Nezvladatelný předškolák

Anonymní
26.9.19 19:52

Nezvladatelný predskolak

Potřebovala bych radu, protože už si absolutne nevím rady a od odborníků zatím bohužel nepřišla žádná reálná ráda. mam s bývalým partnerem skoro 6leteho syna kterého mám v péči s tím, že syna si bere 1 za 14 dní na víkend který tráví buď u rodičů kterým je přes 70 let nebo u své partnerky. obrovsky problém je to, že s otcem není absolutně řeč tak s ním už nic neřeším syn u svého otce čas tráví nm hodne na tabletu nebo na telefonu kde si hraje hry, kouká na pohádky apod.kdyz ho to nebaví prohraje si i z dětmi. od otce se mi syn vrací s hysterickym pláčem, že ke mě nepůjde, že mu ubližujeme, nic nesmí, musí si uklízet po sobě hračky které si vytáhla apod. manzel občas syna od bývalého převezme a dozvídá se od syna věci jako, že mámu poslouchat nemusí, má mě zlobit, dělat naschvály, ubližovat mi apod. navic syn začal lhát, má za sebou krádež autíčka které jsem mu nechtěla koupit, je sprostý, zlý, občas mě nebo svého 13 měsíčního bráchu schválně bouchne, odmlouvat, křičí apod..když děla něco co se dělat nemá tak se mu to v klidu snažím vysvětlit, že je to věc která se nedělá a proč se nedela (např. venku háže kameny, takže mu řeknu že se kameny házet nesmějí, že může někomu tim kámenem ublížit, bude muset do nemocnice, nebo rozbije okno u auta a to by bylo dráhy, že ani tolik korunek v klasicce nemá).co kolové mu takhle řeknu tak o to víc to dělá. konkretne s těma kamenama to bylo přesně u tatínka, když byl tak se synovi něco nelíbilo a začal házet kameny po babičce a dědovi. reseni bylo, že se babička s dědou sebrali a odešli od syna.tim,že syn absolutně neposlouchá tak s ním nemohu jit ani ven, aby mi třeba neskočil pod auto. zkratka a jednoduše s otcem dítěte máme odlišnou výchovu a v poslední době jak synovi něco nedovolím tak zkouší, že sem na něj zla, že u tatínka smí vsechno a začne ubližovat bráchovi. kdyz si se synem chci hrát tak chvilinku vydrží a pak zase vymyslí kraviny. pritom bych řekla že má vse co potřebuje (hračky, lego, pastelky, fixy, omalovánky, televizi s pohádkami apod…),ale s ničím si nedokáže hrát, protože u tatínka je na tabletu a já zla máma mu ho nedám. kazdopadbe tablet přiznávám že měl, ale utopil ho ve vaně a i přes to, že funguje tak ho zpět nedostal, protoze bez něj nekázal jít na WC, najíst se, koukal na něj do noci apod.tim,že tedy syna neposlouchal a neslaví jak si řekne tak prožívám s ním docela peklo. manzela moc taky neposlouchá, tresty na něj neplatí a už jsem z toho fakt zoufalá. nejhorsi je, že díky jeho chování nemuzu ani na některé návštěvy rodinných příslušníků. ve školce je hodný, učitelky ho chválí, ale doma je to utrpení. u otce si požadavky klade syn sám a to já doma odmítám, protože jsem rodič a dítě má poslouchat mě a ne já jeho.mate někdo zkušenost popř. radu co s takovým dítětem dál?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4749
26.9.19 19:55
@Anonymní píše:
Potřebovala bych radu, protože už si absolutne nevím rady a od odborníků zatím bohužel nepřišla žádná reálná ráda. mam s bývalým partnerem skoro 6leteho syna kterého mám v péči s tím, že syna si bere 1 za 14 dní na víkend který tráví buď u rodičů kterým je přes 70 let nebo u své partnerky. obrovsky problém je to, že s otcem není absolutně řeč tak s ním už nic neřeším syn u svého otce čas tráví nm hodne na tabletu nebo na telefonu kde si hraje hry, kouká na pohádky apod.kdyz ho to nebaví prohraje si i z dětmi. od otce se mi syn vrací s hysterickym pláčem, že ke mě nepůjde, že mu ubližujeme, nic nesmí, musí si uklízet po sobě hračky které si vytáhla apod. manzel občas syna od bývalého převezme a dozvídá se od syna věci jako, že mámu poslouchat nemusí, má mě zlobit, dělat naschvály, ubližovat mi apod. navic syn začal lhát, má za sebou krádež autíčka které jsem mu nechtěla koupit, je sprostý, zlý, občas mě nebo svého 13 měsíčního bráchu schválně bouchne, odmlouvat, křičí apod..když děla něco co se dělat nemá tak se mu to v klidu snažím vysvětlit, že je to věc která se nedělá a proč se nedela (např. venku háže kameny, takže mu řeknu že se kameny házet nesmějí, že může někomu tim kámenem ublížit, bude muset do nemocnice, nebo rozbije okno u auta a to by bylo dráhy, že ani tolik korunek v klasicce nemá).co kolové mu takhle řeknu tak o to víc to dělá. konkretne s těma kamenama to bylo přesně u tatínka, když byl tak se synovi něco nelíbilo a začal házet kameny po babičce a dědovi. reseni bylo, že se babička s dědou sebrali a odešli od syna.tim,že syn absolutně neposlouchá tak s ním nemohu jit ani ven, aby mi třeba neskočil pod auto. zkratka a jednoduše s otcem dítěte máme odlišnou výchovu a v poslední době jak synovi něco nedovolím tak zkouší, že sem na něj zla, že u tatínka smí vsechno a začne ubližovat bráchovi. kdyz si se synem chci hrát tak chvilinku vydrží a pak zase vymyslí kraviny. pritom bych řekla že má vse co potřebuje (hračky, lego, pastelky, fixy, omalovánky, televizi s pohádkami apod…),ale s ničím si nedokáže hrát, protože u tatínka je na tabletu a já zla máma mu ho nedám. kazdopadbe tablet přiznávám že měl, ale utopil ho ve vaně a i přes to, že funguje tak ho zpět nedostal, protoze bez něj nekázal jít na WC, najíst se, koukal na něj do noci apod.tim,že tedy syna neposlouchal a neslaví jak si řekne tak prožívám s ním docela peklo. manzela moc taky neposlouchá, tresty na něj neplatí a už jsem z toho fakt zoufalá. nejhorsi je, že díky jeho chování nemuzu ani na některé návštěvy rodinných příslušníků. ve školce je hodný, učitelky ho chválí, ale doma je to utrpení. u otce si požadavky klade syn sám a to já doma odmítám, protože jsem rodič a dítě má poslouchat mě a ne já jeho.mate někdo zkušenost popř. radu co s takovým dítětem dál?

no co s ním, spíš co s tatínkem, musíte být za jedno, i když nejste spolu, jinak každá rada marná..musíš začít u exmanžela, jinak s tím nehnete, klidně i zkusit psychologa (syn)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.9.19 20:01

Dokud se vy dva nedomluvíte, neuděláš s tím vůbec nic. Akorát toho kluka zničíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 20:03

@astoret s otcem jsem několikrát zkoušela cokoliv řešit ale vždy stejná odpověď a to, že u něj není jediný problém, že je hodný, šikovný, vše umí. pritom, když od něj přijede tak se neumí oblékat, svlékat, neumí se pomalu ani vyčůrat do WC, je to všude okolo, je drzej, zlej, ubližuje bráchovi. na tohle vše je vždy odpověď že toto u něj nedělá. pritom než k otci odjede tak jakžtakž zvládá základní věci.
Za poslední třeba měsíc mám problém synovy vysvětlit, že má svůj pokojíček kde má svoji postel..na to od syna přijde odpoved, ale u táty spím s tátou. tady spát sám nebudu!!!xkrat jsem mu to vysvětlovala, dala jsem mu do pokojíku i světylko, pokojíček má předělaný a vše marně, protože u otce spí s někým a doma prostě sám spát nebude. skoro v 6letech to vidím docela i problém a tím, že mám ještě 13 měsíčního chlapečka tak je to boj a už opravdu nevím kudy kam

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 20:08

@terien s otcem bohužel domluva není zkoušela jsem to několikrát, pak jsem to na chvíli vzdala, ale nedá se to takže pokaždý když si pro něj přijede nebo ho přiveze tak říkám, že je nějaký problém. kolikrat mu i napíšu SMS, ale od něj pořád slyším že se synem není jediný problém. bhuzel, ale pro mě je docela problém abych skoro 6lete dítě po návratu od otce oblikala, běhala s ním se vyčůrat, myla mu ruce, když si rozhaze hračky abych po něm běhala a uklízela apod. v lednu mu bude 6 let a myslím si, že po nem nechci nic tak strašný ho. dkoro 6lete dítě by se mělo umět oblíkat samo a ne abych ho oblikala já. na toto mi otec řekne, že se u něj oblíkat sám, ale z babičky pak vypadne, že ho oblika, že se oblíkat nechce a když je chladněji tak je lepší ho obléct, aby nenastydnul

• Citovat
  • Upravit
4749
26.9.19 20:08
@Anonymní píše:
@astoret s otcem jsem několikrát zkoušela cokoliv řešit ale vždy stejná odpověď a to, že u něj není jediný problém, že je hodný, šikovný, vše umí. pritom, když od něj přijede tak se neumí oblékat, svlékat, neumí se pomalu ani vyčůrat do WC, je to všude okolo, je drzej, zlej, ubližuje bráchovi. na tohle vše je vždy odpověď že toto u něj nedělá. pritom než k otci odjede tak jakžtakž zvládá základní věci.
Za poslední třeba měsíc mám problém synovy vysvětlit, že má svůj pokojíček kde má svoji postel..na to od syna přijde odpoved, ale u táty spím s tátou. tady spát sám nebudu!!!xkrat jsem mu to vysvětlovala, dala jsem mu do pokojíku i světylko, pokojíček má předělaný a vše marně, protože u otce spí s někým a doma prostě sám spát nebude. skoro v 6letech to vidím docela i problém a tím, že mám ještě 13 měsíčního chlapečka tak je to boj a už opravdu nevím kudy kam

tak ono to proto dítě taky není jednoduché a tím jak se chová, to může odrážet jeho pocity, vem si, že v takto nízkém věku má rodiče od sebe, u táty sem tam víkend, ty nový přítel či manžel, dítě, u otce jiné návyky atd..možná by fakt stálo za to zkusit psychologa, může vám pomoci, jak se synem pracovat, chtělo by toale být v tomto s ex za jedno a domluvit si určitá pravdila, třeba by tomu pomohl i psycholog, že by ex jako cizí nezaujatá osoba otevřel oči, že ty pravdila byste měli nastavit spolu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
26.9.19 20:18

@astoret no jo, to jsou dobře míněné, ale takové neproveditelné rady, když se ex domluvit a domlouvat nechce - " měli byste, bylo by dobré"… - a co s tím, když on nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
26.9.19 20:18

Nepomůže nic jiného, než doma nastavit hranice a trvat na nich. Vysvětlit jednou dvakrát, nediskutovat a trvat na svém. Za dobré chování povolit na chvilku třeba ten tablet, za špatné trestat. Bude to samozřejmě trvat dlouho, ale syn nakonec zjistí, že se má doma chovat jako ve školce. Vyčůrá se kolem mísy, dostane hadr a kybl a uklidí si to. A na tom záchodě bude tak dlouho, dokud to opravdu neuklidí. Možná žárlí na mladšího sourozence, možná zlobením i bojuje o pozornost. Je třeba ho i chválit a dávat mu najevo, že ho máte rádi. Společné spaní bych mu povolila. V tom věku se brzo odstěhuje sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
26.9.19 20:19

Vy nejste zajedno a dite v tom plave. Takze resit s otcem, pripadne zajit za psychologem a at tam jde i tatinek a poslechne si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 20:24

@astoret k otci jezdí pravidelně každý sudy víkend už 3,5 roku. s manželem jsme spolu 3 roky takže v tom bych asi úplně problém neviděla problém je to, že otec dítěte synovi společně s jeho rodiči dovolí vše. u psychologů jsme již byli několikrát a nikdy žádná ráda vzhledem k tomu, že otec všude vypráví jak syn umí vše s dělá vše jak se mu řekne. ba naopak v tu chvíli jsem samozřejmě ta nejhorší já. navstivila jsem též psychologa kde mi bylo řečeno že se musí synovi nastavit pravidla, ale ty proste je a ne fungovat ani za odměny ani bez nich.doma se mužů stavět na hlavu, slibovat mu odmeny, prosit ho, trestat ho a prostě nic.ma to na háku. byla jsem několikrát u toho jak mu babička něco řekla, syn řekl, že to dělat nechce tak babička řekla že to nevadí, že to za něj udělá což jsem jí řekla ze to takhle nejde a když si má po sobě uklidit třeba dvě autíčka se kterými si hrál tak si je musí uklidit. nejde abych já za ním celý den běhala a uklízela po něm.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 20:28

@stinga problém je to, že otec žádný problém nemá a tudíž není co řešit. ano on problém nemá ale taky jak to vypadá syn neumí základní věci(sám se oblékat, uklidit si hračky po sobě, vyčistit si zuby apod…).a v tomhle věku ab takové věci neuměl mi přijde docela špatný. nereknu kdybych po něm chtěla aby uklízel nevím co tak si řeknu fajn chci po něm moc, ale chci pouze aby si uklízel své hračky které si rozhaze.

• Citovat
  • Upravit
3503
26.9.19 20:30

Vzhledem k tomu, že ve školce se chová tak, jako ostatní vychované děti, tak jde jen o jeho libovůli, kdy zkouší, co si může dovolit. Žádná rada, než že vy dva dospělí doma stanovíte, jak se vaše děti budou chovat, není. Neuklízí hračky, vezmu pytel a uklidím je sama. Až je bude chtít, tak něco za něco. Neobleče se, ať jde do školky v pyžamu a papučích. On dobře ví, že má navrch. Což samozřejmě není dobře. Babička, děda i otec, ať mu klidně posluhují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
26.9.19 20:32
@Anonymní píše:
@stinga problém je to, že otec žádný problém nemá a tudíž není co řešit. ano on problém nemá ale taky jak to vypadá syn neumí základní věci(sám se oblékat, uklidit si hračky po sobě, vyčistit si zuby apod…).a v tomhle věku ab takové věci neuměl mi přijde docela špatný. nereknu kdybych po něm chtěla aby uklízel nevím co tak si řeknu fajn chci po něm moc, ale chci pouze aby si uklízel své hračky které si rozhaze.

ano, já si toho exe úplně živě dokážu představit, ty se hrozíš, ať se syna nevyroste sprateček, ale řešení to nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.19 20:33

@elpiska bohužel na něj nic moc neplatí. kdyz už teda udělá co má tak pak dělá jen naschvály, křičí, budí bráchu, ubližuje mu, mlátí se vší a do všeho..dostane teda na zadek, max.5 minut to jakžtakž jde a začíná to znova. bohuzel nejsem schopná 12 hodin denně za ním běhat. mam ještě 13 měs. chlapecka kterej je naštěstí samostatnej a pozornosti tolik nepotřebuje. proto se snažím věnovat se staršímu ale marně, protože nemá absolutně zájem. podotykam, že ho do ničeho nenutím ba naopak dělám spíš chybu v tom, že se ho zeptám co by chtěl teda dělat a Ze to budu dělat s ním.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 20:37

@elpiska hraček v pytli bylo již několik..nevadí mu to, vždyť brácha má skvělé hracky které mu v tu chvíli stačí. aby šel do školky v pyžamu to jsou scény. uz jsem mu udělala i to, že se nechtěl oblíkat, nechtěl jít jak byl tak jsem odešla za vchodové dveře, zamkla a čekala. to byl nepricetnej tak jsem zase odemkla a do minuty byl obleček, obutej a cekal venkubu auta.toto se ale nedá praktikovat denně, jsou okolo spící sousedi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML