Nakažlivost rotavirů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5159
2.3.12 09:29

Nakažlivost rotavirů

Možná tady už podobné téma bylo, ale nenašla jsem a prosím o rychlou radu.
Jedná se mi o nakažlivost rotavirů. Dnes máme jet s dětmi k babičce, která strávila včera celý den se sestřenicí, jež začala v noci zvracet a dr. usoudila na rotaviry. Chci se zeptat, může být babička nakažlivá, když u ní zatím choroba nepropukla? Může být nakažlivé prostředí bytu, ve kterém byla sestřenice ve středu, tedy dva dny předtím, než se u ní rotaviry projevily? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.3.12 09:33

ahoj, tak já ti napíšu jak to probíhalo u nás. Syn tenkrát 2 roky, začal mít průjem, zvracení, v noci jsme jeli na pohotovost, ihned si ho tam nechali, byl dehydratovaný. Druhý den jsem za ním jela do nemocnice kde mě s ním hospitalizovali, v noci to pak přišlo i na mě. Za dva dny jsme měli jít domů a manžel pro nás nemohl přijet, protože to dostal i on!
Takže být tebou, tak jsem radši doma, opravdu není o co stát, jako asi u všech nemocí :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
2.3.12 09:35

Taky jsme chytli vsichni, doporucuji odlozit, a to ja myslela, ze jsem vcelku odolna, malej skoncil taky na kapackach, nasledne mu infekce prestoupila ze strev do mocaku, takze jsme si zobli od infuzi az po cevkovani.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.3.12 09:36

Halu, inkubačka je velice krátká, maximálně 2dny, takže pokud by babičce nebylo blbě do těch 48h, tak je podle mě v pohodě, přenos fekálně orální, výjmečně kapénková infekce, takže pokud začla sestřenice zvracet až doma, tak by to snad nakažlivé být nemělo.
Akorát teď čtu pořádně a ono to je v podstatě nějakých 24h, co mohlo dojít k nákaze, tak to nevím, já osobně bych asi nejela, pokud by bylo možné, jela bych zítra, když bude babička v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
2.3.12 09:48

Může, nejela bych, ani kdyby babička přejela kliky, kohoutky atd. savem. :nevim: Inkubačka 1 - 3 dny. Přenos kapénkami i viróz vzácný není, tedy ani u rotavirů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
2.3.12 09:49

Díky holky, myslela jsem si to, ale nechtěla být zbytečně za hysterku. Tedy nepojedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
2.3.12 09:51

Ahoj, bohužel taky bych zůstala doma. U nás byla na návštěvě sestřenice s dětmi, všichni v pořádku. Další den je postihlo zvracení a průjem a další den pak postupně celou naši rodinu. Nakazili jsme se určitě kapénkovou infekcí. Doktorka tehdy říkala, že se to dost dlouho drží třeba i v hračkách, se kterými si nemocné dítě hraje a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
2.3.12 10:00

Moje dvojcata to chytla na srazu dvojcat a chytli to tam uplne vsechny deti.. a to byly spolecne s temi, co to donesly asi jen jedno odpoledne chvili v herne a vubec s nima nebyli v kontaktu, jen v jedne mistnosti, ani zadne cizi hracky necucali.. z dospelych to snad nikdo nechytil.. uz si to nepamatuju, ja ani manzel ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
2.3.12 10:10

Když sme byli v nemocnici tak se tam dokonce jeden prcek nakazil tím, že ho dali do stejného pokoje ve kterém byl den předtím další s rotaviry. Samozřejmně víš jak to tam chodí, dezinfikují skoro vše a stejně se nakazil i když do kontaktu s dotyčným vůbec nepřišel.Takže určitě nejezdit, za ty komplikace to nestojí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
2.3.12 10:32

Taky bych nejela. Rotaviry se šíří fakt rychle. U nás to bylo taky tak, že kámošky dcera byla na návštěvě u nemocných a druhý den jako zdravá šla k nám. V půlnoci začala blinkat a naše Madlenka druhý den ráno. My jsme nakonec skončili s roční holčičkou v nemocnici na kapačkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
2.3.12 12:44

já bych to asi odložila.
My rotaviry chytili v nemocnici, byla jsem tam s mladším hospitalizovaná s laringitidou, pak jsme přišli domů, nikde jsme nebyli, jen doma, , druhý den začal zvracet, horečky..a skončili jsme nakonec na infekčním v nem…za další dva dny mi do nem.přibyl i druhý syn :roll: byli jsme tam týden…a teda hnus, takže já mít sebemenší podezření na možnou nákazu, vyhnu se možnosti obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.12.13 13:18

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda lze chytnout rotavir hned znovu po sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
19.12.13 13:36

@MissNoir ze své zkušenosti - dá, zakladatelce bych doporučila, aby nikam nejezdila, nestojí to za to, ono přejet desinfekcí, nebo uklidit zdaleka nemusí zabrat, pokud nemají udělanou kultivaci stolice a paní doktorka jen usoudila, těžko říct - ony nejsou jen rotaviry, jsou i adenoviry a noroviry. Každý z nich se přenáší jinou cestou a má jinou délku inkubace - výsledek je ale stejný - průjmy zvracení…takže já bych nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
19.12.13 13:37

A ještě bych se měla dívat na datumy, že? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.12.13 14:05

:D…Tak já jsem ráda že jsi odpověděla mně 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí