Nákup auta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
1.9.15 20:16

Já v áčkách nakoupila dobře..pokud nebudete mít s sebou nikoho zkušenýho, tak si tam najděte auto sami..auto, který vám jako laikům budou podsouvat, jako super nabídku, nejlepší co mají, bude stát pravděpodobně za prd. já si tam vybrala auto, který mým požadavkům plně vyhovovalo, ale nikdo mi ho nenabídl, zpětně jsem pak dokonce zjistila, že v den co jsem ho koupila, ho teprve na sebe přepsali v techničáku, takže nic co by nemohli měsíce prodat, a jezdí už 6 let, je to 18 let starý auto, za 45000(při koupi tedy 12 let starý), e nemůžu si na něj stěžovat. ale jako peníze do něj vrážet, to vrážím, ale to prostě u starýho auta tak je, teď mě to před technickou stálo 10000 za novou spojku, a nový brzdový trubky, měnila jsem zadek výfuku, tlumiče, baterku..to je nromální, to jsou spotřební díly. ale motor má auto ve výborným stavu, to mi řeklo už víc mechaniků..to je asi nejzásadnější.
edit: a máme ho z áček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
1.9.15 20:17

„@j.a.n.i1“ kdyz myslis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
1.9.15 20:37
@Gambo píše:
@j.a.n.i1
Myslim ze je lepsi novy, i kdyz levny s malym vykonem nez ojeina do ktery rvat prachy. My se zbavili po 6 letech fabie. Vykupka byla pres 100. tis. Takze ji kolem 130 budou nabizet a vim s jistotou ze novy majitel ji bude uz jen krmit n opravach. Proto jsme se ji zbavili. Nechavali jsme ji v ackach. A kupovali jiz zminenou Dacii.

Já do své 15 letky cpu peníze v podstatě jen za to, co si tam zničím :nevim: odměnou je mi plná výbava, kvalitní interiér, kvalitní stabilní a výkonný benzín. Chápu, že mít ojetou fábii není tak super, ale to je přesně to, že když jdeš do ojetiny, tak si nemusíš volit nějakou takovou šílenost, ale volíš mezi kvalitnějšími kusy. Ale samozřejmě, to je každého věc, akorát je potřeba si při výběru promyslet obě varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
1.9.15 20:41
@Gambo píše:
@Nimie
Tak jak rikam my jsme s cenou pres 300.000 na te dacii a je v plne vybave. Vcetne parkovaviho radaru. Klimatizace a mame naftu. Motor mame 1.5 ale manza rika ze mame 99 koni.

A to je přesně to o čem mluvím, osobně mi tihle špunti na jiné než městské popojíždění (a i tam je to nepříjemné) vadí - jsou nekomfortní, nic nevydrží a furt na tom něco opravuješ, jakmile to přešvihne tak 50 tis.

300 tis. už je trochu vyšší částka, tam je to mírně lepší, ale tady se jedná o 150, což je na nové auto blbý… parkovacím radarem asi máš na mysli senzory - ty my máme i ve starých autech, klimatizace snad není výbava, ale už docela standart v současné době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.9.15 20:42
@slavuska1 píše:
Já v áčkách nakoupila dobře..pokud nebudete mít s sebou nikoho zkušenýho, tak si tam najděte auto sami..auto, který vám jako laikům budou podsouvat, jako super nabídku, nejlepší co mají, bude stát pravděpodobně za prd. já si tam vybrala auto, který mým požadavkům plně vyhovovalo, ale nikdo mi ho nenabídl, zpětně jsem pak dokonce zjistila, že v den co jsem ho koupila, ho teprve na sebe přepsali v techničáku, takže nic co by nemohli měsíce prodat, a jezdí už 6 let, je to 18 let starý auto, za 45000(při koupi tedy 12 let starý), e nemůžu si na něj stěžovat. ale jako peníze do něj vrážet, to vrážím, ale to prostě u starýho auta tak je, teď mě to před technickou stálo 10000 za novou spojku, a nový brzdový trubky, měnila jsem zadek výfuku, tlumiče, baterku..to je nromální, to jsou spotřební díly. ale motor má auto ve výborným stavu, to mi řeklo už víc mechaniků..to je asi nejzásadnější.
edit: a máme ho z áček ;)

tak v tom s tebou souhlasim..nabizeji opravdu kraksny..nam takhle vnutily a ani jsme a autem nedojely domu..takze druhy den zpet a vzaly jsme auto po kterem jsme koukaly samy ale nodporucovaly ho, i vratily penize protoze bylo levnejsi, mely jsme sebou kamarada automechanika a oni celkem couvnou kdyz vidi ze tomu nekdo rozumi. A to predchozi auto melo vadu o ktere vedely byl tam vadny katalizator a turbo..bylo to udelane jen tak naoko aby to nekam dojelo, takze ten kamarad na ne hned spustil a najednou vsechno slo. A ted ho mame snad 3 roky a dobry..nejake opravy si vyzadalo ale neni uplne nove takze s tim se musi pocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101495
1.9.15 20:45
@Gambo píše:
„@j.a.n.i1“ kdyz myslis :palec:

No, když ty myslíš, žes s novým udělala terno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
1.9.15 20:47

@Gambo já přemýšlím k čemu bych to přirovnala… známí si před pár lety pořídili nového Renaulta s „koženým“ interiérem. No, hlavně že ho mají novej… motor hučí a furt na něm něco opravují, kožený interiér není kožený interiér, ale hnusné plasty v kombinaci s tvrdýma koženýma sedačkama, dlouhé cesty jsou v tom peklo. Stejně jako znám člověka, který za cenu toho, že nutně potřeboval nové auto, si vzal auto bez loketní opěrky a centrálního zamykání, protože mu na to nevyzbyly peníze, ale prostě musel mít nutně nové auto :nevim: jenže to už ani není výbava, to totiž už ani není auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
1.9.15 20:50

Lidi zlatí, kdybyste věděli, co se ve výše zmíněném bazaru děje, tak byste si tam auto nikdy nekoupili. Jestli chcete ojeté auto, což už tak je hodně velký risk, vemte si s sebou někoho, kdo autům rozumí. Sami nemáte šanci na závady přijít, i když bude auto vypadat hezky, může mít tolik závad, že se vám za vraty bazaru rozsype :? Nad novým autem za 150 tisíc bych vůbec neuvažovala, ani nevím, jestli se za takové peníze dá něco nového koupit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.9.15 21:02
@Kobliha51 píše:
@vanilka78reklama?

Áčkám asi klesá prodej, tak si dělaj reklamu. Dneska to už je několikátá diskuse, kde je někdo chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
1.9.15 21:03
@PetraJ píše: Áčkám asi klesá prodej, tak si dělaj reklamu. Dneska to už je několikátá diskuse, kde je někdo chválí.

To se divím, že až teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.9.15 21:16
@Nimie píše:
@Gambo já přemýšlím k čemu bych to přirovnala… známí si před pár lety pořídili nového Renaulta s „koženým“ interiérem. No, hlavně že ho mají novej… motor hučí a furt na něm něco opravují, kožený interiér není kožený interiér, ale hnusné plasty v kombinaci s tvrdýma koženýma sedačkama, dlouhé cesty jsou v tom peklo. Stejně jako znám člověka, který za cenu toho, že nutně potřeboval nové auto, si vzal auto bez loketní opěrky a centrálního zamykání, protože mu na to nevyzbyly peníze, ale prostě musel mít nutně nové auto :nevim: jenže to už ani není výbava, to totiž už ani není auto…

Jenže to je o proritách, o tom, že aby člověk sehnal dobrý ojetý auto musí mít buď s sebou mechanika, nebo štěstí… To každej nemá… :nevim: Navíc dneska i ty levný nový auta na tom nejsou zas tak blbě… :-) my třeba máme auto mrňouse, ale „přelízali“ jsme z Feldy, takže i to Clio v plný výbavě je fajn. Máme sice ojetý, ale víme, kdo s tím jezdil… :nevim: Na delší cesty v něm je limitující snad jen to, že je to fakt spíš „nákupní košík“, takže je tam prostě málo místa, ale cesta do Chorvatska se s tím zvládnout v pohodě dala. :-D

I když chápu, že každej má ty hodnoty jinak poskládaný a člověk, kterej je zvyklej třeba na Mercedes si v tom 6 let starým Cliu bude třeba připadat jak na žebřiňáku… :mrgreen: Ale je furt spousta lidí, co jezdí třeba tou Feldou, nebo i staršíma autama a pro ně to bude super… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.9.15 21:19
@Nimie píše:
To se divím, že až teď :mrgreen:

Taky nechápu, že jim tam lidi ještě choděj. :roll:

@kate02 - náhodou, já nedávno jela s kamarádkou jejím Cliem a vevnitř bylo místa, až jsem čuměla. Narozdíl od Thálie, tu máme služební a to je fakt děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
1.9.15 21:33

My jsme koupili auto (ojetinu) přímo u škodovky, pán nám jasně řekl, co s tím je a co není a v pohodě, ani nebyla předražená, na ceně jsme se v pohodě dohodli… Jako áčka jsou odpad, neříkám, že se tam nedá trefit na dobrý kus, ale je to spíš náhoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
1.9.15 21:36
@kate02 píše:
Jenže to je o proritách, o tom, že aby člověk sehnal dobrý ojetý auto musí mít buď s sebou mechanika, nebo štěstí… To každej nemá… :nevim: Navíc dneska i ty levný nový auta na tom nejsou zas tak blbě… :-) my třeba máme auto mrňouse, ale „přelízali“ jsme z Feldy, takže i to Clio v plný výbavě je fajn. Máme sice ojetý, ale víme, kdo s tím jezdil… :nevim: Na delší cesty v něm je limitující snad jen to, že je to fakt spíš „nákupní košík“, takže je tam prostě málo místa, ale cesta do Chorvatska se s tím zvládnout v pohodě dala. :-DI když chápu, že každej má ty hodnoty jinak poskládaný a člověk, kterej je zvyklej třeba na Mercedes si v tom 6 let starým Cliu bude třeba připadat jak na žebřiňáku… :mrgreen: Ale je furt spousta lidí, co jezdí třeba tou Feldou, nebo i staršíma autama a pro ně to bude super… :nevim:

Ono to „nejsou zas tak blbě“ je samozřejmě o úhlu pohledu a jak píšeš, dost subjektivní podle toho z čeho přelejzáš, jenže přeci nebude říkat, že 40m2 je pro rodinu s dětmi dostatečný prostor jen protože před tím jsi žila na 30m2, tušíš, že to furt není ono, ale chápu, že je to dost o srovnání. Mě to současné provedení aut v mnoha ohledech vadí - jsou to auta, která nic moc nevydrží, kvalitní materiály se nahrazují levnějším nesmyslem, který často nejen že nevypadá esteticky dobře, ale ještě skřípe, loupe se nebo praská.

My třeba jezdíme i poměrně dlouhé trasy, jsme schopni v autě strávit i 12 hodin když na to příjde a ve chvíli, kdy mě ze sedaček bolí záda, tak si to taky 2× rozmyslím než něco takového pořídím. Ale to jsou opět všechno věci, které by si každý člověk měl ujasnit, akorát mě trochu zarazilo, že tu padlo, že auto s výbavou vypadá tak, že má klimatizaci… to mi připomíná těch 40m2 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.9.15 22:05
@Nimie píše:
Ono to „nejsou zas tak blbě“ je samozřejmě o úhlu pohledu a jak píšeš, dost subjektivní podle toho z čeho přelejzáš, jenže přeci nebude říkat, že 40m2 je pro rodinu s dětmi dostatečný prostor jen protože před tím jsi žila na 30m2, tušíš, že to furt není ono, ale chápu, že je to dost o srovnání. Mě to současné provedení aut v mnoha ohledech vadí - jsou to auta, která nic moc nevydrží, kvalitní materiály se nahrazují levnějším nesmyslem, který často nejen že nevypadá esteticky dobře, ale ještě skřípe, loupe se nebo praská.My třeba jezdíme i poměrně dlouhé trasy, jsme schopni v autě strávit i 12 hodin když na to příjde a ve chvíli, kdy mě ze sedaček bolí záda, tak si to taky 2× rozmyslím než něco takového pořídím. Ale to jsou opět všechno věci, které by si každý člověk měl ujasnit, akorát mě trochu zarazilo, že tu padlo, že auto s výbavou vypadá tak, že má klimatizaci… to mi připomíná těch 40m2 :nevim:

Mě třeba překvapilo, že když v Top Gearu proti sobě pustili novýho Renaulta (nějakýho prcka) a straý Volvo, sice hůř po tý srážce vypadal Renult, ale posádka by mnohem hůř dopadla ve Volvu… Což mě docela překvapilo, protože pro mě prostě Volvo = bezpečný auto… :oops: (Jasně, asi by nový Volvo vs. novej Renault dopadlo pro ten Renault hůř, ale tady jde o to, že ne vždycky je starý lepší auto lepší kup, než nový „horší“, protože ty technologie jdou prostě dopředu i u těch levnejch aut… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat