Nákup auta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Nečetla jsem celou diskuzi, ale z koupě ojetého auta bych měla dost strach.Taky jsme uvažovali nad koupí v bazaru, ale nakonec jsme šli z nároků trošku dolů a koupili nové. Všichni na Áčka nadávají, ale asi záleží taky na konkrétní pobočce. Známý pracoval v Áčkách na severu Čech a i když pak od nich odešel, tak tvrdil, že tam jsou fér. Ale rozhodně bych si s sebou vzala někoho, kdo autům rozumí, aby Vám poradil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všichni spokojení s áčkama a všichni nováčci… to jsou ale spokojení zákaznící áček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já našel pěkné auto u áček stáří 4,5 roku, najeto 150 000km, na ten nájezd za zajímavou cenu.
pod autem velkej nápis
Prověřeno od Carlife* a 4 velký hvězdičky,
potom následoval popis, fotky deset reklam a úplně na konci na bílém pozadí lehce šedý text
- Výhodná koupě! Neexistuje dostatek záznamů o stavu tachometru, proto nelze počet najetých kilometrů garantovat.
Takže mají elektronickou servisku od mercedesu, auto staré 4,5roku a oni nejsou schopni zaručit KM? to docela smrdí.
Další věc chtěl jsem zjistit za jakých podmínek se dostanu na jejich nabízený úrok 3,99% p. a. no neodpověděli. Chlap se začal vykrucovat a že mi auto přivezou, podívám se na něho a potom si o tom promluvíme… tož nepromluvíme. Potom začal békat že je spousta neseriozních prodejců co mi řeknou úrok hned, ale že oni jsou seriozní… to jsem nepochopil. Z jejich jednání mi to připadá přesně naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U áček jsem prodával dvakrát auta, která jsem kupoval nová a s nimi musel být nový majitel spokojený. Přesto bych šel koupit ojeté auto jinam - například do značkových bazarů prodejců škodovek (Škoda Plus) nebo koncernu VolksWagen (Das Welt Auto).
Pokud chcete auto kolem 150 tis. korun, pro rodinu, pak bych hledal benzinový atmosférický motor v nižší střední třídě. Například Octavia druhé generace, Golf Combi V. generace, Seat Altea nebo Altea XL s motorem 1,6MPI. Nebude to žádný trhač asfaltu, ani spořílek, ale je to motor, který vydrží stovky tisíc kilometrů.
Alternativou jsou Kia Ceed SW a Hyundai i30CW první generace. Pokud koupíte u prodejce Kia/hyundai, může se jednat ještě o auto v sedmileté/pětileté záruce výrobce. Zde bych doporučoval klidně základní motor 1,4 CVVT.
Určitě auto dobře projet, kdyby se vám cokoliv nelíbilo, třeba i jen pocit, tak nebrat. nabídka je obrovská.
Každopádně si nechat v rezervě cca 30 tis. na servis ři závady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úroky
Úroky ti nemůžou říct, protože o tom nerozhoduje bazar a už vůbec ne ploště. Úroky se vždycky píšou na míru podle ceny, doby a hlavně podle míry rizika. Má s tebou banka zkušenosti? Platil jsi vždy včas a přesně? Máš u nich účet? Chodí ti tam pravidelně dvacka? A tak dále a tak dále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ojetý vůz
Dobrý den, mohli byste mi, prosím, poradit s nákupem ojetiny (do 100 tis. Kč) pro malou ženskou (já-158 cm).. měla jsem Pegueota 206, ale dosloužil, v přítelově Passatu skoro nedosáhnu na pedály, i když si maximálně upravím sedačku.. Díky za případné rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mijaja píše:
Dobrý den, mohli byste mi, prosím, poradit s nákupem ojetiny (do 100 tis. Kč) pro malou ženskou (já-158 cm).. měla jsem Pegueota 206, ale dosloužil, v přítelově Passatu skoro nedosáhnu na pedály, i když si maximálně upravím sedačku.. Díky za případné rady
Takhle asi těžko říct, to si musíš nazkoušet, protože já jsem třeba jsem skoro stejně vysoká jako ty a v passatovi sice musím mít sedačku blízko, ale ne na maximum, tzn. ještě je tam rezerva pro menšího člověka. Ale je pravda, že záleží na modelu, pokud má třeba něco novějšího, tak tam jsou ty sedačky taky vzdálenější, ale to zas v použitelné výbavě neseženeš do 100 tis.
Jinak určitě menší (i co do sedaček) je třeba Golf, tam by jsi určitě měla dosáhnout snad ve všech modelech. Ale ono vybírat auto jen takhle u počítače, zvlášť když máš potíže s posezem, je nesmysl. Zkus si aspoň zhruba představit, co bys chtěla, a pak zajeďte do několika bazarů a požádejte o zkušební jízdu. Auto ti musí sednout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ještě o kapku menší, vlezla jsem se do WW Polo, doma mám Fiat Punto. Když jsme kupovali před mnoha lety první auto, byl to mazec. Asi z 10 aut jsem na pedály dostala asi ve 2. A z toho jednoho jsem ani pořádně neviděla ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Takhle asi těžko říct, to si musíš nazkoušet, protože já jsem třeba jsem skoro stejně vysoká jako ty a v passatovi sice musím mít sedačku blízko, ale ne na maximum, tzn. ještě je tam rezerva pro menšího člověka. Ale je pravda, že záleží na modelu, pokud má třeba něco novějšího, tak tam jsou ty sedačky taky vzdálenější, ale to zas v použitelné výbavě neseženeš do 100 tis.Jinak určitě menší (i co do sedaček) je třeba Golf, tam by jsi určitě měla dosáhnout snad ve všech modelech. Ale ono vybírat auto jen takhle u počítače, zvlášť když máš potíže s posezem, je nesmysl. Zkus si aspoň zhruba představit, co bys chtěla, a pak zajeďte do několika bazarů a požádejte o zkušební jízdu. Auto ti musí sednout
Díky
.. já jen potřebuji nějaké doporučení po čem se dívat
.. nejdřív si chci u PC udělat nějakou představu, co už se jinde osvědčilo
.. díky.. líbí se mi třeba Pegueot s tím podélným ovíráním, ale v recenzích jsem četla, že je to na houby, když je potřeba upoutat do sedačky dítě.. a pak se mi v bazaru líbil Mercedes Benz A160, ale dle hodnocení je to nafťák s příliš velkou spotřebou.. a teď babo raď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@poplach píše:
Jsem ještě o kapku menší, vlezla jsem se do WW Polo, doma mám Fiat Punto. Když jsme kupovali před mnoha lety první auto, byl to mazec. Asi z 10 aut jsem na pedály dostala asi ve 2. A z toho jednoho jsem ani pořádně neviděla ven.
Díky
, jsem ráda, že v tom nejsem sama, kolegové z práce ze mě měli srandu, jak řídím svýho Pažouta 206 vzpřímená, naplácnutá na volantu, ale když to jinak nejde.. a přítelův Passat to je pro mě za trest, jsem úplně nejvýš, ale když dosáhnu na pedály, tak mi volant bouchá do kolen.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme v Áčkách reklamovali a uspěli.
Teda ne poprvé. Po necelých třech týdnech se nám na auto vysypala převodovka. Dali jsme reklamaci a po měsíci nám ji, nečekaně, zamítli. Ovšem má drahá polovička tam volala a na druhý den se na to přišel podívat chlap od nich a reklamaci nám uznali. Vybrali jsme si nové auto a nemůžu si stěžovat. Ani na auto, ani na mou nejdražší