Nakojím jen 10ml

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81
29.9.23 16:25

Nakojím jen 10ml

Ahoj holky. Malemu jsou 2 tydny, jsem po cs. Začátek neprobehl dobre. Dneska nakrmim v noci a ráno ješte treba 50ml no ale pak to je jen 10,10,10,20,… miminko saje dokud to hodne teče takze prvni 3 minuty a pak to jen dumlá protoze je linej. Prilrmuji, protoze to mam narizene. Tak to teče hezky takze mam pocit že se mi kojení alorat zhoršuje. Zkousim vitaminy, čaj, jím, odpočívám. Mam dokrmovat vzdy do 80ml ale dala jsem mu 60ml UM v 11hod. Uz bude 17 a on furt spí!! A to mám za den dát 640ml!! A kde mám čas na kojení? Protoze u me kojeni zabere hodne času tim jak saje jen chvilinku tak to musim zkouset nekolikrat. Nejaka rada? :( Zkousim i odsavat nekdo rika ze to pomaha nekdo zas že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41929
29.9.23 16:56

A proč ho nevzbudíš? Jak přikrmuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
29.9.23 16:59

No, já teda děti nebudila, ale 6h je dost, to pak budeš mít noční šichtu. Zkus jen kojit a dávat kdy si řekne a nevážit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
29.9.23 17:07
@1992lp píše:
Ahoj holky. Malemu jsou 2 tydny, jsem po cs. Začátek neprobehl dobre. Dneska nakrmim v noci a ráno ješte treba 50ml no ale pak to je jen 10,10,10,20,… miminko saje dokud to hodne teče takze prvni 3 minuty a pak to jen dumlá protoze je linej. Prilrmuji, protoze to mam narizene. Tak to teče hezky takze mam pocit že se mi kojení alorat zhoršuje. Zkousim vitaminy, čaj, jím, odpočívám. Mam dokrmovat vzdy do 80ml ale dala jsem mu 60ml UM v 11hod. Uz bude 17 a on furt spí!! A to mám za den dát 640ml!! A kde mám čas na kojení? Protoze u me kojeni zabere hodne času tim jak saje jen chvilinku tak to musim zkouset nekolikrat. Nejaka rada? :( Zkousim i odsavat nekdo rika ze to pomaha nekdo zas že ne.

Vzbuď ho, příkladej, dokrmuj, klidně bych ho budila po dvou hodinách, v noci taky. A dokud se nechytne, tak odsavej, ideálně elektrickou odsávačkou. Co laktační poradkyně?

Příspěvek upraven 29.09.23 v 17:22

• Citovat
  • Upravit
6903
29.9.23 17:12

Dítě zřejmě nepřibírá, jak by mělo.. Kojila bych dle potřeby a nenechávala rozestupy mezi krmením více než 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30781
29.9.23 17:12

Ja musela syna asi mesic lechtat pod bradou, aby cucal - to jsi zkousela? Jinak u mych prvnich dvou deti bylo sestinedeli cca 8/24 hodin u kozy, pily 8-10× denne a vzdycky skoro hodinu, ale byli to proste lenosi lini. To jsem zjistila u tretiho ditete, kde jsem zase valila oci, ze se nakoji 6krat denne po 3 minutach a pribirala nejlepe ze vsech. To bylo saci cerpadlo :mrgreen:. Doted sni, co vidi, a jedina neni pavouci dite, ale pekne do ruky :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
29.9.23 17:17

Budit po 2 až 3 hodinách, tečka. Na to, aby spalo miminko 6 hodin bez krmení, je ještě hodně brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9278
29.9.23 17:35

6 hodin bych takto malé miminko spát nenechala. Budila bych po 3hod a hned kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8429
29.9.23 17:47

Určitě budit a kojit. Nenechej ho spát tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
29.9.23 17:51

Když nebudeš kojit, nebude se ti tvořit mléko a za chvíli nebude, jako 6 hodin je na takového drobka hodně, obzvlášť, když nemáte vychytané kojení. Budila bych co 2-3 hodiny ve dne v noci a kojila a kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
29.9.23 18:11

Bohužel jsem měla podobný problém. Nebylo mi opět bohužel přesně ukázáno jak kojit správně (i s dvorcem a já si o tom předtím nic nezjišťovala), takže jsem během dvou dnů měla prsa úplně v háji a kojení byla neskutečná bolest celou dobu i jsem u toho brečela).
Prospustili mě o den dříve z porodnice s kloboučky a příkrmy přes inj stříkačku.
Za dva dny od prospuštění jme byli objednaný k doktorce. Zjistilo se, že malý stále hubne více a více. Plakal a uklidnil se jen po přikrmu.
Sestra mi ukázala jak správně kojit ( i jsme tam kvůli tomu volala) vážili ho před a po nakojeni z obou prsů. Vypil za hodinu jen 10ml. Takže jsem musela dávat příkrmy už z láhve, a kojit jen s kloboučky, protože bradavky byly v dezolátním stavu naprosto, tak aby něco nechytl.
Také dlouho spal. Přes klobouček to neutáhl a byl to hrozný boj a stres pro oba. Takže jsme skončili zcela na UM. Byla jsem vyřízena z toho že by mi dal hubnul a hubnul. Po UM byl spokojený a přibírá až moc možná :mrgreen:
Po UM také dlouho spal ale už nehubnul a já věděla kolik vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.23 23:58

Totalne se v tom ztracis, tohle chce fakt dobrou laktacni a to hned, jinak jsi v haji. No tam uz skoro jsi…

Kazdopadne, cim vic budes dokrmovat, tim nizsi laktace se ti ustali, navic prcek muze zacit uprednostnovat flasku.
To vazeni pred/po kojeni navic spave miminko prilis vycerpa, takove musi dostat prso hned, jak zaknoura.

Tohle je fakt slozitejsi, chce to resit komplexne s LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
1.10.23 19:26

@Havlova cévkou… chtela bych jenom kojit ale pediatrička mi pohrozila hospitalizací a že musim dokrmovat vždy do 80ml… mne to prijde až moc… jakože ten den je krátkej. To jak spal dlouho bylo že jsem mu dala 60ml um a pak ho to totalne uspalo. A budit ho je docela narocny ale teda budu to delat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.10.23 19:34
@1992lp píše:
@Havlova cévkou… chtela bych jenom kojit ale pediatrička mi pohrozila hospitalizací a že musim dokrmovat vždy do 80ml… mne to prijde až moc… jakože ten den je krátkej. To jak spal dlouho bylo že jsem mu dala 60ml um a pak ho to totalne uspalo. A budit ho je docela narocny ale teda budu to delat :)

Pediatri kojeni a vyzive obvykle nerozumi!!
Spousta pediatricek uz nekomu domrvilo kojeni.

Na druhou stranu, odborny dohled potrebujes.
Zkusila jsi najit nejakou dobrou laktacni??
Obavam se, ze bez ni to nedas.

Kolik miminko vazilo, kolik ma ted? Kolik pocura plen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
1.10.23 20:04

@Lucie_Sx laktacni chci mam dve jedna ma prijit v pondeli druha v utery :D tak nevim jedna by asi stacila. Z nemocnice jsme odchazeli 3960? Narodil se s 4290. A hned druhy den jsme sli k pediatricce ta navazila 4030 pak po dvou dnech 4060 a pak po peti dnech 4080 no a to rekla ze kdyz pribral jen 20g za pet dni ze ho musim krmit 640ml za den at je to mm nebo um. No tak prvni den jsem vse poctive vazila a bylo fakt tezky to utahnout aspon na tech 600. Pak jsem se na vazeni vyprdla a zitra jdeme na kontrolu. Pocura praveze tech 6,7 dokonce je teda vzdycky i pokaka! Ja si nejsem jista jestli ted pribral vazila jsem ho jednou s plenou pak s oblecenim takze uvidim az zitra. Ale s tim domrvenim kojeni souhlasim. Radsi budu konzultovat s LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová