Nočník - už jsem bezradná....:-(((
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nočník - už jsem bezradná....:-(((
Zdravím !!!
Mám problém…Můj syn má 2 roky a téměř 4 měsíce. Už minimálně měsíc, možná i déle ( jsem hrozná, přesně si to nepamatuji ) jsme bez plenky, má ji jen na spaní a ta je většinou suchá. Na nočník se naučil skvělě, sem tam malá nehoda, nic neobvyklého.
Minimálně týden je vše jinak, najednou z ničeho nic nechce do nočníku kakat. Běhá tady jak splašený, je nervozní, ale do nočníku prostě kakat nebude. Ani na záchod ho nedonutím. Už jsem z toho fakt zoufalá, protože tu po něm neustále uklízím…
Ještě že máme téměř všude pl. podlahu, jinak už bych ty koberce asi musela vyhodit. A plenu mu dávat fakt nechci, aby si na ní zas nezvykl a všechno by bylo v háji…
Včerejšek byl snad nejhorší…bylo to nejspíš po dietní chybě, i když zapečeného pangasiuse jsme měli už několikrát…kadil o 106… ![]()
Prostě nářez… ![]()
Je tu maminka, která má nebo měla stejný problém a už ho nějak vyřešila ????
Prosím poraďte, děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
my jsme na tom naprosto stejně. Matěj má 2roky a 3měsíce. Je bez pleny, šikovnej ale pokud jde o kakání tak jedině do pleny nebo do kalhot ![]()
Je teda fakt, že posledních pár týdnů už se občas nechá posadit i na záchod ale většinou je to tak, že lítá po bytě, mává ručičkama jak ptáček a to je znamení, že bude kadit…
My to máme takhle po obrovské zácpě…Od té doby jako kdyby se kakat bál.
Neporadila jsem, já pořád věřím, že se to zlomí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn, stejný věk a naprosto stejné jako Haňule. Prostě se do nočníku ani na záchod nevykaká ani náhodou. Takže já mu tu plínku dám a když ne, je to ve slipech. On je z toho takový nešťastný, ale mám pocit, jako-by neuměl kadit ve stoje. Já to nelámu, bez plínky na čůrání byl fakt ze dne na den, tak si říkám, že to snad přijde. Já být tebou, tak mu plínku na určitou dobu dám a třeba se to uklidní. Máš výhodu, že už Ti do toho nočníku kakal, tak je to teď třeba jen nějaký vrtoch a proč ho zbytečně stresovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, asi bych se nedopočítala těch hovínek, co Matyáš v tomhle věku hodil do trenýrek
Chce to čas, však oni se to naučí. My jsme se všechno kompletně naučili až ve 3 letech, doktorka mi říkala, že některým chlapečkům to dokonce trvá až do 4 let.
Mně se docela osvědčilo Máťu posadit na nočník a něčím ho trošku zabavit, pak tam vydržel sedět.
Držím vám palce a úspěšné kakání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si vzpominam na prechodne obdobi, kdy mala mela strach kakat na nocnik… Po nejakem tuzsim bobiku, kdy ji kakani bolelo mela strach a bohuzel si to spojila s nocnikem. Ja to ale nejak dramaticky neresila, proste jsem ji tu plenku nejakou dobu na kakani davala, nez zase prisla na to, ze na nocniku to jde uplne stejne
Chtelo se ji jednou kakat v bazenku, tak jsem ji tam nocnik strcila a ejhle, ono to zase slo… I kdyz teda, jak to pak mela spojene s tim koupanim, tak jsem ji zas nejakou dobu musela davat nocnik do vany
![]()
A tu prechodnou dobu do plenky opravdu jenom kakala, dal normalne curala na nocnik… Ani plenku nenosila, proste jsem ji ji nasadila pouze na to kakani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my to meli uplne stejny pred rokem a neco. U nas pomohlo mirny nasili, ale to zalezi na povaze. Ona potrebovala zjistit, ze se nic nestane, kdyz tam bobana hodi, kdybych ji dala plinu, trvalo by to dalsi uherak a na to jsem tenkrat nemela kapacitu ![]()
Takze jsem ji posadila a drzela…no a aby to nasili nebylo az takovy, padnul u toho jeden obr mikulas, po kouskach (takovy ten z „jakocokolady“, cokoladovy by u nas pul roku nevydrzel
Sice to vypada desne, protoze to byla jeji prvni a na muj vkus hodne predcasna cokolada, ale zabralo to, stacily myslim dva tri natlaky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje kamarádka,co má taky chlapečka.měla obdobný problém ve dvou a půl letech.na Martínka tehdy zabralo,schovat pod nočník nějakou tu dobrotu,nebo pidi hračku a pak mu nabulíkovat,že když moooc zatlačí vykouzlí si překvapení.vykadil se,hned vzala nočník pryč a kouzlo bylo u konce..:-)časem odbourala kouzlení a jde to už i na záchod…u nás s Nikolkou zase zabralo mega chválení,tleskání za hovínko,prostě velké pochvaly.malá se pak nosila po domě,jak páv,jak ona je šikovná:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc Vám všem děkuji za Vaše odpovědi a zkušenosti.
Vypadá to tak, že budu muset prostě vydržet a věřit, že to přejde. Takovou tu trochu násilí taky zkouším, protože když to šlo, tak proč by to najednou nemělo jít… ![]()
Mně připadá, že se prostě bojí…což teda vůbec nechápu
Nikdo mu přece za to, že se vykadí do nočníku nevynadá…
Odpoledne jsem jela autem k mýmu bráchovi, tak jsem mu dala plenku. Jen co jsme tam přijeli, tak už chtěl čůrat. Ale zapomněla jsem vzít nočník a on na záchod prostě nic neudělá. Tak byl chvíli bez pleny a samo, že se pos…Tak zase plena a tak to bylo furt dokola, na záchod, kde teda nic a zpět do pleny. Nakonec něco málo trošku vyčůral, ale jen co jsme dojeli domů, tak hned letěl na nočník. A plenka zůstala samozřejmě suchá. Jen prostě u toho kakání se začal šprajcovat. A ještě k tomu teď nějak moc srandí, kdekdo říká, že to je z horka, tak nevím…
Zácpu nikdy neměl, že by se bál toho, že ho to bude bolet…
Tak se obrním trpělivostí a budu doufat, že je to jen přechodné období… ![]()
Příspěvek upraven 01.06.11 v 17:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě dodatek…u nás se samozřejmě chválou nešetří, vždycky tleskáme a chválíme co to jde ![]()
Tak zkusím to překvapení pod nočníkem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybano a co curani venku? To je taky problem?
No, u nas by nikdo Anju „nasilim“ na nocniku neudrzel
Spis pomahaly takove nejake psychologicke figle… Anja neni na kokinka, tak jsme treba za kazde hovi lepily nalepky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AjkaZ-čůrání venku je v pohodě, když běhá po zahradě s holou prdkou tak si sám odběhne ke stromku vyčůrat nebo jde na nočník. Doma je čůrání na nočník taky v poho, jen v tom kadění se teď nějak zasekl…A ani záchod ho prostě nedostanu. No nechám tomu čas…
Zdravím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, chce to cas ![]()
Neboj, pujde to… U nas ten strach z nocniku trval jenom neco pres mesic
…A ted uz si x mesicu chodi sama na zachod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AjkaZ píše:
Jj, chce to cas
Neboj, pujde to… U nas ten strach z nocniku trval jenom neco pres mesic…A ted uz si x mesicu chodi sama na zachod
super
snad se taky dočkám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybano, tak to jste na tom ještě o dost líp než my, snad ti to pozvedne náladu. Můj syn má taky 2 roky a 4 měsíce, ale nechodí na nočník vůbec, ani čůrat, jako sedne si tam, ale pak vstane že nechce a jakmile dostane plínu, udělá to do ní. Když ho necháme třeba na chatě běhat bez plíny nahatýho, tak při čůrání nebo kadění se ani nezastaví, jak to děti dělaj, prostě běží a bobky lítaj za ním, nebo za běhu čůrá a vůbec si toho nevšímá.
Nepomáhá ani trik s posazováním plyšáka a nalitím trochy vody do nočníku, nepomáhaj sliby, nepomáhá vysvětlování, chodí na nás koukat když jdem na záchod, ale on prostě nic neudělá, takže jsme pořád zcela závislí na plínkách, neušetří ani jednu denně.
Fakt už jsem z toho hrozně zoufalá, kolikrát je mi do breku, že se to snad nikdy nenaučí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit