Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@atenai píše:
@Brambůrka10
Můžeš normální dávku, je to úplně jiná léková skupina, než léky na teplotu a nijak se vzájemně neovlivňují
tak jsem klidnejsi, dekuji moc ![]()
Ahoj všem,
oživuji téma…
syn (15) měl před Vánoci nějakou virozu, nejdřív ho bolelo v krku, takže klasika Neoangin (ten mám osvědčený jako nejlepší), za pár dnů chrapot, že moc nemohl mluvit - hlavně ráno, teplý čaj s medem mu např. vůbec nepomohl…další fáze byla ta, že začal dost dráždivě kašlat - ale NE V NOCI, to lehnul a spal, takže Stoptussin…
Pak mu vše krásně ustalo, ani jsme teda nebyli u doktorky s tím, že za 14 dnů prázdnin vše super vyléčí (byl už doma od pondělka před štědrým dnem), ale ouha - od včerejška opět KAŠEL
, ale nejvíc po probuzení a kvečeru. Když jde ven na čerstvý vzduch, tak tam ani nezakašle, to mu vůbec nevadí…od včerejška mu dávám ZODAC - ten nám před rokem napsala dr., když měl něco podobného, 1 tabletu denně…teplotu nemá vůbec, ani není schvácený…říká, že ho to dráždí jako v krku na to kašlání, že ho tam lechtá apod., a pak kašle…ještě jsem tady našla nějaké Bylinkové pastilky od dr. Maxe, tak to se může i 6 denně, tak jsem mu je dala…
Nemáte prosím radu?? K dr. zajdeme asi v úterý odpoledne, aby ho poslechla, protože takto se mi zdá, že klidně do školy v pondělí může jít…
Nikdo jsme od něho nic nechytli - teda zatím
…
nebo je to nějaká alergie?? ten Zodac bere teprve druhý den…nevíte, za jak dlouho to tak optímálně zabere?? Ještě zdůrazňuju, že V NOCI nekašle VUBEC (naštěstí), nejvíc přes den…
DEKUJU MOC ![]()
Tak my máme to samé, po besídce ve školce 18.12. začal pokašlávat pak se přidaly teploty, tak jsme šly k Dr. viróza
jak píšeš, horečky nemá z nosu už mu taky přes týden neteče ale kašel má takovej, že začne kašlat až se dáví
pak to přestane - je to takovej suchej dráždivej kašel, už jsme zkoušely ROBITUSIN ten dobral a nic, přes noc je klid ale jak se vzbudí třeba minutu kašle a během dne pokašlává. Tak jsme nasadili tymiánový sirup - zatím taky nic koupili jsme psí sádlo, tak ho dneska namažeme. Jsem zvědavá jestli někdo poradí, co zabralo ![]()
ahoj, no jo, to jsou halt ti malí bobci ve školce, no
…co se týká těch maláčků, tak u nás to byl taky horor - zvlášť s mladším synem…Robitussin jsme nezkoušeli, ale dám ti tip na STOPKAŠEL od Dr. Weisse - ten se mi zdál dost účinný a občas ho tomu mladšímu koupím ještě i teď (má 8 a půl roku a je ve 2. třídě)..může se už od 1 roku, obsahuje 5 účinných bylin a beta-glukany na imunitu a hlavně - je strašně dobrý
, z těch všech bylinných situpů vždycky skončíme u tohoto a to měl i tymiánový od Dr. Theisse apod. - ale to je všechno hodně sladké, ten Stopkašel je tak akorát, a fakt chuťově super. Dává se 2× denně.
no jo, ale co s tím starším klukem (15 let)?
@LauraLola - díky za tip…právě že ten mentol vysušuje sliznici, tak ty Hallsky apod. nedávám, možná že mu zaberou ty Echinaceové bylinkové tablety od Dr. Maxe, to se může 6 za den…ono důležité je, že nekašle v noci, to jo, možná, že tak dlouho trvá kašel po nějaké té laryngitidě, fakt nevím…on ten starší kluk bývá zdravej jinak jak řípa
a teplotu ani schvácený není.
@Gerberka píše:
@LauraLola - díky za tip…právě že ten mentol vysušuje sliznici, tak ty Hallsky apod. nedávám, možná že mu zaberou ty Echinaceové bylinkové tablety od Dr. Maxe, to se může 6 za den…ono důležité je, že nekašle v noci, to jo, možná, že tak dlouho trvá kašel po nějaké té laryngitidě, fakt nevím…on ten starší kluk bývá zdravej jinak jak řípaa teplotu ani schvácený není.
Já právě žádný léky nesmím (těhotenství) a na dráždivý kašel po viróze mi to pomohlo. Ale je fakt, že jsem kapky nezkoušela. Přeji brzké uzdravení
.
Potřebuju rychlou radu. Jsme v cizině a syn začal pred 3 dny kašlat. Aktualne kašle už hodinu a jak ho znám, lepší to nebude. Mám s sebou jen stopkasel, protože jsem blbá a nevzala jsem Pleumolysin. Takže nějaký tip na domácí postup? Doktor tu je až odpoledne, ale stejne tomu nevěřím, doma doktorka taky nepomáhá.
Jsme v Itálii, jestli víte, co na kašel tu prodávají, tak sem s tím.
@Anonymní píše:
Potřebuju rychlou radu. Jsme v cizině a syn začal pred 3 dny kašlat. Aktualne kašle už hodinu a jak ho znám, lepší to nebude. Mám s sebou jen stopkasel, protože jsem blbá a nevzala jsem Pleumolysin. Takže nějaký tip na domácí postup? Doktor tu je až odpoledne, ale stejne tomu nevěřím, doma doktorka taky nepomáhá.
Jsme v Itálii, jestli víte, co na kašel tu prodávají, tak sem s tím.
Takže suchý dráždivý kašel?
@kontramatka ano, suchý dráždivý. Doma casto končíme na pohotovosti, kde to je podle nich něco mezi laryngitidou a bronchitidou.
tady jsem vygooglila, co se v Itálii v lékárnách prodává na suchý kašel (suchý kašel se řekne „tosse secca“):
https://www.farmaciaitalia.it/pagina2.asp?…
nebo si z internetu stáhni příbalový leták léku, který kupujete tady a pomáhá vám, ukaž ho v lékárně - zvýrazni tam, co tam je jako účinná látka (bývají to mezinárodní výrazy) a třeba budou mít něco na stejném principu
Dala bych dithiaden a na chladný vzduch. Otevřít lednici, dýchat nad mísou ledu atd…
@kontramatka píše:
Dala bych dithiaden a na chladný vzduch. Otevřít lednici, dýchat nad mísou ledu atd…
Dithiaden nezabírá a stejně ho tu nemám.
@Valerie83 pomáhá codein. Ale je dobrý tip si to stáhnout a poprosit doktora.