se zamykam i ve sprse a nesvlekam se verejne, stydim se. Takze kazdy to ma nejak. Deti neresim je to tata. Me to v dectvi nijak v nicem nepoznamenavalo.

• Citovat
  • Upravit
6623
3.10.19 09:55

U nás chodili naši nazí normálně, jediný kdo se v koupelně zaviral jsem byla já. Nepohorsuje me to, jsem na to odmala zvyklá, doma taky pobíham občas nahá a děti mi zatím nic neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
3.10.19 09:55

Jak jako chodite nazi? :think: to proste chodite po byte jentak nahaty? 8o proc? :nevim:
Jako kdyz jsem ve sprse a peti letej se jde vycurat, tak to neřeším, ale ze bych mela vylezt ze sprchy a naha chodit po byte před detma? Nejak nevidim duvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
3.10.19 10:03

Ono je nahatý a nahatý…
Synovi bude osm, a třeba v podprsence proběhnu, když si převlíkám triko třeba z práce nebo když se zmažu, tak se maximálně otočím zády (neodcházím do jiné místnosti). Doma se běžně pohybuju jen v triku a kalhotkách, a když mi mladej vletí do koupelny, když se sprchuju, tak pokud se vysloveně neusadí před vanu a nečučí, tak taky nehysterčím.
Ale abych se úplně nahatá promenádovala po bytě nebo vyvalovala na gauči, to by mě nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 10:05

Je to uplne v pohode, pokud nevyzaduje to same od deti. Tj. nezakazovat jim nosit plavky, zavirat se v koupelne atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.19 10:17

Zatim to neresim (nejstarsi dcera 5,5 let). Nechodim vylozene pred ni naha ale klidne se pred ni prevleknu, totez manzel, nebo nas vidi ve sprse/ve vane. Asi prestanu az to bude neprijemne detem, nejdyl asi v puberte. Kdyz jsem byla dite tak nahota byla tabu, ani se sestrou jsme se pred sebou neprevlikaly…

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.10.19 10:20

Klukovi je 8. Někdy před ním přeběhnu nahá z koupelny do pokoje, na dovolené se taky převlékám ve stejné místnosti. Někdy za mnou přijde do koupelny, když se sprchuju. Neřeším to, zatím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.19 10:22

Je mi téměř 30 a mamka se přede mnou dodnes svleče donaha, když se potřebuje převléct, nebo se jde koupat. Tátu už nemám, ale co žil, tak taky se přede mnou nestyděl. Já jsem si je časem přestala prohlížet, odvrátim zrak jinam nebo se dívám do obličeje. Nemám pocit, že bych z toho měla trauma, je to přirozená věc a naopak k sobě možná díky tomu máme otevřený vztah. Stejně tak s manželem. Navíc v profesi zdravotní sestry alespoň nemám zábrany se o člověka komplet po fyzické stránce postarat. Nahých lidí jsem viděla stovky a vůbec to neřeším a nepřijde mi to divné. Všichni jsme stejní.

• Citovat
  • Upravit
12719
3.10.19 10:24
@marta.v88 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak vnímáte nahotu před většími dětmi. U nás doma to bylo vždycky tabu, ale pro manžela je to úplně normální a nepřijde mu divné být nahý i před většími dětmi (4 a 6). Když byly menší, tak mi to přišlo ještě OK, ale teď už mi to moc příjemné není. Jak to máte s nahotou u vás? Co vám ještě přijde normální? Díky.

Ne nechodila jsem nikdy nahata pred ditetem a nevim proc bych mela a v koupelne js se zamykala, nevim proc by mi mel pri intim hygiene nekdo asistovat..a nechavat otevreny wc pri vykonani potreby se snad nemusi ani komentovat.. 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 10:26

No, ono je hezký, že to rodičům nevadí, ale aby to taky nevadilo těm dětem :roll:
U nás chodila nahá máma - přede mnou, před o dost starším bráchou si to netroufla - a bylo mi to sakra nepříjemný :poblion: To už jsem teda byla hodně velká, v pubertě, a prostě… ne :poblion: Nahotu mám spojenou se sexuální intimitou a ta před děti nepatří.
V zahraničí se tomu natvrdo říká skryté sexuální násilí… nutit někoho dívat se na vlastní nahotu nebo vynuceně sledovat jeho vlastní nahotu, třeba právě v koupelně. Když by děti rády soukromí a rodiče jim tam lezou a jsou pobouření, že se dítě stydí…
Ano, chápu, u pětiletých dětí je blbost o tom mluvit jako o sexuálním násilí, u starších dětí, zejména těch, kterým je to opravdu nepříjemné, je ta definice víc než trefná. :?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.10.19 10:28
@Anonymní píše:
No, ono je hezký, že to rodičům nevadí, ale aby to taky nevadilo těm dětem :roll:
U nás chodila nahá máma - přede mnou, před o dost starším bráchou si to netroufla - a bylo mi to sakra nepříjemný :poblion: To už jsem teda byla hodně velká, v pubertě, a prostě… ne :poblion: Nahotu mám spojenou se sexuální intimitou a ta před děti nepatří.
V zahraničí se tomu natvrdo říká skryté sexuální násilí… nutit někoho dívat se na vlastní nahotu nebo vynuceně sledovat jeho vlastní nahotu, třeba právě v koupelně. Když by děti rády soukromí a rodiče jim tam lezou a jsou pobouření, že se dítě stydí…
Ano, chápu, u pětiletých dětí je blbost o tom mluvit jako o sexuálním násilí, u starších dětí, zejména těch, kterým je to opravdu nepříjemné, je ta definice víc než trefná. :?

takže bys nechala třeba tříleté dítě samotné ve vaně, pokud by se stydělo? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML