Najednou nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Najednou nechce jíst
Potřebuju poradit. moje dcerka nikdy nebyla zvláštní jedlík ne že by jí příkrmy vadily, ale nesní toho moc. Je stále kojená, cca 2-3 krát přes den a zhruba tak i v noci. Není ani hubená v 8 měsících měla cca 8,3 kg ( ovšem porodní váha 4.15 kg). Poslední dva dny mi ale odmítá jakékoliv jídlo a to i to, které má normálně ráda ( jogur, ovoce). Prostě ji po:,–(ím do židličky a ona neotevře pusu, lžíci odstrkuje. Chvilku to zkouším, ale pak to začne vypadat na pláč, tak ji nechám a opakujeme později. Nechce ani moc MM, ale aspoň trochu kvůli tekutinám. Teplotu nemá, průjem taky ne, je jen celkově trošku mrzutější ( ale nijak výrazně). v noci spí dobře. Nemáte s tím některá zkušenost? napadají mě zoubky ( máme zatím 6), ale nikdy to u zubů nedělala. Dík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kami,
hlavně nepropadej panice - moje děti při zubech taky mizerně jí, zas to přejde - ze dne na den bude jíst jako normálně. ![]()
- Citovat
- Upravit
Fakt to mohou byt zuby - univerzalni vinici vseho ![]()
Vydrzm zkus male nabizet jeji oblibena jidla a uvidis. Resila bych to tak po tydnu - tedy za predpokladu, ze mala ma dost tekutin…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dík, celkem z toho nijak nepanikařím ( u druhého dítka to ani nijak nejde, ale že bych si pamatovala, jestli ten starší před 12 ti lety u zubů nejedl, to ne.). Jen jsem hledala příčinu, protože jinak je OK, akorát furt slintá, ale to dělá už delší dobu. No a vzhledem k tomu, že se jedná o zoubky, které jsou tak trošku na bocích nebo i vzadu ( když ty přední máme ) tak tam nevidím, potvůrka mě tam nepustí tak proč ji zbytečně rozčilovat. No tak si dnes trošku víc hrajem, to je taky příjemné, práce neuteče a jak píše Lesina věřím, že se to rychle zlepší. Jinak jsem se utvrdila v tom, že zlatý kojo, tekutiny má, výživu taky. odstavovat se nebude ať si dr. říká co chce. Tu klepne až příští týden zjistí, že jsme s odstavováním za ty 4 měsíce od její rady jaksi nezačali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vam kojo vyhovuje - proc bys odstavovala??? Pocitam, ze mate kolem roku - takze mate jeste cas - ja planuju odstavit kolem dvou let… A nemam pocit, ze bych byla nejaky vytrvalec…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi, já samo odstavovat nemíním, jak jsem psala. Staršího jsem kojila do 1 roku a pak se odstavil sám. Jenže taky byla jiná doba a já jsem mu asi od 8 měsíců dávala sunar, jo a ten se sladil trochou cukru. No a le dobrý rok. Malá má 10 měsíců, žádný UM nekupuju, mlíka mám dost, kojím jak jsem psala, ale když je unavená, mrzutá apod. tak klidně přidám. V noci se budí tak dvakrát, takže to není problém. Naše dr. když jsem byla na 6 měsíční prohlídce a chtěla jsem se pochlubit, jak plně kojím, tak mi řekla, že ať ji pomalinku začnu odstavovat. Čučela jsem jak tele na nový vrata. Sdělila mi, že to mlíko jí stejně nic moc nedá, že kojené děti se v noci víc budí a že se taky nenaučí pít. Nevím pijeme z flašky od Rajce buďto čistou vodu nebo fenyklový čaj, když bylo vedro vypila tak 300ml a te´d vypije tak 200 ml. Myslím, že to stačí. prostě když má žížu napije se. dr. říkala, že tyhle moderní názory na dlouhé kojení moc nevyznává. podotýkám, že je celkem mladá ( cca 40-45 ) a jinak poctivá apříjemná. Tak si každá necháme svůj názor a my svoje kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesmysl. Já kojila dvojčata 15 měsíců, z toho půl roku plně. V noci spali 9h v kuse od 12 týdnů a pít se naučili z hrníčku s náústkem po 1 roce věku. Nechápu proč bys ji měla odstavovat.To máš teda divnou doktorku. Já bych ji hned vyměnila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, je fakt, ze pokud te nenuti je to fajn…
Vzdycky me bavi, ze kojeni nic nedava a ze se kojo deti budi v noci - kojo dava to same co UM a je kdykoli po ruce (nepo po prsu?
) - tak proc kupovat neco, co ma maminka od prirody? Nechci byt fanaticky zastance kojeni - ale proc menit neco, co funguje? Jooo, kdyz to nefunguje, tak je to jina a zaplat buh za dnesni kvalitni UM.
A k tomu nocnimu kojeni - holky mi spi celou noc - ale musely se to naucit - proste v noci tece voda, ve dne mleko - tak proc se v noci budit, zejo? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A nezminovala se ti nahodou o tom, ze je nevzhledne, kdyz se batolata cpou mame pod tricko? Taky casty argument ![]()
![]()
![]()
A taky se to da odnaucit ![]()
A k tomu piti - Pepi ma 13 mesicu, ma ctyri koja za den a vypije mi kolem ctvrt litru caje, vody nebo stavy (kdyz nestiham varit caj) - a ja to povazuju za uspech - podle me to znamena, ze je zvykla pit a to je moc dobre. Az omezime kojo bude pit vic.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesi myslím, že ta nevhodnost rvaní se mámě pod triko bude na pořadu dne určo teď v poradně. no a malá se navíc krásně naučila říkat mňam mňam a takový blažený výraz jako na prso nepředvedla ještě na žádné jídlo. Ne nadaro jí manžel říká KOZOUN. Že bysme dr. předvedli naše parádní číslo? Adi by ji trefilo.
magdulka já vím, že to zní dost děsně s tím kojením. Ale jak jsem psala jinak je dr. moc milá, příjemná na malou ( sama má dva kluky, tak má ráda načančaný holky). A hlavně je fakt poctivá na zdravotní péči. Snaží se poradit auklidnit. A taky ji mám 5 minut od domu. Ale vybírala jsem ji podle doporučení místních mamin, když jsme se před rokem přistěhovali, tak si myslím, že kojit nebudem věčně a jinak mi vyhovuje. Prostě jen různé názory na kojo. Jen si říkám, že je dobře že už mám další dítě a není mi ěch 20. Možná bych se nechala zblbnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen bych Vám rada předala jednu zkušenost ze své rodiny. má švagrová plně kojila své první dítě skoro do 2 let malý jí nechtěl jíst příkrmy a tak nedala na rady lékařů a spoléhala jen na kojo, což se jí posléze nevyplatilo maly skončil v nemocnici na umělé výživě a do teď má problémy s jídlem, jí málo a je dost vybíravý. Teď má druhé dítko a to již začíná pomaličku přes den zvykat na příkrmy.
Já jsem pro kojení, ale jen do určité míry a myslím si že od 6 měsíců by se mělo dítě pomaličku naučit jíst i další věci než jen mateřské mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ollivo, precti si, prosim, znovu zde napsane - pise tu nekdo o plnem kojeni do dvou let????
Vzdyt tato diskuse pojednava o tom, ze dite zacalo odmitat prikrm - a jak to resit…
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, Vítek měl takové období kolem 11 měsíců, snědl pár lžiček a šlus, tak sjem dokojila…jediné, co jedl, byly kukuřičné křupky. přešlo to pozvolna samo tak do 3 týdnů. Plus samozřejmě když rostly zoubky anebo měl nějakou virózu, tak nejedl vůbec nic.
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky,
mám devítiměsíčního syna, který byl strašný jedlík. Jedl krásně, všechno, co jsem mu nachystala, spapal. Ale poslední 3 dny nějak rezignuje na jídlo. Třeba dnes ráno snědl akorát 3 lžičky kaše, na svačinu jsem do něho nic nedostala, oběd - snědl pár lžiček zeleninového příkrmu a vypil 200ml UM. Odpolední svačina - pár lžiček přesnídávky. Čaje vypije dost a UM taky.. ale to mu přece nemůže stačit, nechápu, co se stalo. Zuby mu momentálně nerostou. Když mu rostly, jedl normálně. Nevíte, čím to může být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba není fit a prostě se tělo brání. Uvidíš, jak dlouho to potrvá, určitě bych mu nic nějak extra nenutila, zkus nabízet různá jídla, třeba se trefíš do něčeho, co mu teď prospěje. Tři dny nejsou tragédie, hlavně, ať pije a uvidíš další dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja dnes resila s Dr nasi dceru. Taky je ji 9m a neji vuubec.. Teda obcas ma dobrej den, ale jinak treba sni jen 10lzic jogurtu za cely den plus UM v noci. No Dr rikala at vzdrzim, ze deti maji ruzna obdobi. Pokud prospiva tak mam byt v klidu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit