Vedete děti k pořádku?

2358
28.9.19 15:50

Vedete děti k pořádku?

Jsem opravdu zhrozená, jak jsou lidi nepořádní, dokonce i pár mých blízkých. Třeba ne na první pohled, ale tuhle koplá ponožka, támhle spadne papírek tak ho nechám, dítě, to k pořádku asi nevedou vůbec, protože aby osmileté dítě nechalo na židli rozjezený jogurt a ani si to po sobě neuklidnilo, nespláchlo apod. A rodiče k tomu nic. No prostě nestačím se divit. 8o Pak se člověk projde po městě a pomalu aby se brodil v odpadcích, kolem laviček rozházené napůl snězené jídlo, lahve, no hnus. :poblion: Je mi jasné, že mi tu každý napíše, jak jeho dítě je nejvzornější. :lol: Ale to opravdu někdo neřeší a nechá věci tak jak mu odpadnou od ruky? Nebo to dítě ani nenapomene? To je někomu jedno, že po něm zůstalo místo jak po praseti? Když se rozhlídnu u nás po parku fakt si říkám, jak si to někdo může dovolit. Jasně, dítě zapomene nebo si člověk nevšimne, že mu něco vypadne z kapsy, ale o tom nemluvím… Napadá vás třeba jak to víc řešit, než samozřejmě začít u sebe a třeba i sbírat ty odpadky? To je ale nekonečný příběh… Nějak to řešit na městě, aby se to pokutovalo? Napadá vás, či děti tohle vůbec napadne?! Vždyť i jistá menšina je doma prý hodně pořádná, tak kde se to v těch lidech bere? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
28.9.19 15:58

Děti vedu k ekologii, takže venku uklízíme i po druhých. Netrpím ovšem obsesí a nepotřebuju mít dům uklizený do posledního smítka. Děti k pořádku vedu, ale nebudu doma nikoho buzerovat a dělat dusno kvůli ponožce. Stejně tak nesoudím svoje přátele podle uklizených bytů a ani oni nesoudí mě. Jestli má někdo zakoplou ponožku pod gaučem, to mi fakt žíly netrhá. V životě jsou důležitější věci než naklizený byt. Pokud v tobě vyvolává i drobný nepořádek nervozitu a pohoršení, tak doporučuji psychologa, není to normální.

• Citovat
  • Upravit
7748
28.9.19 15:58

No, já se klidně přiznám, že jsem doma bordelář a uklízím spíš nárazově, ale venku teda žádné odpadky nezahazuju a moje dítě taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
28.9.19 16:01

Mám to jako dámy nade mnou, venku se chovám vzorně, doma uvolněně. Což ovšem neznamená, že nesplachujem a matláme jogurtem po nábytku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.9.19 16:02

Hele, venku bych dala za nás ruku do ohně za to, že bordel nikde nenecháváme. HLavně už jen proto, že nosíme jídle ve svých krabičkách a pití v lahvích na vodu. A na ekologii si potrpím.
Ale jinak to, co popisuješ výše, tak musím přiznat, že ne, moc k pořádku nevedu. Samo ne v té rodině, že bych to vědomě nechtěla. ALE - Nejsem v tom důsledná, bud na to prdim nebo to radši uklidim já, než to řikat po sté. Pak mi dojde trpělovost, začnu ječet, vztekat se, tak to uklidí… Za pár dní ale repete, vrátím se z práce, na sole od snídaně lžička, hrneček, kelímek od jogurtu, na schodech hozená mikina, jedna bota mez dveřma, druhá metr za. :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.9.19 16:12

A ještě jedna věc. Nikdy tě nenapadlo, že ten nepořádek v parku není vinou lidí, ale zvířat? Všude jsou přemnožený kuny, toulavý kočky a pro ty jsou plný odpadkové koše neuvěřitelný lákadlo. Kuna vyskočí do koše, vytahá, co je v něm a za chvíli je po parku nepořádek. Není potřeba hned nadávat na lidi a pohoršovat se. Ono to má často daleko jednodušší příčinu ;)

• Citovat
  • Upravit
33005
28.9.19 16:16

@prejeta_zaba Deti snazim vedst k poradku, ale nejak se to doma soustavne miji ucinkem. :zed: Takze dnes u nas byl rozjezeny kelimek od jogurtu, pod kuchynskym stolem ryze, momentalne se vali v obyvaku nedozametene cornflakes a syn „uklidil“ pokoj stylem, ze hromadu hracek premistil z leve strany pokoje na pravou. Deti me valcuji, nemam cas a energii delat jim neustale gestapaka.
Pritom venku normalne odpadky hazi do kose. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.9.19 16:20

@Lama Lama To jsi me uklidnila, ze nejsem jedina, kdo ma dva tydyty trpici selektivni hluchotou, kteri zacnou neco delat, az uz me to nebavi pripominat po patnacte a vlitnu na ne, abych je fyzicky primela k cinu.
Moc me alw nepotesili, ze z toho ocividne hned tak nevyrostou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.9.19 16:34

Venku nepořádek nenecháváme, doma se snažím držet aspoň nějakou kulturu ve smyslu, aby šly otevřít/zavřít všechny dveře (díky bohu za šoupačky do koupelny a na záchod), aby se špinavé prádlo neválelo mimo koše na prádlo, ale třeba botník s aktuálně nošenými botami jsem už vzdala, vypadá jako klubko bot. Je fakt, že moje 14 měsíční je hrozný záškodník, před měsícem se naučila chodit a od té doby pořád něco přenáší a tak je tu docela chaos. Nedávno jsem našla botu v posteli, v prádle se objevují kostky dupla. S nedojedeným jídlem problém nemáme, máme dva chlupaté vysavače, takže když dcerka dojí písknu a podlaha je jako nová :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
28.9.19 16:39

Doma buhvijaky poradek stále nemáme, ale i trileta a rocni pomahaji s uklidem, co zvladnou, deti vedu k respektovani prirody a k ekologii v ramci moznosti. Co jsem si vsimla tak nejvetsi bordel za sebou nechavaji party vyrostku :nedopalky, petlahve, obaly od jidla, no des, vetsinou prijdem na detske hriste, nejdriv posbirame odpadky po druhych, hodime do kose, ktery je HNED VEDLE! Rekneme si, jake to musely byt ostudy, ze si po sobe neuklidili a jdem si hrat. Osobne me to nadzvedava, hlavne v prirode, jak muze byt nekdo takove prase a nechavat v lese pet lahve apod. Neskutečné, osobne si myslim, ze to musi byt k prirode a i ostatnim lidem vedenou bezohlednou vychovou z primarni rodiny. Ja takove lidi asi ani osobne neznam, ale clovek se styka jen v okruhu „svych podobne smyslejicich lidi“ pritom spousta jinych lidi ma uplne jine vychovani, nazory, postoje. Proste je bohuzel na světě spoustu debilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
28.9.19 16:41

Zakladatelko, tak to buď ráda, že nejsi moje kámoška, protože z mojí domácnosti by tě trefil šlak. Konkrétně teď máme odpolední odpočinek a mně je buřt, že není vyndaná myčka, na linku není přes nádobí a bordel vidět, není zameteno a hromada žehlení se pořád zvětšuje a zvětšuje. Ono mi to neuteče, nikdo to za mě neudělá, a že to někoho pohoršuje? No tak ať. Na druhou stranu venku se chováme předpisově a prasáctví lidí venku mi taky vadí, doma ať si každej dělá co chce. Jako problém ovšem vidím bordelaření mé dcery, jenže co po ní můžu chtít, když sama jsem bordelářka a ve svých skoro 40 už to asi nezlomím :mrgreen: Táhne se to se mnou od dětství, pamatuju si jak mě moje puntíčkářská ségra nenáviděla, měly jsme společnej pokoj, ona chtěla sterilitu, já bugr :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
7228
28.9.19 16:50

@Janli @Svistice mám to stejně, u nás se určitě pod gaučem ponožka nebo pár hraček najde, snažím se uklízet a vést k tomu děti, venku by je rozhodně nenapadlo házet věci po zemi, ale doma kromě mytí rukou (to dělají jediné vždy automaticky) věčně něco připomínám…spláchnul sis? dojedl jsi? tak proč si to po sobě neuklidíš? hraješ si s tím? ne? tak to prosím ukliď, ten úkol si uklid do tašky a mohla bych pokračovat do rána…minulý víkend si děti uklízeli pokoj, po 2 hodinách jsem to nevydržela a šla jsem uklízet s nima a rozdělovat úkoly jako generál… popravdě nebyla jsem jako malá lepší a to se máma fakt snažila…takže prostě snažím se, ale opravdu důsledná taky nejsem…a doufám, že z toho časem prostě vyrostou stejně jako já ;)

co mě dokáže vytočit doběla, když šlápnu na kostku od dupla nebo autíčko…auuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
28.9.19 16:54

Dite jen zrcadli svoje rodice. Nejde o to, k cemu deti “vedeme”, tyhle neporadne deti to delaji, protoze to vidi doma. Ja mela takoveho expritele. Cokoliv kdekoliv dojedl tak to tam nechal lezet, vsude se valely prazdne sacky od kde ceho, spinave nadobi v posteli, proste des - taky uz je to ex, hodne rychle me to prestalo bavit. Mela jsem hruzu z predstavy, ze bych s tim clovekem otehotnela a mela vychovavat dite a to dite by doma videlo tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.9.19 17:00
@MichaelkaT píše:
Dite jen zrcadli svoje rodice. Nejde o to, k cemu deti “vedeme”, tyhle neporadne deti to delaji, protoze to vidi doma. Ja mela takoveho expritele. Cokoliv kdekoliv dojedl tak to tam nechal lezet, vsude se valely prazdne sacky od kde ceho, spinave nadobi v posteli, proste des - taky uz je to ex, hodne rychle me to prestalo bavit. Mela jsem hruzu z predstavy, ze bych s tim clovekem otehotnela a mela vychovavat dite a to dite by doma videlo tohle.

nebo dokonce, aby to dítě bylo stejné jako on :mrgreen: jako špinavé nádobí v posteli, to už je extrém, to by vadilo i mě a že fakt pedant nejsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 17:05

@MichaelkaT moje máma je extrémně poradkumilovna. Já to nezdedila a to jsem s ní žila do svých 25 let. Měla vypsané rajóny, denně se něco uklízelo, pokud jsem neměla srovnané věci v pokoji, nemohla jsem spát.
Mě provází životem chaos. Starší syn je chaoticky po mně. Mladší syn s námi trpí. Ten přijde, svlékne se a všechno uklidí. Dojí, dopije a uklizi… Starší je jak had. Ale zase si starší pozná své věci a mladší ne. Každý má něco :lol:
Venku ale nic nevyhazujeme. Nepořádní jsme jen doma.
I když se opravdu snažím, aby po sobě oba uklízeli a hodně se kontroluju. Stejně je jeden takový a druhý jiný.
Takže my tvou teorii nepotvrzujeme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí