Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@ProfZav píše:
Já byla s nakazenym bezpriznakovým kamarádem v autě cca 30 minut a mezi tím asi dvě hodiny venku a mám negativní test. Uvádělo se na jaře, že na nákazu je třeba společný pobyt 2 hodiny v nevetranem prostoru. Takže bych byla celkem klidná.
2 hodiny je moc, k nakaze staci podstatne kratsi cas, ale nakazit se nemusis ani pri denodennim a velmi uzkem kontaktu s nakazenym, pravidla pro to proste neexistuji
Já jela s kolegní v autě, když měla Covid a ještě to nevěděla a nechytla jsem to od ní.
@Anonymní píše:
Chodím i doma v roušce, dezinfikuji pořád ruce, tak doufám že na jednu blbou chybu nedojedu…
Zkus se vykoupat v savu, snad to pomůže.
My si aktuálně prošli doma všichni Covidem a manžel než to zjistil měl půjčené auto - seděl v něm sám! A majitel auta se nakazil i když spolu osobně nebyli! Pozor na to, všude píšou a říkají že se na věcech to svinstvo drží několik hodin! Hodně zdraví všem ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, že jsem magor, už se s tím i léčím ( psychická nemoc není fakt sranda). Moc zdravá nejsem ( kromě psychiky i astma, nemůžu lepek, problémy s páteří, se zuby, chronická rýma ).
Je dobře že se léčis i s hlavou, tohle není ok
Manžel jel 4 hodiny v autě, bez roušky, s kolegou který byl pozitivní, nevěděl o tom, bez příznaků, manžel to nechytil.
@lachtanice86 to není. Není to nic ke chlubeni ale zároveň se snažím se za to nestydět.
Můj kolega jel v jednom autě 24 hodin s člověkem, který byl po příjezdu pozitivně testován. Nechytil to.
@Kornel píše:
My si aktuálně prošli doma všichni Covidem a manžel než to zjistil měl půjčené auto - seděl v něm sám! A majitel auta se nakazil i když spolu osobně nebyli! Pozor na to, všude píšou a říkají že se na věcech to svinstvo drží několik hodin! Hodně zdraví všem
Několik dnů dokonce
Teď jsem měla školení, kde se to po těch měsících znovu probíralo. Na papíru 1 den, na plastech a kovu 2 - 3 dny. Záleží i na okolní teplotě a vlhkosti, teď má stále ideální podmínky… 0 až 30°C, ale nedaří se mu moc při vlhkosti 30-60% ![]()
Je to hodně individuální. Znám člověka, který se nakazil od kolegy v autě. Ale stejně tak i lidi, kteří byli s pozitivním doma a nechytli to. Měla jsem nakaženého kolegu, se kterým jsme byli v práci v kontaktu oba 2 dny před vypuknutím příznaků a pak 3. a 4. den nemoci, kdy mu už na první pohled bylo zle. Nikdo jsme to v práci nechytili, všichni jsme byli negativní. Záleží na mnoha okolnostech, na imunitním systému, na množství viru atd. A já jsem přesvědčená, že je to hodně nemoc “špinavých” rukou. Takže sahat si neumytýma rukama do očí, do pusy a jíst neumytýma rukama… je velké riziko přenosu.
@bartsch píše:
Několik dnů dokonceTeď jsem měla školení, kde se to po těch měsících znovu probíralo. Na papíru 1 den, na plastech a kovu 2 - 3 dny. Záleží i na okolní teplotě a vlhkosti, teď má stále ideální podmínky… 0 až 30°C, ale nedaří se mu moc při vlhkosti 30-60%
To je šílené ![]()