Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, zasadni otazka, co na to manzel? kazdopadne 13500 mi prijde hodne, jestli ten dum je v jejich vlastnictvi…
chapu, ze je blbe se stehovat dvakrat po sobe (ja bych mohla povidat), ale byt vama, tak si hledam rychle neco jineho a zase stehuju jinam, jak jen to pujde.
s takovym pristupem vam to dohromady stejne nikdy klapat nebude.
tak aspoň vím co dělat, až se ke mě bude chtít nastěhovat snacha s kašlajícím dítětem
![]()
Ahoj tak to mě přijde fakt dost.My taky bydlíme u tchána s tchýní a my jsme na hoře a oni dole v přízemí a chtějí po nás 3000 kč ale za oba dohromady. Nepřelítlo jí nahodou něco přes nos? ![]()
Teď už asi nezbývá nic jiného než se k tchýni nastěhovat, ale hledala bych nový podnájem. Za měsíc se určitě něco najde a na tchýni bych se vykašlala ![]()
My bydlíme s přítelem u jeho mámy, také rodinný barák, dítě ještě nemáme, ale až seženeme něco vlastního, tak se přestěhujeme, za jeden pokoj + koupelnu kterou máme ještě ke všemu společnou s jeho bratrem platíme 4000 + nutné výdaje - dřevo do krbu atd. Prosím neodkrývat anonym, kdoví kdo sem chodí a mohl by,,tchýni,, říct co po nás chce děkuji ![]()
My našli podnájem na bezrealitky za hodinu a do 3 dnů jsme byli přestěhovaní. Bylo to teda v Brně, kde je víc možností, co se týče podnájmů. K tchýni bych po tom všem už nešla, ať si naprdne.
No jestli je ten dům v jejich osobním vlastnictví, tak mi to přijde opravdu přemrštěné. Co se tak najednou stalo, že prvně nebyla proti a najednou je problém? Kolik platí za inkaso? Asi jsem z jiné planety ale tohle kdyby mi řekl někdo z rodiny, tak bych se snažila co nejdřív najít něco jiného, tento přístup prostě nechápu…
Krucinál, jak já bych brala podnájem za 5 litrů/3 lidi. Tchyní daná cena je normální nájem, je to sice hnusný, protože jste „rodina“, ale za tyhle prachy se normálně v podnájmu bydlí. Poud nechceš strkat peníze tchyni, nejdi si jiný podnájem - ale moc na tom neušetříš.
No…hledej holka hledej ( najem) co jineho taky.. kdyby to jinak neslo tak nachvili k tchyni nez neco najdete. Ja bych s tychni ani snachou taky bydlet nechtela- mela bychale koule rict vam to na rovinu, ze u me bydlet ne-e. Asi to bylo na ni moc hrrr a prisla na to co by spolecne bydleni obnaselo az potom co Ti to prislibila
.
Tak my jsme bydleli u tchyně asi deset let. Oni v přízemí a my v prvním patře. Dva byty a každý měl svoje wc, koupelnu a kuchyn. Prostě společný byl jen vchod. Nikdy od nás nechtěli nájem. Platili jsme každý měsíc jen elektřinu, vodu a když se kupovalo uhlí 1× za rok, tak jsme platili půlku. Tak že tě lituju, co to máš za tchyni, nepřijde mi to normální…
@neumisa píše:
Krucinál, jak já bych brala podnájem za 5 litrů/3 lidi. Tchyní daná cena je normální nájem, je to sice hnusný, protože jste „rodina“, ale za tyhle prachy se normálně v podnájmu bydlí. Poud nechceš strkat peníze tchyni, nejdi si jiný podnájem - ale moc na tom neušetříš.
Psala 5 000,–- plus energie a případné opravy. To mi přijde na rodinu dost. Stačil by podíl na energiích a něco si dohromady spořit na případné opravy. Chtít 13 500,–- je vydřidušství. Spíše by mě zajímalo kde figuruje tchán a syn. Proč takovou zásadní věc vyřizuijí tchýně a snacha. Měly by si sednout obě rodiny a dojednat podmínky.
@Janeet píše:
Tak my jsme bydleli u tchyně asi deset let. Oni v přízemí a my v prvním patře. Dva byty a každý měl svoje wc, koupelnu a kuchyn. Prostě společný byl jen vchod. Nikdy od nás nechtěli nájem. Platili jsme každý měsíc jen elektřinu, vodu a když se kupovalo uhlí 1× za rok, tak jsme platili půlku. Tak že tě lituju, co to máš za tchyni, nepřijde mi to normální…
naprosto souhlasím, platit inkaso a další výdaje spojené s fungováním domu je samozřejmost ale platit v rodině nějaký nájem, to prostě nechápu…
@Kobliha51 píše:
Psala 5 000,–- plus energie a případné opravy. To mi přijde na rodinu dost. Stačil by podíl na energiích a něco si dohromady spořit na případné opravy. Chtít 13 500,–- je vydřidušství. Spíše by mě zajímalo kde figuruje tchán a syn. Proč takovou zásadní věc vyřizuijí tchýně a snacha. Měly by si sednout obě rodiny a dojednat podmínky.
já to pochopila tak, že tchyně chce 13 500,– se vším všudy, tedy i s energiemi. Tchyně není povinna dotovat rodinu jen proto, že bydlí v jejím domě. Ale jinak souhlasím, chybí mi v tom manžel a tchán.
Bože, nikdy jsem nemyslela, že budu „obhajovat“ nějakou tchyni ![]()
Ahoj, dostali jsme výpověd z nájmu a nevyšla koupě vlastního bydlení, tak jsem se šla zeptat tchyně, co na to, že se nastěhujeme k nim (já +manžel +dítě).Mají dům v 1přízemí jsou oni, patro prázdné, koupelny 2,kuchyň jedna. Nebránila se, byla docela ráda. Teď týden před nastěhováním dělá problémy, že nás tam nechce malej, že kašle, že se o nás nebude starat, že nám nebude topit -všechno jí vyjde moc peněz a zrujnujeme my. Oba dva normálně vyděláváme, chtěla jsem jí platit cca 5000,–za vše +popř. opravy a energie, tchyně si ovšem řekla o 4500 na osobu tzn.13500,–za měsíc. Naivně jsem si myslela, že se sžijeme a budou mít na stáří postaráno o péči. Jako už jsem zoufalá asi nenajdeme tak rychle podnájem, nevím, co mám dělat, jsem dost neflexibilní -pořád v práci a navíc se už musíme vystěhovat… nevím co si počít. Anonym pro jistotu, že by mě poznal někdo ze sousedství.