Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak někdo může chtít jít bydlet ke tchýni, po tolika story, co si tu lze přečíst???
. Brala bych to max. jako přechodný stav a rychle hledala něco jiného, myslím, že její přístup už jasně naznačuje, jak by se to vyvíjelo dál, obzvlášť, když je ta společná kuchyň (a kašlající dítě
), za pár týdnů by se objevil deníček „Tchýně na zabití“ nebo něco podobného.
Jinak ty prachy, co po vás chce- pro cizího v pohodě (až na tu kuchyň), pro vlastní- nakonec manžel je snad její syn, ne?- hodně přeťáplý, v podstatě náznak, že tam nemáte lézt. Za normální pro vlastní dítě bych brala žádný nájem, ale podílet se na placení všecho, co je třeba (voda, el., dřevo atd.atd.)
Chtít po rodině nájem je, dle mého názoru, amorální.
Co takhle vím, tak buď jedou půl na půl, nebo tak, že se vše vydělí počtem lidí, a pak platí dle počtu osob.
Nevím, kde bydlíte, kolik máte peněz, ale šla bych do podnájmu.
Nájem???Za co? Já to nechápu, ještě vydělávat na vlastních dětech. To by mě teda fakt nenapadlo. Já bydlím s děckama v dvougeneračním domku, každý máme svý, elektriku, plyn, dřevo platíme napůl, jinak je všechno na nás, oni opravují, nemají peníze. A to jim ještě občas nakoupím jídlo na přilepšenou, aby si mohli našetřit na dovolenou.
Podle mě to měl hned od začatku zařizovat tvůj manžel jakože se s ní i domluvit nikdy bych nešla za tchyni a neřekla bych ji že se k ní nastěhujem tohle měl řešit tvůj manžel…a celkově 13000je přemrštěne, ale i tvojich 5000kč se mi nezdá jako peněz je to podle mě dost, ale já bych si radši nechala udělat svůj elektroměr a tchyně ať si platí své patro a vy vaše a popř zda kupujete na zimu dřevo, uhlí tak to platit půl na půl
@neumisa píše:
Krucinál, jak já bych brala podnájem za 5 litrů/3 lidi. Tchyní daná cena je normální nájem, je to sice hnusný, protože jste „rodina“, ale za tyhle prachy se normálně v podnájmu bydlí. Poud nechceš strkat peníze tchyni, nejdi si jiný podnájem - ale moc na tom neušetříš.
Ano, ale vetsinu rodicu by hanba fackovala, chtit takove penize po vlastnim synovi a jeho rodine ![]()
@Klementyna píše:
Ano, ale vetsinu rodicu by hanba fackovala, chtit takove penize po vlastnim synovi a jeho rodine
s tím souhlasím. nicméně zakladatelka není nucena podmínky tchyně přijmout…
@neumisa To myslíš vážně? Že tři lidi udělají za měsíc spotřebu za 13500 Kč. Tolik peněz bych nechtěla ani po cizím natož po dětech.
my jsme 4 a za tuhle cenu v podnájmu bydlíme. A to bydlíme ještě levně dle nabídek v okolí.
@neumisa tak asi jsou u vás větší i platy. My takovou cenu měsíčně dáváme za inkaso + hypotéka za rodinný dům. Spotřebu máme cca 4500 kč ( 2 dospělí +3 děti)A máme dům suterén, dvě patra a podkroví. A známý pronajímá byt 3+1 za poloviční cenu. Sice z toho nemá žádný zisk, ale je rád, že v bytě někdo bydlí a udržuje ho.
ale prosím tě… opravdu tady nejsou vyšší platy. To, že jsme blízko Prahy, nám opravdu vyšší plat nezaručuje. Jen vyšší ceny bydlení.
@neumisa Tak třeba nejsou srovnatelné s Prahou, ale snad vyšší než u nás.
Já nevím, ale když tolik dáváte za pronájem, tak to byste měli lepší si pořídit vlastní bydlení. Samozřejmě záleží jaké jsou u vás ceny za byty, domy a pozemky.
ráda bych si pořídila vlastní bydlení, fakt jo. Jenže nemám trvalou smlouvu (
manžel sice ano, ale to nestačí) a s našimi platy a jen jednou trvalou smlouvou nám banka hypotéku nedá. podnájem je momentálně jediná možnost, jak bydlet. Neštěžuju si (moc), je to daň za stěhování za prací.
pochopila jsi to správně, tchyně chce celkově 13500, zakladatelka myslela že bude platit 5000,–za vše +popř. opravy a energie.