Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslim si, že je to nevhodné. Když vidím ty holčičky s rudými nehty, hnus. To za chvilku se můžou chtít malovat, že maminka taky a mít umělé řasy a kdo ví co. Mám dcerku skoro tři roky a určitě budu vysvětlovat a vysvětlovat, než aby mi chodila takto. Nechápu ty matky co jim ty nehty lakují
No a do školy teda už vůbec ne. Jedna maminka z družiny holčičce barvila vlasy
asi osmileté, hrůza, děs. Nechci to v dceři podporovat i když až bude náctiletá tak si bude něco zkusit, ale budu se to snažit oddalovat, ono u slečny, které je 13 let a má umělé nehty fakt nic moc
Mám kluky, tak to řešit nemusím. Sama si nelakuji, tak to ani neodkoukaji.
Ale letos se vrátil syn z tábora a měl sytě rudé nehty na rukou a sytě růžové na nohou.
Takže asi i tak koupím nějaký dětský lak v barvě i pro kluky. Řekla bych, že zakázané ovoce chutná nejlépe. Tak aby někdy nedorazila s lakem od kamarádky nebo třeba později ze školy.
Dceři jsme koupili dětské slupovací a lakuje si dle libosti (vzpomene si asi tak jednou za dva měsíce) - a většinou to beztak do rána sloupe ![]()
Červenou (a černou) ne - to je pro malou holčičku opravdu asi „moc“
Ale jinak proti lakování nehtů nejsem. Kor když mají kamarádky. Co si budeme povídat - módní trendy udávají kámošky, né rodiče. To je pak smutnej pocit když je člověk „out“ - my rodiče jsme dost nechápaví ![]()
Jednou si dovolila babička nalakovat dceři o víkendu na rukou i na nohou
Růžovým… ale samozřejmě před tím viděla, že dcera normálně nalakované mít může. Ale řikala mi jestli to jako neva… samozřejmě, že neva.
Ale třeba dcera mé známé by strašně chtěla nalakovat nehty, ale známá prostě zatvrzele NE, že dětem to lak na nehty nepatří a čus. Dítě smutné… ale tak co no, tohle máme každý jinak a nesoudím. To mi nepřísluší.
Příspěvek upraven 21.08.19 v 12:20
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový malicherný problém, přesto bych ráda znala názor „většiny“. Dcera známých (4 r.), se kterými se pravidelně stýkáme (hřiště, návštěvy), nosí rudě nalakované nehtíky. Moje dcera (4,5 r.) by chtěla taky. Dovolila jsem doma růžový dětský slupovací lak, který smí nosit jen doma a nebo omezenou dobu venku, pak musí pryč, dcera se vzteká, že chce taky červené nehty. To se mi na dětech hrubě nelíbí. Jak se k tomu stavíte vy? Můj záměr je nepovolit, podle mě se to k malému dítěti nehodí.
U cizích je mi to jedno, moc holčiček se nelakuje. Ale povolila bych to jen o prázdninách. Ono se jim to slupuje a hezk ly to teda nevypadá vůbec. Já mám kluka, tak asi toto řešit nebudu. Sama si nehty nelakuju, nelíbí se mi to. Rudá mi nepřijde nijak erotická, jak tady někdo psal. Syn nosí dost často červené triko a přijde mi to normální.
@Lamátko Já jsem si sama dělala umělé nehty od 12 let a to z čistě praktických důvodů. Na kytaru potřebuju nehty, svoje jsem měla odjakživa příšerný a pořád se lámaly.
Lakovat jsem si je mohla, jakou barvou jsem chtěla. Dřív jen světlými laky a jen na doma.
Mně to přijde na doma v pohodě, do školky rozhodně ne.
Já když si lakuji nehty tak dcera chce hned taky (5 let) a na nohách má klidně ten červený třpytivý co máme doma, mi to vůbec nevadí. nalakuju jí i na rukou, ale tam si vybírá spíše fialkové, stříbrné a světle růžové odstíny. Tak od 2-3 let lakujem když chce a nevadí mi to. U jiných dětí už vůbec to neřeším vůbec ![]()
Mam syna maleho, ale kdyz vidi, ze si lakuju nehty, tak chce taky
vybere si barvy a klidne mu nalakuju kazdej prst jinak, i ve skolce s tim byl
u holcicky bych to vubec neresila a nalakovala barvou jakou chce
Červené nehty na malé holčičce mi přijdou vulgární a nevhodné.. naše holky si občas už ke konci školky daly na nehty třpytky
to mi neva..
přes školní rok (nyní je jim 10) si na to nevzpomenou, teď o prázdninách zas mají jemné třpytky, to je v pohodě ![]()
@Russet Červená na nehtech že působí eroticky, o obleční nikdo nemluvil ![]()
U nás to taky frčí
Nepřijde mi to nic tdivného a už vůbec ne problém k řešení, podle mě je hroší, když děti čučí věčně do mobilů, tabletů a TV, to nalakované nehty jsou proti tomu brnkačka ![]()
@unuděná píše:
@Russet Červená na nehtech že působí eroticky, o obleční nikdo nemluvil
Tak já viděla hubené pískle s ručičkama jak hrabičky, namalované nehty červeně a fakt nepůsobila eroticky. Já v dětech nic erotického neshledávám ![]()
Já teda nalakované nehty na dětech nesnesu, je to hnus. Moje devítiletá neteř je má nalakované pořád, vyzývavě a prostě já jsem proti tomu
![]()
Co bych na dětech jakžtakž snesla, je bezbarvý, pouze lesklý. Žádné světle růžové ani nic podobného. Jsou to děti ![]()
U mě v rodině taky sem tam někdo nosil nalakované nehty, třeba starší sestra, ale já byla vychována v tom, že je to pro starší a ne pro malé holčičky. A teda pardon, ale lakovat čtyřletému dítěti nehty… Můj názor, ale já to prostě nesnáším.
@Russet píše:
Tak já viděla hubené pískle s ručičkama jak hrabičky, namalované nehty červeně a fakt nepůsobila eroticky. Já v dětech nic erotického neshledávám:
Přesně tak. V Koreji teď museli stáhnout reklamu na zmrzlinu s jedenáctiletou protagonistkou, protože si Korejci stěžovali, že je to prý příliš sexuální. ![]()
@AkiB píše:
Já teda nalakované nehty na dětech nesnesu, je to hnus. Moje devítiletá neteř je má nalakované pořád, vyzývavě a prostě já jsem proti tomu![]()
Co bych na dětech jakžtakž snesla, je bezbarvý, pouze lesklý. Žádné světle růžové ani nic podobného. Jsou to děti
U mě v rodině taky sem tam někdo nosil nalakované nehty, třeba starší sestra, ale já byla vychována v tom, že je to pro starší a ne pro malé holčičky. A teda pardon, ale lakovat čtyřletému dítěti nehty… Můj názor, ale já to prostě nesnáším.
Jak vypadají vyzývavé nehty?
Pokud někdo vidí děti jako vyzývavé, myslím, že porucha přijímače je na jejich straně. ![]()