Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
chci se zeptat zda někdo nemá zubaře kterýho by nám doporučil. Jedna se o to že přítel (21 let) ma už 5 let problémy s horní jedničkou. Opakovatelně se mu tvořila boulička s hnisem. Jeho doktorka mu to lečila ruznými způsoby, ale zanedbala to a zničila mu ten zub.Krom toho že mu vživotě ten zub nevyčistila pořádně, nedala mu ani jednou antibiotika a vyvrtala mu ho do kořene natolik, že když se usměje tak u dásně ma díru skrz na skrz.
Dotáhla jsem přítele k jinému zubaři…do soukromé ordinace, kde nam oznamili že ten zubuž nejde zachranit, že mužou udělat zakrok, který sice tomu zubu muže prodloužit životnost o 2 měsíce, ale je tam to riziko, že by mohl do něčeho kousnout a roztříštit se mu. Tak nam doporučili bud můstěk, ale ten prý není moc vhodný do mladé čelisti..tak prý zubní implantat. při sdělení ceny 30 000- 40 0000 Kč jsme oba malem dostali infakrt. Jsme studenti a je to opravdu hodně velká částka. Byli jsme i u jiných doktoru a ty nám sdělili stejný verdikt, že zubnímu implantátu se nevyhneme.
Chtěla bych se zeptat jestli nemá nědo zkušenost ze zubním implantatem. A jestli by nam někdo nedoporučil nějakýho zubaře, soukromého, statního, kde by ta cena nebyla tak velká.
Děkuju moc za odpovědi
Bohužel zubní implantáty opravdu stojí kolem 30tisíc už několik let
Manžel má zubní implantát pátým rokem a nemá s ním žádný problém- má ale stoličku.
Taky mi zubař zanedbal horní jedničku - X let problémy, bouličky s hnisem taky. Už chodím k jinému zubaři. Bohužel už bylo pozdě, tak jsem o zub přišla. Nakonec mám implantát. Můstek mi hodně rozmlouvali (ale je to levnější varianta). Stálo to hrozně moc peněz. Musel mi doplňovat i kost. Je to všechno na dlouho a ještě to ani nemám hotový. Zubař, který mi to dělal, rozhodně není levný. Takže neporadím, ke komu jít. Jen mě upozorňovali, že horní jedničky jsou hrozně těžké, tak ať nejdu k někomu, kdo s tím nemá moc velké zkušenosti a o kom nemám žádné reference. Dokonce i jeden zubař, který dělá implantáty, by mi tu jedničku neudělal.
@Medvídek19 píše:
Ahoj,
chci se zeptat zda někdo nemá zubaře kterýho by nám doporučil. Jedna se o to že přítel (21 let) ma už 5 let problémy s horní jedničkou. Opakovatelně se mu tvořila boulička s hnisem. Jeho doktorka mu to lečila ruznými způsoby, ale zanedbala to a zničila mu ten zub.Krom toho že mu vživotě ten zub nevyčistila pořádně, nedala mu ani jednou antibiotika a vyvrtala mu ho do kořene natolik, že když se usměje tak u dásně ma díru skrz na skrz.
Dotáhla jsem přítele k jinému zubaři…do soukromé ordinace, kde nam oznamili že ten zubuž nejde zachranit, že mužou udělat zakrok, který sice tomu zubu muže prodloužit životnost o 2 měsíce, ale je tam to riziko, že by mohl do něčeho kousnout a roztříštit se mu. Tak nam doporučili bud můstěk, ale ten prý není moc vhodný do mladé čelisti..tak prý zubní implantat. při sdělení ceny 30 000- 40 0000 Kč jsme oba malem dostali infakrt. Jsme studenti a je to opravdu hodně velká částka. Byli jsme i u jiných doktoru a ty nám sdělili stejný verdikt, že zubnímu implantátu se nevyhneme.
Chtěla bych se zeptat jestli nemá nědo zkušenost ze zubním implantatem. A jestli by nam někdo nedoporučil nějakýho zubaře, soukromého, statního, kde by ta cena nebyla tak velká.
Děkuju moc za odpovědi
Asi te nepotesim, ale implantaty se opravdu pohybuji v tehle cenove relaci. Dalsi moznost by byla mustek - zbrousili by mu dva okolni zuby a na ne nalepili zuby s meziclenem. Pak jeste existuje tzv. adhezivni mustek, tzn.ze okolni dva zuby zustanou zachovany a chybejici zub se k nim prilepi takovymi pacickami. Manzel je zubar, takze vim, o cem pisu. Jeste doplnim, z meho popisu asi nejlepe vychazi ten adhezni mustek, ale pozor na to. Manzel to strasne nerad dela (a nedela to prakticky vubec), protoze s tim nema dobre zkusenosti. Prakticky nikomu to nedrzelo, proste to neni poradne ukotvene.
@katty89 Mohu se zeptat ohledně provizorního zubu? ja nevím jak se to jmenuje, ale když nam vysvětlovali implantáty, tak nam zubař říkal, že se ten zub vytrhne a provizorně se tam da nějaká nahrada do doby než se dáseň zhojí a než se vymodeluje korunka na implantát. Četla jsem často, že se pacient se zubařem dohodl, že ten nahradní zub před implantátem udělají kvalitnější, že vydrží třeba rok a během toho si člověk na ten spávnej zubní implantát našetří. Je to možný? omlouvám se, jestli jsem to napsala nějak nesrozumitelně..mam v tom už zmatek
@Medvídek19 Uplne ten zakladni provizorni zub je klasicky vyndavaci - cena do 1500Kc, pry je ale uplne naprd, leze pod nej jidlo, vypadava, takze ho lidi stejne ve finale nenosi. Ten lepsi by prave byl ten adhezni mustek, jak jsem psala vys. Rok by podle manzela vydrzet mohl, kdyz vypadne, tak ho doktor zase prilepi - cenove to vychazi tak na 6-7tisic (nic na to neprispiva pojistovna). Kazdopadne na nej i tak musi byt dost opatrny. Setrit ho pri kousani atd.
@Medvídek19 Mám taky implantát - jedničku (syn mi můj vyrazil na koupališti). Ten provizorní zub je jakoby vyndavací rovnátko se zubem a jak psala @katty89 leze pod něj jídlo, je celkem nepříjemné homít v puse pořád. Já ho nosila jen mezi lidi, doma jsem chodila normálně bez zubu. Mít ho rok, to si teda nedokážu představit. Implantát mi dělal v Brně na Halasově náměstí MUDr. Liberda s MUDr. Pokorným, stál 25 tisíc a jsem moc spokojená (mám ho už nějakých 7 let, nebo tak nějak). Implantát je věc, na které by se šetřit nemělo. Zvlášť, pokud se jedná o jedničku.
Moc dekuju za informace @katty89 . ![]()
@Meeshab my na tom zubnim implantatu setrit nechcem, ale jinou moznost nemame z financnich duvodu.jak ctu, tak je to hodne drahy a jako studenti proste nemame 30 000 jen taj..to neni ani nas prijem za mesic
ale moc dekuju za odpoved a info ![]()
@Medvídek19 provizorní zub jsem nosila půl roku, je to tak, jak holky píší, taky mezi lidi, doma bez něj. Po vytržení původního zubu totiž tak jako tak musíš čekat, až ti doroste čelist. Na implantátu nešetřte, zub bude mít dalších mooooc let. Půjčku? Rodiče nemáte? Nepomohou? Třeba potom jim splácet…