Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kobliha51 píše:
V podnájmu u cizích…dobře. U vlastní rodiny mi to přijde nenormální.
s tím souhlasím.
@neumisa Teda vy máte nějaké přísné banky. Tak se přestěhujte za prací do našeho města. Pro Tebe tady určitě práce bude. U Tvého manžela nevím, záleží jaká je jeho profese.
@neumisa píše:
@Peťa77my jsme 4 a za tuhle cenu v podnájmu bydlíme. A to bydlíme ještě levně dle nabídek v okolí.
to máte nějak dost předražené sice nevím jak velký byt máte, ale co jsem se jukla na realitky tak jsou i nižší nájmy, ale i vyšší než 13500, které davaté vy
o mně nejde, já seženu práci kde tam. stěhovali jsme se za manželovou prací - za dva roky ho vyhodili pro nadbytečnost, 7 měsíců hledal něco dalšího. Našel - za poloviční plat. Za tu dobu jsme akorát spotřebovali úspory, teď jedeme na nalej - vylej. Banka by se možná ukecat dala - ale já nechci jít do rizika, že mi neprodlouží smlouvu, banka nám sebere bydlení a my skončíme pod mostem. Děti mi tu chodí do školy, nechci je trhat z kolektivu (už jsem to udělala jednou a nemíním to opakovat). Ono to stěhování za prací s dětmi není zas taková lahůdka, jak se prezentuje.
@lilie12 píše:
to máte nějak dost předražené sice nevím jak velký byt máte, ale co jsem se jukla na realitky tak jsou i nižší nájmy, ale i vyšší než 13500, které davaté vy
je to cena, kterou jsme ochotni akceptovat. Máme skoro 100 metrů v cihle. V době potřeby byly volné jen 65metrové paneláky za cenu jen o trošku nižší.
Ale přestaňme rozebírat moje bydlení, problém má zakladatelka, ne já. ![]()
Já bych s dýni nebydlela, ani kdyby mi zaplatila. Nedělá to dobrotu a ve vašem případě si to ona evidentně uvědomuje. Myslíš, že bude problém najít něco rychle? U nás ve městě se pronajímá hodně bytů a většina je hned k dispozici. Samozřejmě kvalita nic moc, ale na přechodnou dobu to stačí. My byli v situaci, kdy jsme koupili vlastní byt a dali výpověď z nájmu, ovšem rekonstrukce se protáhla, takže jsme skoro dva měsíce s mužem bydleli každý u svých rodičů a když se ukázalo, že to zpoždění bude ještě delší, tak jsme šli na dalších pár měsíců do podnájmu. Jako to stěhování a žití mezi krabicemi byl děs, ale šlo to přežít.
@neumisa píše:
je to cena, kterou jsme ochotni akceptovat. Máme skoro 100 metrů v cihle. V době potřeby byly volné jen 65metrové paneláky za cenu jen o trošku nižší.Ale přestaňme rozebírat moje bydlení, problém má zakladatelka, ne já.
jasně promiň
jen mi to přišlo hodně na byt, ale beru a kažého věc ![]()
Zakladatelko, a nevyložila jsis to trochu špatně? Nechce platit „jen“ za dospělé? Nedokáži si představit babičku, která by chtěla platit za vlastní vnouče ![]()
A nebo je to trochu jinak. Třeba jí to v prvním okamžiku připadalo jako docela fajn nápad, ale po pár úvahách usoudila, že by se zničily vaše vztahy. Že by přišla o klid, který teďka má. Asi už není nejmladší a málokterý důchodce chce mít společné bydlení s dětmi a vnoučaty. V domě je jedna kuchyň - to bych nerozdýchala ani já, aby se mi v ní někdo motal, předpokládám, že i jeden vchod - další důvod k neustálým rozepřím
. Třeba se jen bála z toho slibu vycouvat, tak si vymyslela, že budete platit tolik peněz, protože ví, že do toho nepůjdete. Třeba to vůbec není vydřidušská megera, ale ženská, která se bojí toho, co bude… Nechci se jí zastávat, ale nic není tak, jak se na první pohled zdá. Já mám třeba tchýni celkem fajn. Občas byly boje, občas s ní nesouhlasím, ale máme se rády, ona má ráda děti, vztahy pěkné, ráda s ní jedu na týden na chalupu, ale bydlet bych s ní nastálo nemohla, a ona s námi také ne. Máme jasno v tom, že se rády vídáme, pokecáme, ale život v jednom domě by byl pro všechny peklem na zemi. Stejně tak to mám s mými rodiči. Ráda je vidím, pokecám, jedu s nimi na dovolenou, ale bydlet s nimi bych nemohla… Zkus se na to podívat i z jiné stránky a né jen z té, že je to jen stará vypočítavá čarodějnice ![]()
A co na to vůbec říká tvůj muž, nebo tchán? Já osobně bych si nedovolila jít za tchýní a říct jí „mamčo, nemáme kde bydlet, tak se stěhujeme k vám“ - huba by mi upadla. Tohle má řešit její syn ![]()
@neumisa píše:
@Peťa77ráda bych si pořídila vlastní bydlení, fakt jo. Jenže nemám trvalou smlouvu (
manžel sice ano, ale to nestačí) a s našimi platy a jen jednou trvalou smlouvou nám banka hypotéku nedá. podnájem je momentálně jediná možnost, jak bydlet. Neštěžuju si (moc), je to daň za stěhování za prací.
Tak to ti hypotéku dají.
@neumisa Chápu tě, že pro děti je stěhování těžké a vím to z vlastní zkušenosti a ty teď určitě víš o čem mluvím, tak to tady nebudu více rozepisovat.
Nemáte to jednoduché. Víš mě jen přijde, že měsíčně „vyhazujete“ peníze, které byste mohli cpát do vlastního bydlení. Nám měsíčně zase letí pryč hodně peněz za úroky a to mě taky štve. Ale bohužel bez úroků by nám nikdo nepujčil, tak jak vám nikdo nepronajme byt bez zisku (kromě našeho známého), ten by vám pronajal. Taky to máme těžké. Ale pořád vím, že něco mám, celý dům nemáme pořízený z hypotéky, takže kdyby něco dá se prodat, splatit dluh a za zbytek pořídit byt. Ale vy vlastně nemáte nic, ale zase nic nedlužíte. Ale chápu Tě, ono napůjčovat není těžké, ale potom mít schopnost to splácet je už těžší.
@Fikta píše:
Já bych s dýni nebydlela, ani kdyby mi zaplatila. Nedělá to dobrotu a ve vašem případě si to ona evidentně uvědomuje. Myslíš, že bude problém najít něco rychle? U nás ve městě se pronajímá hodně bytů a většina je hned k dispozici. Samozřejmě kvalita nic moc, ale na přechodnou dobu to stačí. My byli v situaci, kdy jsme koupili vlastní byt a dali výpověď z nájmu, ovšem rekonstrukce se protáhla, takže jsme skoro dva měsíce s mužem bydleli každý u svých rodičů a když se ukázalo, že to zpoždění bude ještě delší, tak jsme šli na dalších pár měsíců do podnájmu. Jako to stěhování a žití mezi krabicemi byl děs, ale šlo to přežít.
Tak my bydlíme ve dvougeneračním domku, žádné problémy nemáme, vůbec se nehádáme, na všem se domluvíme, vidíme v tom akorát výhody. Ještě máme velký pozemek a doufám, že si tu postaví ta nejmladší. ![]()
@tterka píše:
Zakladatelko, a nevyložila jsis to trochu špatně? Nechce platit „jen“ za dospělé? Nedokáži si představit babičku, která by chtěla platit za vlastní vnouče![]()
A nebo je to trochu jinak. Třeba jí to v prvním okamžiku připadalo jako docela fajn nápad, ale po pár úvahách usoudila, že by se zničily vaše vztahy. Že by přišla o klid, který teďka má. Asi už není nejmladší a málokterý důchodce chce mít společné bydlení s dětmi a vnoučaty. V domě je jedna kuchyň - to bych nerozdýchala ani já, aby se mi v ní někdo motal, předpokládám, že i jeden vchod - další důvod k neustálým rozepřím
A co na to vůbec říká tvůj muž, nebo tchán? Já osobně bych si nedovolila jít za tchýní a říct jí „mamčo, nemáme kde bydlet, tak se stěhujeme k vám“ - huba by mi upadla. Tohle má řešit její syn. Třeba se jen bála z toho slibu vycouvat, tak si vymyslela, že budete platit tolik peněz, protože ví, že do toho nepůjdete. Třeba to vůbec není vydřidušská megera, ale ženská, která se bojí toho, co bude… Nechci se jí zastávat, ale nic není tak, jak se na první pohled zdá. Já mám třeba tchýni celkem fajn. Občas byly boje, občas s ní nesouhlasím, ale máme se rády, ona má ráda děti, vztahy pěkné, ráda s ní jedu na týden na chalupu, ale bydlet bych s ní nastálo nemohla, a ona s námi také ne. Máme jasno v tom, že se rády vídáme, pokecáme, ale život v jednom domě by byl pro všechny peklem na zemi. Stejně tak to mám s mými rodiči. Ráda je vidím, pokecám, jedu s nimi na dovolenou, ale bydlet s nimi bych nemohla… Zkus se na to podívat i z jiné stránky a né jen z té, že je to jen stará vypočítavá čarodějnice
Taky bych to tak viděla.
@smoulinka71 píše:
Tak to ti hypotéku dají.
ale já ji nechci - ne bez dvou trvalých smluv.
@smoulinka71 tak jestli vám to takhle klape, tak gratuluju
A máš syna nebo dceru?
@neumisa píše:
@Peťa77o mně nejde, já seženu práci kde tam. stěhovali jsme se za manželovou prací - za dva roky ho vyhodili pro nadbytečnost, 7 měsíců hledal něco dalšího. Našel - za poloviční plat. Za tu dobu jsme akorát spotřebovali úspory, teď jedeme na nalej - vylej. Banka by se možná ukecat dala - ale já nechci jít do rizika, že mi neprodlouží smlouvu, banka nám sebere bydlení a my skončíme pod mostem. Děti mi tu chodí do školy, nechci je trhat z kolektivu (už jsem to udělala jednou a nemíním to opakovat). Ono to stěhování za prací s dětmi není zas taková lahůdka, jak se prezentuje.
To je pěkně na nic, přestěhovat se za prací a pak vyhazov ![]()