Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Caboverde tak hlavně, že jste ze slušné rezidencni čtvrti.
Jediné, co mi vadí na maskovaných městech je škodlivost laku. Jestli v tom někdo vidí závažnost rodiny nebo sexuální podtext, jeho problém. Z komara velbloud.
@g.sandova Asi tak… A jelikož se to ditku oloupe samo a netreba odlakovač, tak tu skodlivost laku 2-3× do roka preziju ![]()
@Caboverde Se svym ditkem si delej co chces, ovsem nech si hloupe pripominky na lidi, kteří maji jiny nazor.
@Tichopredbouri píše:
Ale prosímtě… na to, jak cestuješ všude možně po světě, máš dost omezené vidění. To, že se ti nalakované nehty u dětí nelíbí, je jedna věc. V pořádku. Ovšem ty dedukce o přehnané péči matek o svůj zevnějšek a ustupování misto výchovy, jsou poněkud krátkozraké. Není třeba dávat barvičce na nehtu přehnaný význam. Nevypovídá totiž o ničem. Pouze o tom, že dítě má v daný okamžik nalakované nehty. Nic o tom co, kdo, kdy, kde, jak a proč. To, že je někdo blázen, co děcka nepustí za humna, nemá s lakováním nehtů společného už vůbec nic. Stejnou osobu(taky ortodoxní katoličku, jejíž dítě sedí ještě ve 30 doma u maminky na zadku) znám a lak na nehty je pro ni neznáme slovo. Lakování nehtů s postojem k cestování totiž nesouvisí vůbec nijak.
A tak třeba to má souvislost i s tím, že jsem z generace, kdy za podobné zkrášlování hrozily i v rámci druhého stupně ZŠ tvrdé kázeňské postihy. A přehnanou péči o zevnějšek mám spojenou s fiflenami. Výrazné a vyzývavé líčení zase s lehkými děvami. Doufám tedy, že všechny zdejší zastánkyně lakování nehtů malým slečnám kupuji alespoň tu dětskou variantu, která by měla být bezpečná ze zdravotního hlediska. A díky jim za rozšíření obzorů, jelikož jsem o jejich existenci neměla nejmenší tušení. Argument, že se změnila doba a svět pokročil, neberu. To by si kupříkladu dcera kuřačky mohla nárokovat ve čtyřech letech zapálenou cigaretu, protože to viděla u maminky, a chce být její přesná kopie.
@j.a.n.i1 Mně zase přijde hloupé takovým způsobem upoutávat zbytečně pozornost cizích lidí a z malého dítěte dělat sexuální objekt.
@Caboverde Tuhle utkvělou představu tu mas akorat ty… Samotne nalakované nehty z malého dítěte žádný sexuální objekt nedelaji.
@pikola píše:
Většinou si to lakují matky a děti chtějí taky. Pokud jsou prázdniny nebo nechodí do školy proč nejá si sama lakuju jen velmi vyjímečně, ale jakmile dcera zahlídne lak na nehty v koupelně chce hned taky
Co je to za blbost? Proč nemůže jen dítěti říct, že to dělají dospělí? Když napodobují rodiče, tam se jí snažit učit ve městě řídit auto. Na vše by měly být dětské chvilkové napodobeniny.