Najednou se počůrává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Najednou se počůrává
Ahoj holky, jsem zoufalá
Naše malá je bez plínek od 20tého měsíce, naučila se za 4 dny a dva měsíce neměla jedinou nehodu, krásně si říkala, napřed dostávala kokino, pak už ne. Po dvou měsících si začla učůrávat, z ničeho nic. Jen trošku do kalhotek ojediněle víc. Toto trvá dodnes, někdy celý den skoro v pohodě, jindy převlíkáme kalhotky několikrát. Když to začalo, asi po 14ti dnech jsem zašla za dr. jestli to není třeba zánět. Vzala moč a ejhle byla tam bakterie, ale minimální množství, které se neléčí. Dávaly jsme brusinky, pily. Za 14 dní kontrola, výsledek - bakterie se pomnožily a další se objevila (navíc druh, který mají staří lidé né děti
kde k tomu přišla, dr. také ne) nic nasadila ant. Ty jsme dobraly, ale problém stále trvá. Už jsem bezradná. Dr. říkala, že je to tou infekcí, ale já tomu už nevěřím. V pondělí jdeme dát znovu moč. Někdy si řekne krásně, někdy má jen skvrnku a z toho se počurá dost a to řekne, že je mokrá. Ach jo, měla jsem takovou radost, že se nám to povedlo a teď tohle. Nechci, aby se z toho stal zvyk. Nemáte radu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Foltexko,
my máme podobný problém, Tobík byl bez plínek cca od 23 měsíců, i na noc, bez nehod. taky to travlao asi týden a bylo to v klidu. No a asi týden před vánoci se taky začal zničehonic učůrávat, říkám tomu že má kolečko na slipech. a travá to bohužel dodnes. na moči jsme byli, je zdravý. podle mě to dělá hlavně z lenosti, aby mu něco neuteklo. většinou se mu to stane u pohádky, nebo když je u nás někdo na návštěvě, tak z první euforie. ale když jsme někde venku, v autě nebo na návštěvě, tak se mu to ještě nikdy nestalo, nechápu. v podstatě jen doma. už to ani neřeším a doufám, že to přejde. ale štve mě to pěkně
ale on se teda nepočůrá úplně, jen maličko učůrne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer. Jestli vás to trošku povzbudí tak popíšu náš příběh… synek se po druhém roce naučil vcelku rychle být přes den bez plínek - bez problému to zvládal 3 měsíce a pak najednou průběh přesně jako u vás. taky měl pořád kolečko na slipech, vlhké kalhoty - zapomínal si říct včas… a občas se počůral úplně, byla jsem z toho nešťastná prooooč. Bylo to jako naschvál na podzim - zimu, tak jsem se jednou už naštvala a dala mu zpátky plínky, protože jsem se bála že přistydne… do toho to strojení zimního oblečení..... Počkala jsem pár týdnů (tak 2 měsíce?) a zkusili jsme znovu a pak už to bylo úplně problémů, snadné.Velmi rychle se pak naučil i na spaní bez plínek v noci.
Dodám, že na nočník jsme ho nikdy nenutili, do 18 měsíců jsem ho tam ani neposazovala, taky jsme absolvovali vyšetření moči - bez nálezu atd. Přišlo mi, že v té době měl hlavičku plnou nových informací, učení mluvení a nových kamarádů, že to myšlení na nočníček upozadil a nechal tak nějak na později
. Věřím, že i u vás se to vyřeší časem „samo“ a vše bude v pořádku nebojte. Přeji hezký večer. Lucka
- Citovat
- Upravit
… ještě dodávám, že druhý syn je zrovna dvouletý, na nočník začal chodit bez problému, hezky si říká - no samá chvála..... tak čekám kdy to zase přijde - nejspíš zase na zimu? nééééé ![]()
- Citovat
- Upravit
Manžel prívě taky říká, že usnula na vavřínech. Že jí to ty 2 měsíce bavilo a pak už ne. Já nevím. Nikdy se teda nepočůrala úplně, takže svěrač asi v pořádku, umí to zastavit. Bojím se, že to bude začarovaný kruh, že když bude mít mokro, i jen trošku a neřekne to, já to nezjistím (pořád nekontroluju, aby z toho chudina ještě neměla trauma), tak se jí ty infekce budou vracet. Štve mě, že nevím tu příčinu, napadá mě snad jen to, že ostatní z rodiny, se jí pořád ptali, jestli nechce čůrat, nebo jí daly, aniž by si řekla. Možná, že si řekla, šak oni mě dají, co bych se namáhala. Protože já jí dávala, až si fakt sama řekla. Ale oni ne (i když jsem jim to říkala, že si řekna).
Ach jo, my nemůžeme mít chvilku klid.
Díky za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit