Nájem u tchyně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
24.3.13 16:24
@neumisa píše:
já to pochopila tak, že tchyně chce 13 500,– se vším všudy, tedy i s energiemi. Tchyně není povinna dotovat rodinu jen proto, že bydlí v jejím domě. Ale jinak souhlasím, chybí mi v tom manžel a tchán.Bože, nikdy jsem nemyslela, že budu „obhajovat“ nějakou tchyni :think:

pochopila jsi to správně, tchyně chce celkově 13500, zakladatelka myslela že bude platit 5000,–za vše +popř. opravy a energie.

• Citovat
  • Upravit
5473
24.3.13 16:26

Jak někdo může chtít jít bydlet ke tchýni, po tolika story, co si tu lze přečíst??? ;). Brala bych to max. jako přechodný stav a rychle hledala něco jiného, myslím, že její přístup už jasně naznačuje, jak by se to vyvíjelo dál, obzvlášť, když je ta společná kuchyň (a kašlající dítě :mrgreen: ), za pár týdnů by se objevil deníček „Tchýně na zabití“ nebo něco podobného.

Jinak ty prachy, co po vás chce- pro cizího v pohodě (až na tu kuchyň), pro vlastní- nakonec manžel je snad její syn, ne?- hodně přeťáplý, v podstatě náznak, že tam nemáte lézt. Za normální pro vlastní dítě bych brala žádný nájem, ale podílet se na placení všecho, co je třeba (voda, el., dřevo atd.atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12870
24.3.13 16:29

Chtít po rodině nájem je, dle mého názoru, amorální.
Co takhle vím, tak buď jedou půl na půl, nebo tak, že se vše vydělí počtem lidí, a pak platí dle počtu osob.
Nevím, kde bydlíte, kolik máte peněz, ale šla bych do podnájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
24.3.13 16:33

Nájem???Za co? Já to nechápu, ještě vydělávat na vlastních dětech. To by mě teda fakt nenapadlo. Já bydlím s děckama v dvougeneračním domku, každý máme svý, elektriku, plyn, dřevo platíme napůl, jinak je všechno na nás, oni opravují, nemají peníze. A to jim ještě občas nakoupím jídlo na přilepšenou, aby si mohli našetřit na dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
3115
24.3.13 16:34

A co na to říká manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
24.3.13 16:35

Podle mě to měl hned od začatku zařizovat tvůj manžel jakože se s ní i domluvit nikdy bych nešla za tchyni a neřekla bych ji že se k ní nastěhujem tohle měl řešit tvůj manžel…a celkově 13000je přemrštěne, ale i tvojich 5000kč se mi nezdá jako peněz je to podle mě dost, ale já bych si radši nechala udělat svůj elektroměr a tchyně ať si platí své patro a vy vaše a popř zda kupujete na zimu dřevo, uhlí tak to platit půl na půl

• Citovat
  • Upravit
8284
24.3.13 16:44
@neumisa píše:
Krucinál, jak já bych brala podnájem za 5 litrů/3 lidi. Tchyní daná cena je normální nájem, je to sice hnusný, protože jste „rodina“, ale za tyhle prachy se normálně v podnájmu bydlí. Poud nechceš strkat peníze tchyni, nejdi si jiný podnájem - ale moc na tom neušetříš.

Ano, ale vetsinu rodicu by hanba fackovala, chtit takove penize po vlastnim synovi a jeho rodine :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
24.3.13 16:46
@Klementyna píše:
Ano, ale vetsinu rodicu by hanba fackovala, chtit takove penize po vlastnim synovi a jeho rodine :nevim:

s tím souhlasím. nicméně zakladatelka není nucena podmínky tchyně přijmout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
24.3.13 16:47

@neumisa To myslíš vážně? Že tři lidi udělají za měsíc spotřebu za 13500 Kč. Tolik peněz bych nechtěla ani po cizím natož po dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
24.3.13 16:49

@Peťa77

my jsme 4 a za tuhle cenu v podnájmu bydlíme. A to bydlíme ještě levně dle nabídek v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
24.3.13 16:57

@neumisa tak asi jsou u vás větší i platy. My takovou cenu měsíčně dáváme za inkaso + hypotéka za rodinný dům. Spotřebu máme cca 4500 kč ( 2 dospělí +3 děti)A máme dům suterén, dvě patra a podkroví. A známý pronajímá byt 3+1 za poloviční cenu. Sice z toho nemá žádný zisk, ale je rád, že v bytě někdo bydlí a udržuje ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
24.3.13 16:59

@Peťa77

ale prosím tě… opravdu tady nejsou vyšší platy. To, že jsme blízko Prahy, nám opravdu vyšší plat nezaručuje. Jen vyšší ceny bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
24.3.13 17:06

@neumisa Tak třeba nejsou srovnatelné s Prahou, ale snad vyšší než u nás.
Já nevím, ale když tolik dáváte za pronájem, tak to byste měli lepší si pořídit vlastní bydlení. Samozřejmě záleží jaké jsou u vás ceny za byty, domy a pozemky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
24.3.13 17:08
@neumisa píše:
@Peťa77my jsme 4 a za tuhle cenu v podnájmu bydlíme. A to bydlíme ještě levně dle nabídek v okolí.

V podnájmu u cizích…dobře. U vlastní rodiny mi to přijde nenormální.

• Citovat
  • Upravit
26232
24.3.13 17:10

@Peťa77

ráda bych si pořídila vlastní bydlení, fakt jo. Jenže nemám trvalou smlouvu (
manžel sice ano, ale to nestačí) a s našimi platy a jen jednou trvalou smlouvou nám banka hypotéku nedá. podnájem je momentálně jediná možnost, jak bydlet. Neštěžuju si (moc), je to daň za stěhování za prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný