Nalakované nehty u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
22.8.19 10:08

@Caboverde tak hlavně, že jste ze slušné rezidencni čtvrti.

Jediné, co mi vadí na maskovaných městech je škodlivost laku. Jestli v tom někdo vidí závažnost rodiny nebo sexuální podtext, jeho problém. Z komara velbloud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
22.8.19 10:12

@g.sandova Asi tak… A jelikož se to ditku oloupe samo a netreba odlakovač, tak tu skodlivost laku 2-3× do roka preziju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
22.8.19 10:13

@Caboverde Se svym ditkem si delej co chces, ovsem nech si hloupe pripominky na lidi, kteří maji jiny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
22.8.19 10:15
@Tichopredbouri píše:
Ale prosímtě… na to, jak cestuješ všude možně po světě, máš dost omezené vidění. To, že se ti nalakované nehty u dětí nelíbí, je jedna věc. V pořádku. Ovšem ty dedukce o přehnané péči matek o svůj zevnějšek a ustupování misto výchovy, jsou poněkud krátkozraké. Není třeba dávat barvičce na nehtu přehnaný význam. Nevypovídá totiž o ničem. Pouze o tom, že dítě má v daný okamžik nalakované nehty. Nic o tom co, kdo, kdy, kde, jak a proč. To, že je někdo blázen, co děcka nepustí za humna, nemá s lakováním nehtů společného už vůbec nic. Stejnou osobu(taky ortodoxní katoličku, jejíž dítě sedí ještě ve 30 doma u maminky na zadku) znám a lak na nehty je pro ni neznáme slovo. Lakování nehtů s postojem k cestování totiž nesouvisí vůbec nijak.

A tak třeba to má souvislost i s tím, že jsem z generace, kdy za podobné zkrášlování hrozily i v rámci druhého stupně ZŠ tvrdé kázeňské postihy. A přehnanou péči o zevnějšek mám spojenou s fiflenami. Výrazné a vyzývavé líčení zase s lehkými děvami. Doufám tedy, že všechny zdejší zastánkyně lakování nehtů malým slečnám kupuji alespoň tu dětskou variantu, která by měla být bezpečná ze zdravotního hlediska. A díky jim za rozšíření obzorů, jelikož jsem o jejich existenci neměla nejmenší tušení. Argument, že se změnila doba a svět pokročil, neberu. To by si kupříkladu dcera kuřačky mohla nárokovat ve čtyřech letech zapálenou cigaretu, protože to viděla u maminky, a chce být její přesná kopie.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
22.8.19 10:17

@j.a.n.i1 Mně zase přijde hloupé takovým způsobem upoutávat zbytečně pozornost cizích lidí a z malého dítěte dělat sexuální objekt.

• Citovat
  • Upravit
101777
22.8.19 11:55

@Caboverde Tuhle utkvělou představu tu mas akorat ty… Samotne nalakované nehty z malého dítěte žádný sexuální objekt nedelaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.3.22 13:56

@ProfZav konečně někdo normální, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
31.3.22 14:01
@pikola píše:
Většinou si to lakují matky a děti chtějí taky. Pokud jsou prázdniny nebo nechodí do školy proč ne :nevim: já si sama lakuju jen velmi vyjímečně, ale jakmile dcera zahlídne lak na nehty v koupelně chce hned taky :P

Co je to za blbost? Proč nemůže jen dítěti říct, že to dělají dospělí? Když napodobují rodiče, tam se jí snažit učit ve městě řídit auto. Na vše by měly být dětské chvilkové napodobeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí