Rychlá pomoc při dráždivém kašli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
1.3.12 23:06
pajulinkka22 píše:
obrazek píše:
my jsme mimino pořádně oblíkli, i čepičku, měli jsme v ložnici 15 stupnů. měli oba laryngitidu. měli mít studený odchov a zvlhčený vzduch.
pokud nemáš léky tak aspoň hodně pít, no… a sledovat kašel a dušnost. na laryngitický štěkavý kašel musí mít zimu, ev. otevřít mrazák a dát ho k němu. teď je venku asi 5 stupnů, my stonali když bylo -20, což je takový „praktičtější“…
když by sípal a vtahoval klíčky a nepomohlo by studený vzduch, tak volat 155…
Prosím tě co to je vtahoval klíčky?

klíční kosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.3.12 23:07

dej mu čepici a nech okno otevřené celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
1.3.12 23:12
fragola píše:
pajulinkka22 píše:
obrazek píše:
my jsme mimino pořádně oblíkli, i čepičku, měli jsme v ložnici 15 stupnů. měli oba laryngitidu. měli mít studený odchov a zvlhčený vzduch.
pokud nemáš léky tak aspoň hodně pít, no… a sledovat kašel a dušnost. na laryngitický štěkavý kašel musí mít zimu, ev. otevřít mrazák a dát ho k němu. teď je venku asi 5 stupnů, my stonali když bylo -20, což je takový „praktičtější“…
když by sípal a vtahoval klíčky a nepomohlo by studený vzduch, tak volat 155…
Prosím tě co to je vtahoval klíčky?
klíční kosti ;)

Udělám sice ze sebe debila, ale jak to poznám :?: Jako to je ta jamka u prostřed?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
1.3.12 23:12

Záleží jaký Robitussin máš, jeden je na odkašlávání, jeden na suchý kašel. Ten na suchý kašel bych mu dala, cca třetinu dávky, nemělo by to ublžit, vyhledávač ukázal normální sirup 100ml/150g účinné látky, junior sirup 100ml/75g látky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
1.3.12 23:13

Ano, to je ta jamka uprostřed. Ale to bys poznala, prostě by se nemohl nadechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
1.3.12 23:13
obrazek píše:

Ráda bych to udělala ale to by nesměl cestovat. A navíc když ho přikryju tak je v tu ránu odkopaný, tak by byl nemocný ještě víc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
1.3.12 23:15
AnastazieB píše:
Záleží jaký Robitussin máš, jeden je na odkašlávání, jeden na suchý kašel. Ten na suchý kašel bych mu dala, cca třetinu dávky, nemělo by to ublžit, vyhledávač ukázal normální sirup 100ml/150g účinné látky, junior sirup 100ml/75g látky.

Robitusin mám na suchý kašel, je tam dávkování pro 6 let a víc 5ml tak kdybych mu dala 2,5ml to by mu nemělo ublížit ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.3.12 23:16

mucosolvan ne!, ten se dává přes den na vykašlávání. Jestli nic nemáš, tak pořádně vyvětrej do zimy, podlož postýlku u hlavičky až o 10cm, udělej mu čaj a snaž se mu ho dát co nejteplejší. Na prsa mu dej třeba pod pyžamko složený ručník, ať se mu hrudník zahřeje a holt počítej, že třeba strávíte noc tím, že budeš sedět, dítě v náručí aby bylo svisle a lépe se mu dýchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
1.3.12 23:17

Co ještě hodně pomáhá - teplé zábaly na prsa. Vzít kus vaty (někdo dává i třeba dámské vložky), napustit olejem, nahřát (na pánvičce, na topení, v mikrovlnce, žehličkou), zabalit do igelitového sáčku, pak ještě třeba do plíny, aby to neškrábalo a přiložit na prsa, pod pyžamko.

Jen s tím nahříváním opatrně, nejbezpečnější je radiátor. A nesmí se to přehnat, ten olej se může ohřát hodně, tak to pak vyzkoušej, aby to nepálilo moc.
Někdy to působí až zázračně, někdy míň, ale za vyzkoušení to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
1.3.12 23:20

Nám kromě jiného úplně zázračně zabraly Fenistil kapky. Dala jsem je dopoledne a do večera bylo po kašli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.3.12 23:20
pajulinkka22 píše:
obrazek píše:
Ráda bych to udělala ale to by nesměl cestovat. A navíc když ho přikryju tak je v tu ránu odkopaný, tak by byl nemocný ještě víc :(

tak ještě navrch mikinu a jedny tepláky nebo punčocháče :nevim: a hlídat ho a přikrejvat. věř mi, že je to lepší jednu noc moc nespat kvůli přikrejvání než kvůli ježdění na pohotovost…
obě děti mi měli laryngitickej záchvat dušnosti 4 noce po sobě - dvě Vojta a pak dvě Bára. bylo to strašný a myslela jsem, že zešedivím. nicméně jsem se stala miniodborníkem přes laryngitidy, i když to bych radši ani nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
1.3.12 23:22

ano teplý olej na hrudníček je taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.3.12 23:23
obrazek píše:
ano teplý olej na hrudníček je taky dobrý.

Nebo vařené brambory ;) Uvařit, trochu vychladit, aby to byla snesitelná teplota, zabalit do plínky a dát na hrudník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
1.3.12 23:24

S tím odkopáváním. Mám doma lehkou kombinézu, asi bych použila tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.3.12 23:25

sinecod, fenistil (pro takhle malé dítě).
studený vzduch, takže obléknout a větrat a větrat. plus zvlhčit vzduch.
kdyby byl hodně dráždivý, posadit,
u nás pomáhá jen to, že dítě na mě klokánkuje jako novorozenec, a já spím v sedě :roll: už 4.noc. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí