Nakládaný hermelín

120
5.9.07 15:32

Nakládaný hermelín

Ahoj holky,

za 3 týdny pořádáme akci a ráda bych překvapila nakládaným hermelínem. Prosím o vyzkoušené recepty, určitě přijdou vhod i jiným :wink:

Dík moc

Jitka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2114
5.9.07 16:25

Hermelíny rozkrojim a dám do nich rozmačkaný česnek. Přidávam celý papričky, olivy, ( když hermelíny neplnim tak přidávám celý česnekový stroužky jinak ne ), nakrájenou cibuli, dávám bobkový list, nové koření, pepř čtyř barev ( nemletý ), a nějaké zelené koření např. bazalka. Zalít olivovým olejem. Uležet 14 dní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
741
5.9.07 17:22

mňáááám!

Výborný je taky plněný hermelín. Rozkrojí se na dvě půlky, vydlabe. Do misky se dá vydlabaná část, smíchá se s rozkrájenýma vlašskýma ořechama, česnekem a majonézou. Zpátky se to naplní a šoupne do ledničky. Pak se to rozřeže na trojúhelníčky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
120
5.9.07 20:40

Sany,

trošku nějakou váhu (kolik čeho jak pro blbý) prosím. :lol: Nerada bych to zkazila, když to není jen pro nás - chci to dělat ve velkém.

Díík

J.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2114
5.9.07 21:24

Na 10 hermelínů:

1 sklenička papriček
1 balíček oliv ( menší stačí )
Palička česneku na stroužky nebo když plnim tak klidně i dvě paličky ( rozmačkaný česnek přisolim a občas dám i trochu sladký papriky )
2 cibule
5 lístků bobkovýho listu ( větší )
10 kuliček novýho koření
15 kuliček pepře
Zelený koření radši víc než míň ale na 10h tak půlka balíčku by měla být dostačující
Oleje spotřebuju na 10h tak 1,5l
Uležet nechávám mimo lednici, v chladnějším prostředí. Když to po 14dnech nesníte tak pak už uchovávat v lednici.

Kolik čeho sem ti napsala tak cca já to přesně napsaný nemám, dělám to od oka a taky třeba cibuli, česnek, papričky, olivy dávám podle toho jak to máme rádi, takže u nás třeba česnekem a papričkami nešetřim.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.9.07 11:34

hermelin

taky posilam par receptu

http://www.nadoma.cz/…ledavani.php?…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2114
6.10.07 20:47

Beanův nakládaný hermelín
Ingredience:
Hermelíny - nejlépe se zeleným pepřem Česnek - podle chuti
Paprika sladká, pálivá, příp. chilli
Feferonky kulaté
Pepř celý - může být černý,bílý, červený, zelený - je to spíš pro oko
Jalovec, tymián, rozmarýn - lze nahradit provensálským kořením Černé olivy
Cibule
Bobkový list
Olivový olej - může být i rostlinný
Sterilovaná červená kapie

Postup:

Česnek rozmačkáme a smícháme s červenou a pálivou paprikou. Poměr záleží na vaší drsnosti, já dávám 5/1. Hermelíny rozkrájíme a hmotou vymažeme. Vložíme kolečko cibule a půlky oliv. Dáme do sklenice a prokládáme cibulí, feferonkama, olivama, kořením, kapií. Zalijeme olejem a necháme alespoň týden být.

Nakládaný hermelín jemně kořeněný
Ingredience:
4 hermelíny,
9 stroužků česneku,
2 pálivé papričky,
na špičku nože sladké nebo pálivé papriky,
15 kuliček jalovce,
10 kuliček černého pepře,
10 kuliček zeleného pepře,
2 kávové lžičky tymiánu,
1 kávová lžička rozmarýnu,
2 bobkové listy,
olej
Příprava:
Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.

Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.

Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.

Nakládaný Hermelín klasik
Ingredience:
400 g Hermelínu,
100 g cibule,
2 stroužky česneku,
1 dl oleje,
1 červená pálivá paprika,
nové koření, celý pepř, bobkový list
Příprava:
Sýr nakrájíme na 6 - 8 dílků, vložíme do skleněné nádoby spolu s pokrájenou cibulí, česnekem a paprikou. Zalijeme olejem, dobře uzavřeme a necháme v chladu 6 - 10 dnů uležet.

Naložený hermelín po indicku

Suroviny:

1 hermelin, trocha nalozenych houbicek, porek, cibule, cesnek, paprika, feferonky, kari koreni, pepr, sul, chili, olej

Postup:

Hermelin nakrajime na kosticky a k nemu pridame cibuli nakrajenou na kosticky; porek, feferonky, papriku a houbicky nakrajene na drobne platky. Olej smichame s korenim (ktereho dame dle chuti, ale kari by melo prevazovat) a tim prelijem hermeln i se „zeleninou“. Nechame ulezet par dnu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
450
7.10.07 10:17

Teda ja bych si dala snad vsechny :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Radkak2
19.9.12 22:37

No vy mi teda děláte chutě, já osobně miluji hermelín rozpůlený a uproštřed česnekovou pastu po domácku vyrobenou, naložené v oleji a trocha cibulky k tomu čerstvý chlepa skleničku piva a jsem maximálně spokojená :-)Odležený si myslim že je potřeba tak 10 dní podobně jak utopenci.

  • Nahlásit
  • Citovat
maxminek
21.9.12 15:40

Já jsem nenakádala hermelín, ale camembert a bylo to taky moc dobré.
Do sklenice jsem narovnala nakrájenou cibuli na plátky, sýr na trojúhelníčky. Pak jsem přidala kulaté feferonky, beraní rohy a rozkrájenou kapii. Pak jsem to zalila zálivkou z kvalitního slunečnicového oleje a koření, aby bylo vše ponořené.
Zálivka: slunečnicový olej, chilli, celé nové koření, celý pepř, mletá paprika, bobkový list.
Nejlepí je nechat sýr v ledničce tak 10, 14 dní odležet.
Po zkonzumování sýra jsem olej používala na smažení

  • Nahlásit
  • Citovat
28.9.12 11:11

Ahoj holky, napadlo me, zalezi na tom jaky druh hermelinu zvolim? jsou prece jen trosku jine…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.10.12 20:10

Já myslím, že je jedno, který typ hermelínu nakládáš.
A taky záleží, jak máš hermouše ráda. Já třeba miluju nakladanej, ale pokud je to rozteklé, takto už mi teda nejede :( stalo se mi to, když jsem použila camembert z Penny-přitom ho normálně jím. Teď nakládám Brie a nebo Sedlčanskej a ten mi chutná teda víc, ale to je věc názoru.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.10.12 21:46

Ahoj holky, já nedávno zkoušela nakládat hermelín, když manžel slavit narozeniny a vřele doporučuji, moc se povedlo, ale je asi jedno jaký druh hermelínu použijete, já vybírám podle ceny, ale naštěstí se mi neroztekl :) http://nakladany-hermelin.iprostor.cz/…dlcansky.htm Doporučuji nechat hodně proležet, byla to lahoda!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Radkak2
9.10.12 20:14

Já jsem si včera v hospodě dala nakládaný hermelín a poprvé v životě jsem ho dostala na brusinkách, přišlo mi to zvláštní, mám ho radši klasicky, ale nebylo to nejhorší, jen ta skladká chuť mi k tomu moc nešla ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
Stanley H2o
13.10.12 21:10

Také mám moc rád nakládaný hermelín, ale občas se mi stane, že se mi nějak zkazí ta cibule, začne kvasit nebo co, sýr, papriky a všechno ostatní je dobré, ale ta cibule občas dělá problém. Neporadil by mi někdo, jak tomu zabránit?

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama