Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím maminky o rychlou pomoc, syn mi k večeru začal chraptět, ale teď to došlo do fáze kdy syn nemůže spát, nutí ho to na kašel, a je to jak kdyby mu to šlo na průdušky. Zítra ráno hned pojedeme k dr. ale jak mu teď pomoci aby se on a aji rodiče trochu vyspali. Syn má 13. měsíců, např. co mě napadlo tak psí sádlo ale to doma nemám. Prosím poraďte díky
Nemas doma Prothazin?Dava se prave na noc na drazdivy kasel.
Neprihlasena Jaruna píše:
Mám doma max. Mucosolvan a Ambrobene
Dala bych Zyrtec/Aerius/Xyzal, prostě cokoli máte doma a něco na tlumení kašle - Ditustat, Sinecod, Tussin ![]()
pajulinkka22 píše:Neprihlasena Jaruna píše:Mám doma max. Mucosolvan a Ambrobene
Tak to ani jedno ![]()
Mucosolvan ne, ten myslím uvolňuje hleny, na dráždivý je Stoptusin, Robitusin atd. Nám pomáhá okamžitě větrat, pořádně otevři okno, třeba ho líp přikryj ale hlavně čerstvý vzduch a zkus ještě podložit matraci pod hlavou.
pajulinkka22 píše:Neprihlasena Jaruna píše:Mám doma max. Mucosolvan a Ambrobene
Tak to ne,to je na hleny.No moc neporadim,ja detem vzdy davam na noc Prothazin.
Elil píše:
Mucosolvan ne, ten myslím uvolňuje hleny, na dráždivý je Stoptusin, Robitusin atd. Nám pomáhá okamžitě větrat, pořádně otevři okno, třeba ho líp přikryj ale hlavně čerstvý vzduch a zkus ještě podložit matraci pod hlavou.
No jo,jenze pajulinka doma nic nema,jak pise.
Elil píše:
to nam taky delala mamina, jeste nam davala mokre rucnik na radiator
ja jsem byla pred 14dny se 7mesicnim synem v nemocnici s bronchitidou,doporucili doma hodne vetrat,mokry rucnik na radiator,podlozit postylku..vyfasovali jsme mucosolvan a spiropent
Řeším teď něco podobnýho… Nacpala jsem mu Mucoplant na dobrou noc, pořádně jsem vyvětrala v ložnici (ale zase tam spí i mimino, takže furt otevřený nechat nemůžu
), na baldachýn z ikey jsem mu kolíčkama nacvakala mokrý utěrky a ještě jsem strčila k posteli kýbl s vodou… Nic moc jinýho mě nenapadá… ![]()
edit: a ještě mápodloženou postýlku pod hlavou, ale stejně se stěhuje, jak to vyhovuje jemu…
my jsme mimino pořádně oblíkli, i čepičku, měli jsme v ložnici 15 stupnů. měli oba laryngitidu. měli mít studený odchov a zvlhčený vzduch.
pokud nemáš léky tak aspoň hodně pít, no… a sledovat kašel a dušnost. na laryngitický štěkavý kašel musí mít zimu, ev. otevřít mrazák a dát ho k němu. teď je venku asi 5 stupnů, my stonali když bylo -20, což je takový „praktičtější“…
když by sípal a vtahoval klíčky a nepomohlo by studený vzduch, tak volat 155…
Elil píše:
No ale Robitusin je až od 6 let, ten mám pro sebe jak jsem byla nemocná.
Dala jsem mu plínky kolem postýlky, vyvětrala tak snad to pomůže…
DĚKUJI VÁM VŠEM ZA RYCHLOU POMOC
obrazek píše:
my jsme mimino pořádně oblíkli, i čepičku, měli jsme v ložnici 15 stupnů. měli oba laryngitidu. měli mít studený odchov a zvlhčený vzduch.
pokud nemáš léky tak aspoň hodně pít, no… a sledovat kašel a dušnost. na laryngitický štěkavý kašel musí mít zimu, ev. otevřít mrazák a dát ho k němu. teď je venku asi 5 stupnů, my stonali když bylo -20, což je takový „praktičtější“…
když by sípal a vtahoval klíčky a nepomohlo by studený vzduch, tak volat 155…
Prosím tě co to je vtahoval klíčky?
Kdyby ho to hodně dráždilo, asi bych zkusila ten Robitusin, nevím, jaké je dávkování, tak prostě to nejmenší, myslím, že snad jedna dávka by mu neublížila. Z vlastní zkušenosti vím, že nám Stoptusin a hlavně ten čerstvý vzduch hned pomohl.
Tak držím palce ![]()