Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Caboverde píše:
To nebude porucha přijímače, kdysi jsem na toto téma slyšela přednášku od jednoho českého sexuologa. A nebyl to Uzel. Je to nevhodné. Součástí výchovy by měla být i sexuální výchova přiměřeně věku dítěte. Rudý lak na nehty je pro malé holčičky nevhodný.
No tak to by mě teda zajímalo, protože podle mě, pokud někdo vidí malé dítě jako jakkoliv vyzývavé či erotické, tak je podle mě prostě chyba na jeho přijímači. ![]()
@Wani Tak nejak, 5 leta s nalakovanymi nehty bude vypadat max vtipne… Jo zmalovana 12 to uz je neco jineho, tak uz to problem muze byt.
@Caboverde píše:
To nebude porucha přijímače, kdysi jsem na toto téma slyšela přednášku od jednoho českého sexuologa. A nebyl to Uzel. Je to nevhodné. Součástí výchovy by měla být i sexuální výchova přiměřeně věku dítěte. Rudý lak na nehty je pro malé holčičky nevhodný.
Taky myslím. Ono slovo „vyzývavé“ přece neznamená, že to „normálního“ dospělého má eroticky vzrušovat. Mě to například vyloženě vadí (třeba kamarádky dcera dělá pole dance v šesti letech, mají k tomu kostýmy s výstřihem a holými zády, vykrojené kalhotky…no, já bycch tohle dceři nepovolila v tomto věku…)-ale může to přilákat pozornost případných sexuálních agresorů a za to mi to prostě nestojí.
@Wani píše:Co je na tomto vyzývavého nebo erotického?
Normalni clovek to bere jinak, jen ty hovada uchylne to napadne.
Obavam se, ze i tahle diskuse byla zalozena uchylem.
@j.a.n.i1 píše:
@Wani Tak nejak, 5 leta s nalakovanymi nehty bude vypadat max vtipne… Jo zmalovana 12 to uz je neco jineho, tak uz to problem muze byt.
Minimálně @Wani Je to nechutné a nevhodné. A to nejsem žádná ortodoxní katolička. Katolíky mezi přáteli mám, a tam je něco takového naprosté tabu. Klidně vystavuj svoje dcery případným sexuálním predátorům, já toto zapotřebí nemám. Dekorativní kosmetika je vhodná pro dospělé či dospívající ženy a dívky. Sama mám téměř šestiletou dceru, nehty si lakovat nesmí. Já tedy úchyl nejsem. Pokusím se dohledat názor sexuologa. Zatím mi na Googlu vyjelo pouze toto - https://www.marianne.cz/…pritazlivost
@Kelsey píše:
Normalni clovek to bere jinak, jen ty hovada uchylne to napadne.
Obavam se, ze i tahle diskuse byla zalozena uchylem.
Tvůj názor vnímám jako neznalost dané problematiky.
Manželova dcera si v 8 letech smí normálně lakovat nehty na červeno, nosí černou bundu tzv křivák, barevné prameny ve vlasech. To vše i do školy. A nikdo v tom nevidí problém, prostě je parádnice a malá rockerka. Já to tedy své dceři dovolovat nehodlám.
@Caboverde Má dcera si nehty nelakuje.
Červený lak ani nevlastním. ![]()
@Anonymní píše:
Manželova dcera si v 8 letech smí normálně lakovat nehty na červeno, nosí černou bundu tzv křivák, barevné prameny ve vlasech. To vše i do školy. A nikdo v tom nevidí problém, prostě je parádnice a malá rockerka. Já to tedy své dceři dovolovat nehodlám.
Co je špatné na křiváku?
@Wani Na křiváku nic, jen v 8 letech bych dala přednost spíš nějaké jiné bundě.
@Anonymní píše:
Moje dcera je taktéž parádnice, naštěstí jí ke štěstí stačí oblečení s oblíbenými hrdiny (momentálně hlavně Harry Potter) nebo hezká čelenka do vlasů.
@Anonymní píše:
@Wani Na křiváku nic, jen v 8 letech bych dala přednost spíš nějaké jiné bundě.
Moje šestiletá dcera si lakovat nehty smí, cca od 4 let. Vídá to u mne.Ale ne tmavými barvami, vysvětlila jsem jí, že červenou, černou atd. děti nenosí, není to na dětech pěkné.
Co se týče křiváku, černý měla ve 2 letech už a byla v něm fakt prďácká, v tom nevidím problém tedy.