Najde se asistent pedagoga?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22358
2.12.22 22:08

Zkus burzu prace na Asistentpedagoga.cz. Cela ta problematika je slozita a bohuzel malokdy to funguje. Treba budes mit stesti. Ve velkych mestech to chce financne pritlacit, aby se udrzeli na techto pozicich kvalitni lide se zkusenostmi, coz ne vzdy umi a chteji. To, ze prijmou cloveka bez praxe je zcela normalni. Nejsou lidi. Taky mame AP bez praxe a je to znat, ikdyz se snazi. Ve skolce jsme meli vetsi stesti, tam byla AP, co uz tam predtim pracovala a vse probihalo hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.22 22:41
@Manett píše: Školka se snaží asistenta už nějakou dobu najít, už tam na pár dní asistenta měli, byla to starší paní, co neměla do té doby žádné zkušenosti s dětmi a s touto prací. Dala po dvou dnech výpověď s tím, že jí ta práce nevyhovuje. Vůbec nechápu, jak mohla ředitelka přijmout asistenta bez předchozích zkušeností. Teď přijala asistentku opět bez jakýchkoliv zkušeností, která vyšla teprve školu a viditelně se jí tato práce nelíbí. Je tam pár dní, nenašli si k sobě cestu, neumí s dítětem pracovat, stojí opodál a bez zájmu kouká. Trápí mě to. Ředitelka poradila, ať zkusím sama někoho najít.

Tohle je těžký právě. Kurz asistenta fakt může udělat každý. Já taky kolikrát nechápala, kdo vše to může dělat. Jestli se máte porozhlédnout sama, zkuste oslovit nějakou vyšší odbornou školu se sociálním zaměřením. V té naší jsou na nástěnce nabídky práce a chodí nám i do mailu, dostane se to i k absolventům. Navíc tam je i praxe (i když většina dálkařů už praxi dávno má), já se díky praxi dostala i k těmto dětem, u některých ve hře k tomuhle i autismus (ve školce) a zjistila, že tohle, ta komunikace a práce s takovými dětmi mi jde a baví. Na nějaké takové škole těch lidí s nějakými předpoklady máte víc na jedné hromadě. Kdybych sháněla já, určitě zkusím i tuto cestu.

• Citovat
  • Upravit
44180
3.12.22 06:42

A jak to škol(k)a provede prakticky? Vyhodí tu původní AP? Pokud je tam od září, už má po zkušební době.
Jsem zastáncem, aby místa AP byla primárně pro absolventy pedagogických škol nebo fakult, nasbírají zkušenosti, než se posunou dál.
Všechny kurzy bych zrušila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22358
3.12.22 07:15
@1Pears1 píše:
A jak to škol(k)a provede prakticky? Vyhodí tu původní AP? Pokud je tam od září, už má po zkušební době.
Jsem zastáncem, aby místa AP byla primárně pro absolventy pedagogických škol nebo fakult, nasbírají zkušenosti, než se posunou dál.
Všechny kurzy bych zrušila :mrgreen:

Absolventi pedagogickych skol nebo fakult pujdou delat AP na puluvazek za 13tisic hrubeho :think:(nebo i min). Jinak ja bych byla pro, ale kde by ty lidi za ty penize sehnali :nevim:. Obzvlast ve velkych mestech, kde je prace dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.12.22 07:38

@Manett stěží najdeš asistenta, který bude mít zkušenosti s tím, jak pracovat s dítětem s dysfazkou.
Máš v podstatě dvě možnosti, buď syna nechat v klasické MŠ a najít školku vstřícnou, která děti podporuje a navazes dobrý vztah s asistentkou, nebo se pokud syna dostat do logo školky, nebo alespoň školky s logo třídou.
Já syna nechala v klasické MŠ, porozumění takový problém nebylo, funkčně, tak aby mu aspoň trochu rozumělo okolí, začal mluvit někdy ve 4,5 - 5 ti
Zdravé děti byly pro něj správný jazykový vzor a kamarádi ho táhli neuvěřitelně vpřed. Asistentku má až od třetí třídy ve škole.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML