Nález na plicích

18
23.7.16 18:31

Nález na plicích

Ahoj holky, chci se s vámi podělit a poradit s mým „problémem“. Bude mi 28. Před týdnem jsem byla na vstupní prohlídce do nového zaměstnání, v rámci které mi byl na RTG zjištěn nejasný nález na plicích. Byla jsem odeslána zpět ke své prakt. MUDr. Ve zprávě bylo psáno: „Akcentovaný levý hilus - lymfodenopatie? Nebo jen výraznější žilní kresba?“ MUDr. mě hned poslala na plicní. Znovu RTG i z boku a plicař mi oznámil, že je tam opravdu nález, který se musí vyšetřit. Podstoupila jsem bronchoskopii, CT plic a ultrazvuk okol. orgánů, spirometrii a vše je v pořádku. Jediné co, tak jsem měla v krevním obrazu vyšší bilirubin. Do toho jsem brala Ospen na domělou angínu, ale výtěr z krku byl negativní a všechny odběry i z hlenu v plíci byly také negativní. Za rok mám přijít na kontrolní RTG.
DIAGNÓZA: Abnormální nálezy při zobrazovacích metodách.
Asi měsíc před prvním RTG jsem přechodila virózu a dost jsem kašlala, suchý kašel. Nejsem stálá kuřačka, ale o víkendu u piva jsem sem tam nějakou cigaretu vykouřila. (Po této zkušenosti už určitě ne.) Ještě teď sem tam pokašlávám, jakoby mě lehtá přesně v tom místě, kde mě vyšetřovali, ale jinak nemám potíže. Máte někdo podobnou zkušenost u sebe nebo známých? Mám strach, co by se z toho mohlo vyklubat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65166
23.7.16 18:34

Zkušenost nemám, jen jsem se chtěla zeptat na tu bronchoskopii. Jak se to dělá? Je to hodně nepříjemné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
23.7.16 18:41

@vokishka Je to hodně nepříjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
23.7.16 18:42

Měla jsem něco podobného, kontrolní rtg plic, nález, hospitalizace, trhali mi vzorky z plic, negativní, týden v nemocnici, nic nenašli. Po týdnu mě chtěli otevřít, což jsem odmítla, protože všechny testy byly ok a nakonec i na kontrolním rtg bez nálezu. Ve zprávě podezření na sarkoidózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.7.16 18:54
@vokishka píše:
Zkušenost nemám, jen jsem se chtěla zeptat na tu bronchoskopii. Jak se to dělá? Je to hodně nepříjemné?

Je to nepříjemné, ale vydržet se to dá. Dali mi prášky proti slinění, nějaký oblbovák, inhalaci lidokainu, pak mi lidokain sestra stříkla hluboko do krku na polykací klapku a pak ještě níž. Do pusy dají takový náhubek v leže na zádech. Trvá to jen chvilku, pokud dobře vyinhaluješ nic nebolí, ale je při tom hrozné nutkání ke kašli, který je třeba potlačovat. Měla jsem z toho strach, ale jsou horší věci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
23.7.16 18:54

Myslim, ze kdyz jsou vsechna vysetreni v poradku, ze nemusis mit strach, prohledli te poctive…a ta bolest, simrani bude s nejvetsi pravdepodobnosti jen tva psychika ;) jakoze vis, ze tam neco mas, tak se na to zamerujes, az si neco vsugerujes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65166
23.7.16 20:23

@Rady_B díky, při gastroskopii si nechávám píchnout oblbovák. Zatím doktorka jen tak nahodila tu možnost, že by mě poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.7.16 20:32

@H8N2O4S
A také jsi měla ten suchý kašel? Mě při hlubokém nádechu tam lechtá a při hlubokém výdechu mi tam jakoby malinko zasípe. To jsem si uvědomila az na te spirometrii, když jsem musela dýchat hodně z hluboka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
23.7.16 21:00
@Rady_B píše:
@H8N2O4S
A také jsi měla ten suchý kašel? Mě při hlubokém nádechu tam lechtá a při hlubokém výdechu mi tam jakoby malinko zasípe. To jsem si uvědomila az na te spirometrii, když jsem musela dýchat hodně z hluboka.

Mně nebylo vůbec nic, na rentgen jsem šla kvůli darování plazmy, chodí se jednou za nějakou dobu preventivně, jinak bych o tom ani nevěděla. Nekuřák, sportovec,… :nevim: pak už tam ty změny nenašli. Prostě se to objevilo a zmizelo. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.19 19:14

Nález na plicích

Dobrý den, chtela jsem se zeptat, tatínek nekouří, sportuje. jesmu 41 let.
Pred 6 ti lety ho postihla nemoc, zjištěno v Praze Vaskulitida, rekli mu ze nemoc bude mít doživotí, jezdí každý měsíc na kapacky, bere léky, které ma předepsané, chodi na kontroli.
Pred asi víc nez tydnem, ho poslali na vyšetření s plicemi, protože měl zapal plic, bolest v krku, dráždivý suchý kašel, vvsechno vpořádku, dýchání v pořádku, nezadychava se, ale akorát ze snímků zjistili ze má tečky na plicích, nevědí co by to mohlo byt, nejspíš rakovina plic rekli? Ted uz dycha v poradku a zadny kašel nemá. Jede na vysetreni do Prahy, bohužel az za měsíc. Ma otázka zní nevíte, co by to mohlo být? Dekuji vam :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.5.24 20:52

Nález na plicích

@Lalinka111111 Chci se zeptat, jak to s tatínkem dopadlo? Mamce na rentgenu doktorka také něco našla.. nazvala to „bublinkama“ a teď se čeká na výsledky.. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí