Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
pajulinkka22 píše:AnastazieB píše:Robitusin mám na suchý kašel, je tam dávkování pro 6 let a víc 5ml tak kdybych mu dala 2,5ml to by mu nemělo ublížit ne???
Záleží jaký Robitussin máš, jeden je na odkašlávání, jeden na suchý kašel. Ten na suchý kašel bych mu dala, cca třetinu dávky, nemělo by to ublžit, vyhledávač ukázal normální sirup 100ml/150g účinné látky, junior sirup 100ml/75g látky.
ještě méně, než polovinu..
dávám erdomed, který je taky pro straší a počítám podle váhy.. nneí v letáku min. váha?
Děkuji Vám všem moc, syn zatím spinká tak snad to bude dobré a do rána přežijem a rychle ráno k doktorce. Fakt dík
![]()
pajulinkka22 píše:
Děkuji Vám všem moc, syn zatím spinká tak snad to bude dobré a do rána přežijem a rychle ráno k doktorce. Fakt dík![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak ať máte klidnou noc a zítra dobře pořiďte ![]()
ahoj holky, trápí mě dráždivý kašel a chtěla bych se optat zda mohu použít Bioparox nebo Homeovox…a Chtela jsem se optat na Rakytníkový surup.. ![]()
Jestli jsi těhu, tak mě bioparox v lékárně nedoporučili v těhu. Homeovox neznám. A rakytníkový sirup můžu vřele doporučit na posílení imunity. Brala jsem ho i v těhu a i teď při kojení. Díky němu už jsem neměla leta antibiotika.
Luciii25 píše:
ten sirup mi ale neulevi od kasle ze ?
ne to ne. Ten ti pomůže posílit organismus, aby se s tou nemocí rychleji a líp vyrovnal. Sirup se bere i dlouhodobě právě k posílení imunity.
Na kašel toho asi moc nedostaneš. Já brala na škrábání v krku Propolky a na kašel Hedelix (ale u toho je v příbalovém letáku napsané, že v těhu neee… já to riskla). Možná by pomohl Stodal.
Ale to je všechno na to pokašlávání. Pokud máš kašel, že nemůžeš třeba usnout, tak bych to řešila se svým doktorem. Mě tenkrát napsala doktorka jenom snad paralen, calcium, antihistaminika a antibiotika. S tím, že mám ještě chvíli vydržet a pokud se to nebude lepšit, tak nasadit ty antibiotika. Naštěstí to pomalu přecházelo.
no ja do sebe prave nechci radsi cpat nic,jim hodne ovoce, piju caje s medikem a maximalne ten rakytnikovy sirup a jeste sem dostala homeopatika (Homeovox)
Holky, ozivuju diskuzi, dneska jsme byly s malou 2,5r u dr a dostala na noc 1/3 Prothazinu na kasel, ale zapomela jsem se ji zeptat, kdyby nahodou se vratila teplota, jestli ji muzu k tomu dat treba Panadol nebo Nurofen na snizeni??Zatim to vypada, te bude bez teplot, ale nahoda je blbec…diky
@Brambůrka10 Pokud se jedná o lék proti dráždivému kašli, tak ten lék TLUMÍ…což dělá i lék proti bolesti nebo teplotě…takže se určitě nekříží, ale asi bude zvyšovat účinek toho léku proti kašli…
Takze muzu? doufam, ze teda teplota nebude a kdyby jo, tak normalni davku co davam? pry je to silny lek, tak jsem se bala, abych ji nepredavkovala..dekuju moc
@Brambůrka10
Můžeš normální dávku, je to úplně jiná léková skupina, než léky na teplotu a nijak se vzájemně neovlivňují